breaking news Νέο

100 χρόνια Πρόσκοποι Βέροιας - Πρόγραμμα εορτασμών

  • 100 χρόνια Πρόσκοποι Βέροιας - Πρόγραμμα εορτασμών
  • 100 χρόνια Πρόσκοποι Βέροιας - Πρόγραμμα εορτασμών

Ο Προσκοπισμός είναι μια παιδαγωγική, εθελοντική, πολιτική, μη κομματική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους, χωρίς διακρίσεις. Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Για την επίτευξη της Αποστολής, η Προσκοπική Κίνηση στηρίζεται στην εθελοντική, υπεύθυνη προσφορά ενηλίκων καταρτισμένων στελεχών.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον 440/76, εδρεύει στην Αθήνα και αποτελεί ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.). Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Σ.Ε.Π. συνεχίζει την Προσκοπική Κίνηση που άρχισε στην Ελλάδα το 1910 και αποτελεί τη μόνη αναγνωρισμένη Προσκοπική Οργάνωση για την Ελλάδα. Το Σ.Ε.Π. είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπικής Κίνησης, που συνεστήθη το 1920.

Ο Προσκοπισμός στην Ημαθία ιδρύθηκε το 1918 και από τις τάξεις του έχουν περάσει περισσότεροι από 100.000 χιλιάδες συντοπίτες μας.

Οι Πρόσκοποι της Ημαθίας έχουν φιλοξενήσει και διοργανώσει Πανελλήνιες και Διεθνείς δράσεις, Σχολές Εκπαιδεύσεις Ενηλίκων Στελεχών, Συναντήσεις, Συσσίτια, Εράνους, Συναυλίες, Διαλέξεις, Ημερίδες, Εκθέσεις, Αερομοντελικούς Αγώνες.

Οι Πρόσκοποι της Ημαθίας ήταν παρόντες σε δύσκολες στιγμές του τόπου μας σε πολέμους & φυσικές καταστροφές.

Η Σημαία των Πρόσκοπων Βέροιας έχει τιμηθεί με τα παράσημα Ανδρείας Α τάξεως και Γ τάξεως από το ΣΕΠ και την Πολιτεία και δεν έχει παραδοθεί ποτέ μέσα στην εκατοντάχρονη ιστορία του, περνώντας πολέμους και δύο δικτατορίες.

Σήμερα λειτουργούν τρία Συστήματα Προσκόπων στη Βέροια και ένα στην Αλεξάνδρεια, στην Καστανιά Βερμίου λειτουργεί για περισσότερες από 6 δεκαετίες Προσκοπικό Κέντρο πρότυπο για τα Προσκοπικά κέντρα όλης της Ελλάδος. Επίσης στη Βέροια λειτουργεί από το 1972 Ένωση Παλαιών Προσκόπων (η αρχαιότερη στη Βόρειο Ελλάδα) και στο γραφείο αυτής, το οποίο αποτελεί δωρεά του Γεώργιου Μωϋσιάδη, Παλαιού Προσκόπου, υπάρχει Προσκοπική Συλλογή Ενθυμάτων & Αναμνηστικών.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, στον πολυχώρο της Ελιάς, οι Πρόσκοποι της Βέροιας παρουσίασαν στους εκπροσώπους του τοπικού τύπου το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού για τα 100 χρόνια Πρόσκοποι Βέροιας (για το οποίο - όπως επισημάνθηκε σε ερώτηση της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» - υπήρξαν καταιγιστικές ιδέες, επειδή όμως η κρίση έχει αγγίξει και τους Προσκόπους, η προσπάθεια εξαντλήθηκε μέχρι σ' αυτό που μπορούσαν να κάνουν) και περιλαμβάνει :


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής