breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Το κάστρο που αποτέλεσε έμπνευση για το παλάτι της Disney

Είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη στη Γερμανία και όχι άδικα, αφού είναι παραμυθένιο! Ποιος είπε όμως ότι τα παραμύθια δεν είναι αληθινά; To σήμα κατατεθέν της Disney, το παλάτι της, είναι στην πραγματικότητα εμπνευσμένο από το Κάστρο Νοϊσβάνσταϊν.

Το Κάστρο Νοϊσβάνσταϊν (γερμανικά: Schloss Neuschwanstein) είναι παλάτι του 19ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται σε λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου, κοντά στο Φύσεν, στη νοτιοδυτική Βαυαρία, στη Γερμανία. Η κατασκευή του διατάχθηκε από το Λουδοβίκο Β΄ της Βαυαρίας ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στο Ρίχαρντ Βάγκνερ. Ο Λουδοβίκος πλήρωσε για το παλάτι από την περιουσία του και από δάνεια και όχι από τα δημόσια κεφάλαια της Βαυαρίας.

Το παλάτι αρχικά σχεδιαζόταν να γίνει προσωπικό καταφύγιο του βασιλιά, αλλά άνοιξε στο κοινό επί πληρωμή αμέσως μετά το θάνατό του, το 1886, μη έχοντας ακόμα αποπερατωθεί. Από τότε το κάστρο έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι. Το παλάτι έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και αποτέλεσε την έμπνευση για το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης της Disney και άλλων μεταγενέστερων κατασκευών.

*****

Ένα κρυμμένο εστιατόριο μέσα σε φυσική σπηλιά

Ποιος το περίμενε ότι σε ένα σπήλαιο θα... κρυβόταν ένα μεξικάνικο εστιατόριο σε ένα απόλυτα ειδυλλιακό τοπίο....Αν βρεθείτε ποτέ στο Μεξικό, δεν γίνεται να μην επισκεφτείτε το εστιατόριο La Gruta Teotihuacan, που στεγάζεται μέσα σε μία φυσική σπηλιά εδώ και μία εκατονταετία. Το ιδανικό ρομαντικό ραντεβού για εσάς και το ταίρι σας…

Και σαν να μην έφτανε το επιβλητικό εσωτερικό του, άλλο τόσο εντυπωσιακή είναι η εξωτερική τοποθεσία του εστιατορίου. Συγκεκριμένα, το εστιατόριο βρίσκεται κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο Teotihuacan του Μεξικό, γνωστό για τις πυραμίδες του.

Το εστιατόριο σερβίρει παραδοσιακά μεξικάνικα πιάτα, όπως μεξικάνικες πίτες γεμιστές με τηγανητές προνύμφες, κοκτέιλ μαργαρίτα με γρύλο, τορτίγιες με κρέας και νάτσος.

*****

Ποιο ελληνικό νησί προτείνει η Telegraph για το καλοκαίρι 2018

TIMES και Telegraph προτείνουν ένα ελληνικό νησί με πανέμορφες παραλίες και επιβλητική ομορφιά για το καλοκαίρι 2018. Ξεχάστε τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Νάξο! Το ελληνικό νησί που προτείνει η βρετανική Telegraph για διακοπές μέσα στο καλοκαίρι του 2018, είναι η Κίμωλος. Συγκεκριμένα, σε ένα κείμενο της αναφέρει πως θα ήταν πολύ ωραία να επισκεφθεί κάποιος είτε αποκλειστικά την Κίμωλο, είτε να κάνει ενδιάμεσες στάσεις σε Σίφνο, Μήλο και Φολέγανδρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προτεινόμενη περίοδος, αφού θεωρεί ιδανικό το διάστημα 27 Αυγούστου με 2 Σεπτεμβρίου.

Το νησί έδωσε το όνομά του στο λευκό πέτρωμα, τη γνωστή από τους μαυροπίνακες κιμωλία. Ο πληθυσμός ανέρχεται στους 910 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και παρουσιάζει αυξητική τάση (728 κάτοικοι το 1991 και 769 κάτοικοι το 2001). Οι περισσότεροι από τους κάτοικους ασχολούνται με την τουριστική υποδομή (εστιατόρια, χώροι διαμονής κτλ.) την καλοκαιρινή περίοδο, σε συνδυασμό με αγροτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι πανέμορφες παραλίες της σαγηνεύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Κίμωλος κερδίζει όλο και περισσότερο τις «καρδιές» των ξένων ΜΜΕ, αφού το Δεκέμβριο του 2017 την είχε προτείνει και το «TIMES».

*****

Μια φορά ήταν ένας που βρισκόταν σε μια ερημική περιοχή κάπου ανάμεσα σε Αθήνα και Λαμία. Ήταν χειμώνας, έκανε παγωνιά. Έκανε ώτο- στοπ, για να πάει μέσα στην πόλη. Η ώρα ήταν περασμένες 2:00 μετά τα μεσάνυχτα. Από τα λιγοστά αυτοκίνητα που πέρασαν, κανένα δεν σταμάτησε. Τα χέρια του είχαν κοκαλώσει, μελάνιασε από το κρύο.

Καταλάβαινε πως, αν δεν σταματήσει κάποιος μέσα σε λίγη ώρα, θα έφτανε το τέλος του. Ελπίδες δεν είχε. Σκέφτηκε και είπε, «ε! αφού θα πεθάνω που θα πεθάνω, ας ξαπλώσω στη μέση του δρόμου, για να με βρουν». Εκεί που ξάπλωσε, από μακριά βλέπει ένα αυτοκίνητο να έρχεται με μικρή ταχύτητα, σηκώνεται, τρέχει, ανοίγει την πόρτα, μπαίνει μέσα.

«Ααχ! παράδεισος είναι εδώ. Χίλια ευχαριστώ που σταμα...στα..» Γυρίζει και βλέπει το κάθισμα του οδηγού άδειο. Το τραύλισμα άρχισε να μετατρέπεται σε πανικό, όταν το αυτοκίνητο συνέχιζε να προχωράει! «Αμάν, το αμάξι είναι στοιχειωμένο!». Έκανε να ανοίξει την πόρτα, να κατέβει, αλλά ο τσουχτερός αέρας του άλλαξε το μυαλό.

«Μπριτς! που θα κατέβω, στοιχειωμένο, ξεστοιχειωμένο, εγώ εδώ θα μείνω». Το αυτοκίνητο εν τω μεταξύ συνέχιζε την πορεία του κανονικά, είχε μπει στην εθνική και κάπου αργότερα έστριψε σ` ένα βενζινάδικο, πήρε βενζίνη, σε λίγο ανοίγει η πόρτα του οδηγού, και μπαίνει ένας μέσα.

- «Αχ! μη! μη μπαίνετε κύριε σ` αυτό το αμάξι!, είναι στοιχειωμένο!»

- «Ποιο στοιχειωμένο ρε μαλ@α!, απ` τα διόδια το σπρώχνω!»


εστιατόριο La Gruta Teotihuacan
Κίμωλος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής