breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Όταν καλλιτέχνες του δρόμου αναλαμβάνουν την πόλη

Όταν καλλιτέχνες του δρόμου αναλαμβάνουν την πόλη, το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό. Ο Tom Bob ξεχύθηκε σε δρόμους και πλατείες της Νέας Υόρκης και την έκανε πιο παιχνιδιάρικη από ποτέ. Πρόσωπα σαν καρτούν, αστακοί, φίδια μέχρι και χαρακτήρες του Star Wars και οι Beatles εμφανίστηκαν από το πουθενά σε κολόνες, σωλήνες, αποχετεύσεις μέχρι και εγκαταλειμμένα κτίρια, ομορφαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τις κάποτε βαρετές και βρώμικες εικόνες της πόλης.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, tombobnyc, ο νεαρός καλλιτέχνης του δρόμου μετρά εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους αλλά και εκατοντάδες δημοσιεύσεις από τα καλλιτεχνικά του έργα σε δρόμους της Νέας Υόρκης, του Ντουμπάι, της Καλιφόρνια και της Ταϊβάν.

*****

Χάρη στις μαϊμούδες, αυτή η λεοπάρδαλη σώθηκε από βέβαιο θάνατο

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μια λεοπάρδαλη έπεσε κατά λάθος σε ένα πηγάδι βάθους 8 μέτρων στην περιοχή Rajasthan της Ινδίας. Αμέσως μόλις ξημέρωσε, έγινε αντιληπτή από τις μαϊμούδες που βρίσκονταν εκεί. Οι μαϊμούδες άρχισαν να κραυγάζουν και να κοιτούν μέσα στο πηγάδι, όμως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η ιδιαίτερα ανήσυχη συμπεριφορά τους και τα βλέμματά τους στο πηγάδι οδήγησαν τους περαστικούς στο πηγάδι. Έκπληκτοι είδαν τη λεοπάρδαλη να προσπαθεί να κολυμπήσει, πασχίζοντας να κρατήσει το κεφάλι της πάνω από τη στάθμη του νερού.

Οι κάτοικοι με τη βοήθεια μίας ξύλινης σκάλας κατάφεραν να σώσουν από βέβαιο πνιγμό την ταλαιπωρημένη λεοπάρδαλη. Τα πράγματα όμως θα ήταν διαφορετικά, αν οι μαϊμούδες δεν τους είχαν ειδοποιήσει…

*****

Το παράξενο σύνδρομο αχτένιστων μαλλιών, από το οποίο έπασχε ο Αϊνστάιν

Η αξιολάτρευτη Taylor είναι μία από τις 100 καταγεγραμμένες περιπτώσεις ανθρώπων, που πάσχουν από το σύνδρομο αχτένιστων μαλλιών. Τα μαλλιά της την κάνουν ξεχωριστή. Περίπου 100 άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από το εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο αχτένιστων μαλλιών. Ένας από αυτούς ήταν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο, νιώθουν έντονο πόνο, όταν πρέπει να χτενίσουν τα μαλλιά τους, δεν μπορούν να τα μαλακώσουν και όσες κρέμες και μάσκες μαλλιών να τοποθετήσουν, εκείνα θα δείχνουν πάντα φριζαρισμένα. Κάπως έτσι είναι και τα μαλλιά της αξιολάτρευτης Taylor.

Όταν η Taylor ήταν 4-6 μηνών, η μητέρα της, Cara McGowan, δυσκολευόταν να χτενίσει τα μαλλιά της. Καμία ποσότητα προϊόντων δεν επαρκούσε για να στρώσουν, ενώ οι τρίχες πετούσαν και δύσκολα ισιώνονταν. Μάλιστα, όταν τα έπιανε αλογοουρά, καταστρέφονταν εύκολα και πολλές τρίχες έπεφταν.

Η Taylor που σήμερα είναι 18 μηνών, πάσχει από το εξαιρετικά σπάνιο αυτό το σύνδρομο. Η συγκεκριμένη πάθηση προκαλείται από μια μετάλλαξη γονιδίου, που κάνει το σχήμα των θυλάκων της τρίχας να παίρνει σχήμα καρδιάς αντί για κύκλο. Και οι δύο γονείς της φέρουν τη μετάλλαξη του γονιδίου PADI3, το οποίο πέρασαν στη Taylor. Απεναντίας, αυτοί δεν είχαν αναπτύξει ποτέ συμπτώματα, καθώς είναι απαραίτητη η ύπαρξη και των δύο γονιδίων, δηλαδή και του πατέρα και της μητέρας, για την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Σκοπός της Cara είναι να κάνει γνωστό το σύνδρομο σε όλον τον κόσμο και να αποδείξει ότι είναι κάτι σπάνιο, όμως άκρως χαριτωμένο!«Πάρα πολλοί με σταματάνε στο δρόμο και με ρωτάνε, αν έχω βάψει επίτηδες τα μαλλιά του παιδιού μου! Τους ενημερώνω για το σύνδρομο και με πιστεύουν! Όμως υπάρχουν και παιδιά στο σχολείο, που δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν έναν άνθρωπο, που πάσχει από κάτι τέτοιο. Γελούν μαζί της και την κοροϊδεύουν. Θέλω να περάσω το μήνυμα ότι το σύνδρομο αχτένιστων μαλλιών δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο και σίγουρα κάνει την κόρη μου ακόμα πιο ξεχωριστή!», καταλήγει.

*****

Κάποιος με την κατσίκα του περιμένει στην άκρη της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης κάνοντας ωτο - στόπ.

Σταματάει κάποιος οδηγός και τον ρωτάει που πηγαίνει.

- Στο Ρέθυμνο.

- Κύριέ μου θα σε έπαιρνα, αλλά χωρίς την κατσίκα σου.

- Αυτό δεν γίνεται, πάντως σε ευχαριστώ.

Σε λίγο σταματάει μία Μερσέντες και ο οδηγός τον ρωτάει που πηγαίνει.

- Στο Ρέθυμνο.

-Να σε πάρω μαζί μου, αλλά με την κατσίκα τι θα κάνουμε ?

- Μη στεναχωριέσαι, θα τη δέσουμε στον προφυλακτήρα, γίνεται?

-Βεβαίως και γίνεται, απαντάει ο οδηγός σκεπτόμενος ότι η κατσίκα δεν θα αντέξει την ταχύτητα και στη διαδρομή θα σκάσει και θα την ξεφορτωθούν.

Ξεκινούν λοιπόν και ο οδηγός ανέπτυσσε ταχύτητα, αλλά έβλεπε την κατσίκα να ακολουθεί κανονικά. Όταν έφθασε να τρέχει με 150 χιλ., βλέπει από τον καθρέπτη την κατσίκα να του ανοιγοκλείνει το αριστερό μάτι και ρωτάει με αγανάκτηση και απορία το συνεπιβάτη του :

- Φίλε, γιατί η κατσίκα μου ανοιγοκλείνει το μάτι?

- Α, δεν ξέρεις, ανάβει φλας, για να σε προσπεράσει!


μαϊμούδες-πηγάδι
σύνδρομο αχτένιστων μαλλιών
κατσίκα

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής