breaking news Νέο

ΟΑΕΔ : Προκήρυξη προγράμματος επιδότησης για την πρόσληψη 15.000 ανέργων νέων

ΟΑΕΔ : Προκήρυξη προγράμματος επιδότησης για την πρόσληψη 15.000 ανέργων νέων

Πρόγραμμα επιδότησης για την πρόσληψη συνολικά 15.000 ανέργων νέων, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, αναμένεται να προκηρυχθεί σύντομα από τον ΟΑΕΔ. Η αρχή θα γίνει με 10.000 νέους ανέργους και σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί σε άλλους 5.000, κατά κύριο λόγο πτυχιούχους ΑΕI-ΤΕΙ, προκειμένου να απασχοληθούν σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης του ιδιωτικού ή του κοινωνικού τομέα της οικονομίας.

Βάσει του σχεδιασμού, οι 6.000 θέσεις θα αφορούν ανέργους έως 29 ετών, πτυχιούχους ανώτατων ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ενώ οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις θα αφορούν νέους μη πτυχιούχους.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα ορίζει το ποσό επιχορήγησης των επιχειρήσεων που θα προσλάβουν τους ανέργους στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελημένου, με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ μηνιαίως για τους νέους έως 25 ετών και τα 550 ευρώ για τους νέους άνω των 25 ετών.

Στην πράξη ο εργοδότης θα καλύπτεται από την επιχορήγηση για το 50% μισθών έως και 800 ευρώ μικτά, για τους νέους έως 25 ετών (βασικός κατώτατος μισθός 510 ευρώ), και έως 1.000 ευρώ μικτά για τους νέους άνω των 25 ετών (βασικός κατώτατος μισθός 586 ευρώ).

Το πρόγραμμα, δε, θα παραμένει ανοικτό μέχρι να καλυφθούν και οι 10.000 θέσεις, ενώ μόλις αυτό συμβεί, θα προκηρυχθεί ο β' κύκλος, που θα αφορά 5.000 νέους ανέργους 18-29 ετών. Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι μεγαλύτερη, εάν ο εργοδότης προσλάβει μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους ΚΕΑ.

Στην περίπτωση αυτή οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης, για να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Όσο για τη διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος, ορίζεται ως εξής :

α) Δώδεκα μήνες για πρόσληψη ανέργων ηλικίας 18-29 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. Μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό τους (προϋπάρχουν και επιχορηγούμενο) για επιπλέον τρεις μήνες χωρίς επιχορήγηση.

β) Δεκαπέντε μήνες για πρόσληψη μακροχρόνιων ανέργων και δικαιούχων ΚΕΑ, χωρίς δέσμευση διατήρησης του προσωπικού μετά τη λήξη της επιχορήγησης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής