breaking news Νέο

Θολότητα στο νερό, ζημιές στην αγροτική παραγωγή και πεπραγμένα προηγούμενων στο ΔΣ Νάουσας

  • Θολότητα στο νερό, ζημιές στην αγροτική παραγωγή και πεπραγμένα προηγούμενων στο ΔΣ Νάουσας
  • Θολότητα στο νερό, ζημιές στην αγροτική παραγωγή και πεπραγμένα προηγούμενων στο ΔΣ Νάουσας
  • Θολότητα στο νερό, ζημιές στην αγροτική παραγωγή και πεπραγμένα προηγούμενων στο ΔΣ Νάουσας

Στο πρόβλημα της θολότητας του νερού, το οποίο ταλαιπώρησε τους κατοίκους της Νάουσας το περασμένο τριήμερο, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Παρασκευής 29ης Ιουνίου, ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης. Ο κ. δήμαρχος τόνισε ότι το πρόβλημα που ταλαιπωρεί επί σειρά ετών, λόγω τοπικού γεωλογικού φαινομένου στις πηγές της Αράπιτσας, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, θα λυθεί οριστικά το Σεπτέμβριο, με τη δημοπράτηση μονάδας επεξεργασίας δίπλα στις πηγές του Αγίου Νικολάου, το οποίο θα δημοπρατηθεί μέσω του «Φιλόδημου». «Θα λύσουμε οριστικά το ζήτημα. Κάνουμε συνεχώς χημικούς ελέγχους στο νερό και αυτό που διοχετευόταν στο δίκτυο, δεν είχε κανένα πρόβλημα, τις μέρες του φαινομένου. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμβουλεύσαμε κάποιον να το πιει, αλλά ήταν απολύτως ασφαλές για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Ο δείκτης θολότητας εξαλείφθηκε την Παρασκευή, οπότε μπορεί να καταναλωθεί άμεσα», είπε ο δήμαρχος.

-Εργασίες. με προφορική εντολή των παλιότερων δημοτικών αρχών της Νάουσας, ύψους...45.000 ευρώ ετησίως!

Σε αγωγή εναντίον του δήμου Νάουσας, για ετήσια αμοιβή, ύψους...45.000 ευρώ, αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης. Μόνο που η αμοιβή είχε συμφωνηθεί προφορικά από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, όπως είπε ο δήμαρχος! «Έχουμε κουραστεί να πληρώνουμε αγωγές της προηγούμενης περιόδου», είπε, με το δίκιο του, ο κ. Κουτσογιάννης! Προφανώς η αμοιβή είναι...βασιλικού επιπέδου.

-Μεγάλες οι ζημιές  στην αγροτική παραγωγή της Νάουσας

Σε μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή του δήμου Νάουσας, κυρίως σε κεράσια και ροδάκινα, λόγω των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων, αναφέρθηκε ο δήμαρχος, στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Ιουνίου. Ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι την επόμενη βδομάδα θα κατέβει ο ίδιος στον ΕΛΓΑ, για να ζητήσει την άμεση καταγραφή των ζημιών, επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν έχουν δοθεί οι περσινές αποζημιώσεις στους αγρότες.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροδοχωρίου, Τάσος Μωϋσίδης, τόνισε ότι στο αγρόκτημα της τοπικής κοινότητας οι ζημιές στο κεράσι ξεπερνούν το 70% της παραγωγής, ενώ έχουν χτυπηθεί και τα μήλα, από το χαλάζι της 13ης Ιουνίου. Για το λόγο αυτό σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στην κοινότητα από τον τοπικό αγροτικό σύλλογο, με τον κ. Μωϋσίδη να μεταφέρει την αγωνία των παραγωγών του Ροδοχωρίου, για το αν αποζημιωθούν για όλο το μέγεθος των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

 

 


Μωϋσίδης-Μπίλης και άλλοι σύμβουλοι Δ.Σ. Νάουσας
δημοτικό συμβούλιο Νάουσας την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής