breaking news Νέο

Τη Δευτέρα η βραδιά μνήμης του Βασίλη Αλαϊτση και στήριξης της οικογένειάς του από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας

  • Τη Δευτέρα η βραδιά μνήμης του Βασίλη Αλαϊτση και στήριξης της οικογένειάς του από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας
  • Τη Δευτέρα η βραδιά μνήμης του Βασίλη Αλαϊτση και στήριξης της οικογένειάς του από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας
  • Τη Δευτέρα η βραδιά μνήμης του Βασίλη Αλαϊτση και στήριξης της οικογένειάς του από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας

Μία βραδιά αφιερωμένη στο Βασίλη Αλαϊτση, που «έφυγε» από τη ζωή στις 25 Ιουνίου 2017, διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας και η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, στο ανοιχτό γήπεδο Μπάσκετ της Ελιάς «Άρης Γεωργιάδης» και θα ξεκινήσει στις 21.00, έχοντας ως σκοπό την οικονομική στήριξη της οικογένειας αυτού του σπουδαίου μουσικού.

«Θέλουμε με αυτή την εκδήλωση να στηρίξουμε τη γυναίκα του και τα 6 παιδιά του, που άφησε ο Βασίλης Αλαϊτσης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζε η σεμνότητα, η μεγαλοψυχία και ο καλός του λόγος», ανέφερε ο Τάκης Τελλίδης, Αντιπρόεδρος του συλλόγου, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Συνάμα ο ίδιος μετέφερε τις ευχαριστίες της προέδρου του συλλόγου, Τασούλας Αλεξοπούλου, προς τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, η οποία - όπως είπε - δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος που προέκυψε.

Εξηγώντας το πως οδηγήθηκε ο σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας στην απόφαση για την πραγματοποίηση μιας βραδιάς για το Βασίλη Αλαϊτση, ο Φώτης Πανανόπουλος, υπεύθυνος χορευτικού και όλων των εκδηλώσεων του συλλόγου, επεσήμανε πως «αυτή βγήκε πυγαία από φίλους και συνεργάτες του, με το που έγινε γνωστή η είδηση του χαμού του, πέρυσι τέτοιον καιρό, όπου όλοι αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να προσφέρουν, σε σημείο να κάνουμε επιλογές ανάμεσα στους (50) καλλιτέχνες».

Όπως υπογράμμισε ο Φώτης Πανανόπουλος, «δεν θέλουμε να κάνουμε μια πρόχειρη εκδήλωση, αλλά να αντικατοπτρίζει την αξία σαν άνθρωπο και μουσικό του Βασίλη Αλαϊτση». Μάλιστα, δε, είπε πως «θα θέλαμε να κάνουμε μια κεντρική φιλανθρωπική εκδήλωση, όχι μόνο για το Βασίλη, αλλά για το νομό, την Κεντρική Μακεδονία. Εμείς όρεξη έχουμε, όμως ο κόσμος θα δείξει το αν θέλει να προβούμε σε κάτι τέτοιο».

 

«Θα κάνουμε μία εκδήλωση, που δεν θα είναι βαρετή, αλλά μια πορεία στη μουσική καριέρα του Βασίλη Αλαϊτση»

Ο Φώτης Πανανόπουλος έκανε γνωστό ακόμα πως η εκδήλωση αυτή επρόκειτο να γίνει στις 25 Ιουνίου, αλλά επειδή ζήτησε να παρίσταται σ' αυτήν ο Μητροπολίτης, αποφασίσθηκε να γίνει στις 2 Ιουλίου, σημειώνοντας «και θα μπορέσουμε να κάνουμε μία εκδήλωση που δεν θα είναι βαρετή, αλλά μια πορεία στη μουσική καριέρα του Βασίλη Αλαϊτση. Η πορεία του με βίντεο, ήχους και ζωντανό χορό από όλους τους συνεργάτες. Θα έρθουν καλλιτέχνες από όλα τα μέρη της Ελλάδος και θα είναι αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί του. Οι εργοδότες του δάκρυζαν, όταν πήγαμε να τους μιλήσουμε για το Βασίλη. Θέλουμε να τιμάμε φίλους, συνεργάτες και ανθρώπους του πολιτισμού»..

Επιπλέον, ο Φώτης Πανανόπουλος ενημέρωσε πως στην εκδήλωση αυτή θα εμφανισθεί όλη η οικογένεια του Βασίλη Αλαϊτση, ενώ - όπως είπε - θα υπάρξει και μία έκπληξη, που θα κάνει ακόμα πιο όμορφη τη βραδιά.

«Θα είναι μια βραδιά μνήμης. Και το δάκρυ που θα κυλήσει, θα είναι όχι στενοχώριας, αλλά μνήμης, χαράς».

Τέλος, ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσοι προσφέρθηκαν να διαθέσουν σε Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια εισιτήρια της βραδιάς (έκαστο τιμάται 5 ευρώ) για την ενίσχυση της οικογένειας του Βασίλη Αλαϊτση, τονίζοντας πως «σ' αυτή την εκδήλωση χρειάζεται η ανθρωπιά, το χέρι - χέρι».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής