breaking news Νέο

Έλληνες υπέρβαροι και παχύσαρκοι…

Έλληνες υπέρβαροι και παχύσαρκοι…

Υπέρβαροι και παχύσαρκοι είναι περισσότεροι από πέντε στους δέκα πολίτες, με τους άνδρες να αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τις γυναίκες. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την έρευνα εισοδήματος και  συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών στην Ελλάδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), με περίοδο αναφοράς το 2016, που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, με βάση το Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω, το 1,3% είναι λιποβαρές, το 43,7% είναι φυσιολογικού βάρους, το 43,4% είναι υπέρβαρο και το 11,6% παχύσαρκο.

Σημειώνεται ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματος θεωρείται ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για τη μέτρηση της παχυσαρκίας του πληθυσμού. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ, «είναι ένα ευρέως διαδεδομένο διαγνωστικό εργαλείο των πιθανών προβλημάτων υγείας ενός ατόμου σε σχέση με το βάρος του και υπολογίζεται διαιρώντας το βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο του ύψους (σε μέτρο).

Αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, για τους άνδρες και τις γυναίκες ηλικίας 16 ετών και άνω, τα ποσοστά ανά κατηγορία ΔΜΣ είναι: α) ένας στους δύο άνδρες (51,6%) είναι υπέρβαρος και β) η αναλογία υπέρβαρων γυναικών είναι μεγαλύτερη από τρεις στις δέκα (35,9%).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής