breaking news Νέο

Καταγγελία – γνωστοποίηση του Φιλοζωϊκού Ομίλου Ημαθίας προς το Δήμο Βέροιας για τη διαχείριση των αδέσποτων

Καταγγελία – γνωστοποίηση του Φιλοζωϊκού Ομίλου Ημαθίας προς το Δήμο Βέροιας για τη διαχείριση των αδέσποτων

Καταγγελία – γνωστοποίηση επέδωσε χθες στο Δήμο Βέροιας ο Φιλοζωϊκός Όμιλος Ημαθίας, σχετκά με το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζωών, η οποία αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιθυμούμε να σας επιστήσουμε την προσοχή για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, που άπτεται της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στο νομό μας.

Ενόψει του επερχόμενου καύσωνα, ζητούμε την άμεση επανένταξη και απεγκλωβισμό των ζώων, που άνευ λόγου βρίσκονται εντός του Κυνοκομείου μέσα σε κλουβιά, τα οποία έχουν για στέγαστρα σήτες θερμοκηπίου, μη δυνάμενα να προστατευτούν από την έντονη ηλιοφάνεια και τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Η πολύμηνη περαιτέρω παραμονή τους εκεί (σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν το έτος), εκτός του ότι είναι απάνθρωπη, είναι επίσης και παράνομη, διότι αποτελεί τον απόλυτο βασανισμό και κολάζεται ποινικά σύμφωνα με τον Ν.4039/2012, ως τροποποιήθηκε με τον 4235/2014, επισύρει δε αυτεπαγγέλτως ποινική δίωξη για της υπεύθυνους που δεν μεριμνούν.

Απαιτούμε λοιπόν απλά την εφαρμογή του νόμου.

Επίσης, σας αναφέρουμε ότι το Κυνοκομείο Βεροίας, φιλοξενεί πάνω από 90 ζώα, ενώ έχει νόμιμη άδεια για 17.

Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά την απουσία ουσιαστικού ενδιαφέροντος από την πλευρά του Δήμου για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων. Το μοναδικό ενδιαφέρον από την πλευρά του Δήμου εστιάζεται προς τη λάθος κατεύθυνση της αυθαίρετης περισυλλογής και του μόνιμου εγκλεισμού τους σε κλουβιά κάτω από αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες. Και πάλι επαναλαμβάνουμε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με τον τρόπο αυτόν.

Επισημαίνουμε ότι η πενταμελής επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ενημερώνεται από εσάς κάθε 2 μήνες και μονάχα στα χαρτιά, καθόσον η πρόσβασή μας στα κλουβιά του Κυνοκομείου έχει απαγορευτεί αυθαίρετα από εσάς και κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Κλείνοντας, δηλώνουμε ρητώς και κατηγορηματικώς, ότι δεν βρισκόμαστε σε διαμάχη μεταξύ σας, μοναδικό στόχο έχουμε τη διαφύλαξη των αδέσποτων ζώων, δεν επιθυμούμε δικαστικές διενέξεις, πλην όμως οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι εφόσον δεν διορθωθεί η κατάσταση και διαπιστώσουμε εκ νέου παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, τότε άνευ άλλης ειδοποιήσεως σας θα κινηθούμε δικαστικά.

 

ΦΙΛΟΖΩΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής