breaking news Νέο

Η Κατερίνα Μίγγα μιλάει ανοιχτά, με τρόπο που συγκλονίζει!

Η Κατερίνα Μίγγα μιλάει ανοιχτά, με τρόπο που συγκλονίζει!

Η Κατερίνα Μίγγα, που ζει στη Νάουσα και κατάφερε να ξεφύγει από τον κόσμο των ναρκωτικών, ήταν αυτή που πήρε το λόγο τελευταία στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στο Νοσοκομείο Ημαθίας - Μονάδα Βέροιας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

«Είμαι εδώ και 13 χρόνια "καθαρή"», ξεκίνησε να λέει με τρόπο που συγκλονίζει. «Μιλάω ανοιχτά και μιλάω ακόμα πιο ανοιχτά. Δεν ντρέπομαι να μιλάω γι' αυτό. Θέλει δύναμη πολύ. Δεν φεύγεις εύκολα. Δεν θέλεις να φύγεις».

Η Κατερίνα Μίγγα σήμερα είναι εθελόντρια στον ΟΚΑΝΑ Βέροιας και βοηθά χρήστες να καταφέρουν να ξεφύγουν από αυτή τη σύγχρονη μάστιγα. Μιλώντας για την προσωπική της περιπέτεια με τα ναρκωτικά, ξεκίνησε, είπε, από περιέργεια και από ανεξέλεγκτη ελευθερία, μπήκε στα «μαλακά» και πέρασε στα «σκληρά» ναρκωτικά. Ώσπου αποφάσισε μόνη της να τα σταματήσει μετά από 10 χρόνια χρήσης και αφού - όπως είπε - έφθασε στον πάτο, στην άβυσσο.

Η ίδια θέτει τους γονείς προ των ευθυνών τους και τονίζει την αυξημένη προσοχή που πρέπει να έχουν για τα παιδιά τους, τα οποία... χτυπάνε καμπανάκι, είπε. «Όταν έφυγα, είπα ότι δεν γυρνάω πίσω. Θέλω να ζήσω», ανέφερε με φωνή που.... αφοπλίζει και περιέγραψε κατόπιν τα όσα έζησε ως χρήστρια, αλλά και από αυτόν τον τρόπο ζωής. Επιπλέον, έχοντας απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, η ίδια ένιωσε μία... άλλη πραγματικότητα στην αρχή, μιας και - όπως είπε - έβρισκε πόρτες κλειστές στη Νάουσα. Όμως έδειξε καλή διαγωγή και στην πορεία βρέθηκε κόσμος με ανοιχτά μυαλά και καρδιά και τη στήριξαν. Η Κατερίνα δεν παραλείπει βέβαια, να αναφερθεί και στη στήριξη που είχε από την οικογένειά της, η οποία τη δέχθηκε ως ασθενή στο σπίτι και βοήθησε στην απεξάρτησή της. Όσο για τη δουλειά που γίνεται στο ΟΚΑΝΑ της Βέροιας, τη χαρακτήρισε πολύ καλή, επισημαίνοντας πως : «Υπάρχουν πολλά παιδιά, που θέλουν να βγουν από τα ναρκωτικά. Σημαντικό πράγμα είναι η πρόληψη. Τα παιδιά χτυπάνε καμπανάκια». Γι' αυτό θα πρέπει να είναι προσεκτικοί οι γονείς. Σήμερα η κοινωνία δέχεται ότι η χρήση ναρκωτικών είναι ασθένεια».

Ακόμα, αναφερόμενη στο χρήστη (που από την αρχική ευφορία που νιώθει και κρατάει λίγο, εθίζεται γρήγορα και περνά στην παρακμή) σημείωσε πως μπορεί να κάνει τα πάντα, για να εξασφαλίσει τη δόση του, η ζωή κινείται γύρω από αυτό, ενώ, σημειώνει, υπάρχουν πολλοί, που επιστρέφουν στα ναρκωτικά, γιατί τους λείπει όλο αυτό το... νταλαβέρι.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής