breaking news Νέο

"Να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών. Αντίθετη με την αλήθεια και τα δίκαια του ελληνισμού" - του Ι.Παπαγιάννη

Μετά την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών εμείς οι Μακεδόνες, Έλληνες εδώ και 3500 χρόνια, δυστυχώς, βρισκόμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης, σε μειονεκτική διπλωματική θέση. Η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αντιστραφεί. Μακεδόνες σημαίνει πάντοτε και μόνον Έλληνες, μόνιμοι κάτοικοι της Μακεδονίας επί σειρά χιλιετηρίδων, καταγόμενοι από τους αρχαίους Μακεδόνες, τους ενδοξότερους των Ελλήνων.

Είναι υποχρέωση και καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, της Ελλάδας, που με αιματηρότατους απελευθερωτικούς αγώνες κατόρθωσε να περικλείσει την Μακεδονία, την αρχαία, την αυθεντική ιστορικά και πολιτισμικά Μακεδονία μέσω των νικηφόρων δύο βαλκανικών πολέμων που διεξήχθησαν τόσο κατά των Τούρκων όσο και κατά των Βουλγάρων κομιτατζήδων. 
            Προς αυτήν την κατεύθυνση ως Έλληνες πολίτες της Μακεδονίας, πρέπει να εμποδίσουμε την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων με αποκλειστικό στόχο τη δικαίωση του Μακεδονικού Ελληνισμού και να μην αναγνωριστεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα το οποίο θα ενισχύσει τον  ιστορικά αβάσιμο και πολιτικά άθλιο αλυτρωτισμό των Σκοπίων εις βάρος ελληνικών εδαφών. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας κρατώντας ψηλά το φρόνημα των πολιτών και τις σημαίες του αγώνα. Να ανασυγκροτήσουμε δυναμικά το αμυντικό μας δόγμα και να ενισχύσουμε τη στρατιωτική μας θωράκιση, η οποία είναι ήδη ισχυρή αλλά μπορεί να καταστεί ακόμα ισχυρότερη, σε βαθμό που να μπορεί να συντρίψει με συνοπτικές διαδικασίες οποιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα και τα δίκια της Ελλάδας.

   Χωρίς τη δική μας σύμφωνη γνώμη δεν μπορεί το κρατίδιο αυτό, να εισέλθει με το συνταγματικό του όνομα, που εμείς θα αποδεχθούμε και το οποίο δεν νοείται να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, σε διεθνείς οργανισμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή στην Βορειοατλαντική συμμαχία.

 Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η συμφωνία των Πρεσπών η οποία είναι καταστροφική. Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση και τη λαϊκή στήριξη ώστε να δεσμεύσει την χώρα με μία συμφωνία η οποία είναι προδήλως ενάντια και εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Του Ιωάννη Μ. Παπαγιάννη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής