breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Το πιο δυνατό ζώο του κόσμου δεν είναι το μυρμήγκι

Πολλοί νομίζουν ότι το πιο δυνατό ζώο του κόσμου είναι το μυρμήγκι, όμως κάνουν λάθος. Το μυρμήγκι μπορεί να σηκώσει 50 φορές το δικό του σωματικό βάρος. Φανταστείτε όμως ότι υπάρχει ζώο, που μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος του! Ο αετός είναι το ισχυρότερο πουλί, ο ελέφαντας είναι το ισχυρότερο θηλαστικό, το ισχυρότερο όμως έντομο είναι το σκαθάρι και μάλιστα, το σκαθάρι Scarabaeidae. Συγκεκριμένα, δεν είναι μόνο το ισχυρότερο έντομο, αλλά και το ισχυρότερο ζώο, σε σύγκριση με το σωματικό του βάρος. Το πιο δυνατό ζώο είναι ένα σκαθάρι (Scarabaeidae), που συναντάται κυρίως σε τροπικές ζώνες. Μετρήθηκε ότι μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος του! Σαν να σήκωνε ένας μέσος άνθρωπος 64 τόνους.

*****

Φτιάχνει μουσικά όργανα από λαχανικά και όντως παίζουν

Ποιος το περίμενε ότι καρότα, πατάτες, αγγούρια, κολοκύθες, θα έβγαζαν μελωδικούς ήχους; Η ορχήστρα Long Island Vegetable Orchestra χρησιμοποιεί λαχανικά για μουσικά όργανα και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό. Ο Dale Stuckenbruck, ο δημιουργός της ορχήστρας, αναφέρει : «Υπάρχουν άλλες δύο μουσικές ορχήστρες στον κόσμο, που χρησιμοποιούν τα λαχανικά για μουσικά όργανα. Εκτός από το να μάθει κανείς να παίζει τα λαχανικά, είναι σημαντικό να τα διατηρεί!», σχολιάζει ο δημιουργός.

Τα… θρεπτικά μουσικά όργανα λειτουργούν από μερικές ώρες μέχρι και μέρες, γιατί μετά σαπίζουν, ενώ στην ορχήστρα μπορεί να συμμετάσχει κανείς ακόμα και αν δεν ξέρει να παίζει κάποιο μουσικό όργανο ή ακόμα και αν βρίσκεται σε αρχάριο επίπεδο. Στην ορχήστρα έχουν ακόμα και βιολοντσέλο από μπαμπού.

Λίγες μέρες χρειάζεται κανείς, για να καταφέρει να βγάλει μελωδικό ήχο.

*****

Προφυλακτικό στο κρασί σας βάλατε;

Το προφυλακτικό είναι απαραίτητο... και για τα κρασιά! Πόσες φορές έχετε εκνευριστεί, επειδή ανοίξατε το κρασί σας και μετά δεν μπορείτε να βάλετε πάλι μέσα το φελλό; Τοποθετήσατε το μεταλλικό εξάρτημα, για να κλείσει καλά το κρασί σας, αλλά δεν χωρούσε στο ψυγείο; Έχετε σκεφτεί ότι σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει μια λύση σε αυτό σας το πρόβλημα; Ε, λοιπόν, η λύση βρέθηκε! Το προφυλακτικό! Καλά ακούσατε, το προφυλακτικό είναι απαραίτητο ακόμα και για τα κρασιά. Πλέον, όταν έχει μείνει και άλλο κρασί στο μπουκάλι σας, δεν πρέπει να αγχωθείτε για το πώς να το κλείσετε ή για το τι να κάνετε, για να μη χαλάσει η γεύση του… Το προφυλακτικό μπαίνει με τέτοιο τρόπο, που προστατεύει το κρασί σας από τα πάντα! Είναι μικρότερα και πιο εύκολα στη χρήση σε σχέση με τους φελλούς, ενώ εγγυώνται ότι με αυτόν τον τρόπο η γεύση του κρασιού δεν αλλοιώνεται.

*****

Ανώτατο Αμερικανικό Δικαστήριο : Ποιά περίεργη υπόθεση εξέτασε και τί απόφαση πήρε

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέφυγε να αποφασίσει για την υπόθεση μιας ανθοπώλισσας, που αρνήθηκε να αναλάβει το στολισμό σε γάμο ομοφυλοφίλων. Αφού απεφάνθη υπέρ ενός ζαχαροπλάστη, που αρνήθηκε να φτιάξει τη γαμήλια τούρτα για ένα gay ζευγάρι, το Ανώτατο Αμερικανικό Δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει σε κατώτερο βαθμό την εκδίκαση μίας παρόμοιας δικαστικής διαμάχης. Πρωταγωνίστρια αυτήν τη φορά ήταν μία ανθοπώλισσα, που αρνήθηκε να αναλάβει το στολισμό για ένα γάμο ομοφυλοφίλων, επικαλούμενη τα χριστιανικά της πιστεύω.

Οι δικαστές απέρριψαν την απόφαση του 2017, που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, βάσει της οποίας η Μπάρονελ Στάτζμαν, η ιδιοκτήτρια του ανθοπωλείου Arlene’s Flowers στην πόλη του Ρίτσλαντ, σε απόσταση 320 χλμ. από το Σιάτλ, παραβίασε τον πολιτειακό νόμο κατά των διακρίσεων.

Το δικαστήριο ανέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας της Ουάσιγκτον να επανεξετάσει την υπόθεση υπό το φως της απόφασης της 4ης Ιουνίου υπέρ του ζαχαροπλάστη από το Κολοράντο Τζακ Φίλιπς, που επίσης επικαλέστηκε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, όταν αρνήθηκε να παρασκευάσει τη γαμήλια τούρτα για δύο gay.

Το 2013 η Στάτζμαν αρνήθηκε να παράσχει υπηρεσίες στο Ρόμπερτ Ίνγκερσολ και τον Κερτ Φριντ, που επρόκειτο να παντρευτούν, αφού η Πολιτεία είχε νομιμοποιήσει, ένα χρόνο πριν, το γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 δολαρίων και της συστάθηκε να αναλαμβάνει παραγγελίες για γάμους ομοφυλοφίλων, όπως ακριβώς για γάμους μεταξύ προσώπων του αντίθετου φύλου.

*****

Ένας παπάς κι ένας καλόγερος στέκονται στην άκρη του δρόμου κρατώντας ένα πανό που γράφει : «Το τέλος είναι κοντά. Αλλάξτε δρόμο, πριν να είναι πολύ αργά!»

Περνάει το πρώτο αυτοκίνητο κι ο οδηγός του βγάζει το κεφάλι έξω απ’ το παράθυρο και φωνάζει : «Τραβάτε σπίτια σας μουρλοπαπάδες» και πατάει γκάζι.

Δεν περνάνε 5 δευτερόλεπτα και ακούγεται φρενάρισμα και στο τέλος ένα τρομερό τρακάρισμα, οπότε γυρίζει ο παπάς στον καλόγερο και λέει : «Ρε συ, μήπως θα έπρεπε να γράψουμε καλύτερα «Προσοχή, πεσμένη γέφυρα;»


μουσικά όργανα από λαχανικά
Προφυλακτικό στο κρασί

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής