breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Έχει και η Ευρώπη τη Χαβάη της…

Παραλίες με καταγάλανα νερά και χρυσή άμμο που φέρνουν σε Χαβάη, μία απομονωμένη όαση με φοίνικες που θυμίζει Ταϊλάνδη, καταρράκτες που δίνουν την εντύπωση ότι είσαι στις Φιλιππίνες και ένα σκηνικό που θυμίζει έναν απόλυτο εξωτικό παράδεισο. Και όμως, όποιος επισκεφτεί αυτό το μέρος, βρίσκεται στην Ευρώπη!

Οι Αζόρες είναι συστάδα εννέα νησιών της Πορτογαλίας, που βρίσκεται στο βόρειο Ατλαντικό ωκεανό. Πρωτεύουσα των Αζορών είναι η Πόντα Ντελγάδα, που βρίσκεται στο Σάο Μιγκέλ. Πολλοί ερευνητές αποδίδουν την ανακάλυψη των νησιών στο Φλαμανδό Ζοσουά Βάντερ Μπεργκ, ο οποίος φέρεται να αποβιβάστηκε εκεί μετά από μία καταιγίδα, που αποπροσανατόλισε το ταξίδι του για τη Λισαβόνα.

Τα νησιά έχουν ιδιαίτερα πολλούς σπηλαιολογικούς σχηματισμούς, με πιο γνωστούς τους Γκρούτα ντας Τόρρες, Αλγάρ ντο Καρβάο, Γκρούτα ντο Νατάλ, Γκορύτα ντας Σίνκο Ριμπέιρας. Οι Αζόρες βρίσκονται από οικολογικής άποψης στην παλαιαρκτική οικολογική ζώνη, σχηματίζοντας ένα μοναδικό βιότοπο, που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά δέντρα της περιοχής της Μακαρονησίας και πολλά ενδημικά είδη φυτών. Τα νησιά φαίνεται να έχουν αρκετά ανεπτυγμένη χλωρίδα, πυκνή βλάστηση και πανέμορφες παραλίες, που παραμένουν ανέγγιχτες, για αυτό σε πολλούς το όλο σκηνικό θυμίζει εξωτικό προορισμό.

*****

Εκεί που σερβίρουν τον καφέ σε φέρετρο!

Στη Μπανγκόκ υπάρχει μία καφετέρια με ένα φέρετρο στη μέση! Πίσω από αυτό το μακάβριο σκηνικό κρύβεται η ιδέα συμφιλίωσης με το θάνατο...

Ονομάζεται Kid Mai Death Cafe και είναι ένα καφέ στη Μπανγκόκ με θέμα το θάνατο. Αν δεν έχετε πώς να… σκοτώσετε το χρόνο σας, πρέπει να το επισκεφτείτε!

Η παράξενη αυτή καφετέρια με ένα φέρετρο στη μέση προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες το χρόνο. Σκοπός της είναι να κάνει τον κόσμο, με έναν ιδιαίτερο και χιουμοριστικό τρόπο, να συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου.

Στη λίστα των καφέ περιλαμβάνονται καφέδες με τα ονόματα : «Ακόμα ένας χρόνος ζωής», «Οδυνηρό» και… φυσικά «θάνατος». Μάλιστα, όσοι επιθυμούν να κάτσουν για λίγο στο φέρετρο της καφετέριας, απολαμβάνουν τον καφέ τους δωρεάν!

*****

Θαρραλέος σκύλος τα έβαλε με δύο αρκούδες!

Δύο μικρές σε ηλικία, αρκούδες «έκαναν ντου» σε ένα σπίτι στο Λος Άντζελες. Η οικογένεια έλειπε, όμως πίσω στο σπίτι ήταν ο καλύτερος φύλακας, ένα γαλλικό μπουλντόγκ. Ο σκύλος με το που βλέπει τις αρκούδες να εισβάλουν στο σπίτι, παίρνει φόρα, με σκοπό να σπείρει τον τρόμο και το φόβο! Και σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι κάμερες ασφαλείας του σπιτιού, τα κατάφερε! Οι αρκούδες άρχισαν να τρέχουν, για να βρουν την έξοδο, σκαρφάλωσαν τα κάγκελα και όπου φύγει, φύγει…!

*****

Τι μπορείτε να κάνετε με 15 λίρες στο Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι μία από τις ακριβότερες πόλεις στην Ευρώπη, για να ζει κανείς. Και όμως, μπορεί κανείς να περάσει μία ολόκληρη μέρα με 15 λίρες.

Από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, καθώς έρευνα της Euromonitor, που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2007, κατέταξε το Λονδίνο στην πρώτη θέση μεταξύ των 150 πιο γνωστών πόλεων στον κόσμο, με 15,6 εκατομμύρια ξένους τουρίστες το 2006. Στη δεύτερη θέση ήταν η Μπανγκόκ (10,35 εκατομμύρια) και στην τρίτη το Παρίσι με 9,7 εκατομμύρια.

Είναι ωστόσο γεγονός ότι στη Μπανγκόκ με 20 δολάρια (17 ευρώ) τη μέρα ζεις σαν άρχοντας, στο Παρίσι πίνεις καφέ και τρως ένα λαχταριστό γεύμα, στο Λονδίνο όμως, μία από τις ακριβότερες πόλεις στην Ευρώπη, τι μπορείς να κάνεις; Παρόλο που το κόστος ζωής είναι υψηλό, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνει κανείς με 20 δολάρια (15 λίρες) σε μία ημέρα.

Οι αγορές Borough Market και Kerb Market είναι οι επίγειοι παράδεισοι του «street food». Κάποτε ήταν λαχαναγορές και κρεαταγορές του Λονδίνου, σήμερα όμως αποτελούν must προορισμούς, όπου ένας τουρίστας – και μη – αξίζει να τις επισκεφτεί, ώστε να φάει, δίχως να ρίξει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μετά το φαγητό, μπορείς κανείς να περιηγηθεί με δωρεάν είσοδο σε ορισμένους χώρους της γκαλερί Tate Modern ή ακόμα και στην έκθεση με δεινόσαυρους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Αν δεν είστε λάτρης των εκθέσεων, μπορείτε και πάλι δωρεάν να θαυμάσετε το Λονδίνο από ψηλά στο κτίριο Sky Garden.

*****

Ήταν ένας ξυλοκόπος που χρησιμοποιούσε τσεκούρι, για να κόβει τα δέντρα. Το ρεκόρ του ήταν 6 δέντρα την ημέρα. Κάποια στιγμή βλέπει μια διαφήμιση, που ένας τύπος έκοβε με ένα μηχάνημα 100 δέντρα την ημέρα.

- Πο πο, αν είχα αυτό το μαραφέτι, θα έκανα γαμώ τις δουλειές, σκέφτεται. Πάει λοιπόν ο μάγκας και το αγοράζει την άλλη κιόλας μέρα. Το χρησιμοποιεί αμέσως και κόβει 8 δέντρα.

- Ρε γαμώτο, 100 δέντρα δεν έλεγε η διαφήμιση; Πώς εγώ έκοψα μόνο 8; Αύριο θα δοκιμάσω πιο σκληρά!

Την επομένη προσπαθεί σκληρότερα και κόβει 10 δέντρα.

- Τι σκατά γίνεται, δεν καταλαβαίνω!

Ξαναβλέπει τη διαφήμιση και βλέπει πως ο τύπος που χειρίζονταν το μηχάνημα, ήταν σωματαράς.

-Αααα, πρέπει να κάνω body building.

Ρίχνεται ο τύπος να λιώσει τα ατσάλια και γρήγορα κάνει σωματάρα. Ξαναπροσπαθεί με το μηχάνημα και κόβει 25 δέντρα. Το πάει αμέσως στον πωλητή.

-Ρε φίλε, αυτό που μου έδωσες είναι χαλασμένο, καμιά 25αριά δέντρα κόβω το πολύ.

-Το χρησιμοποιείς σωστά;

-Τι καταλαβαίνεις τώρα; Θα μου μάθεις τη δουλειά μου;

-Κάτσε να δω και εγώ, του λέει ο πωλητής και τραβάει το σχοινί της μανιβέλας, καθ’ ότι αλυσοπρίονο το μηχάνημα και μέσα σε δευτερόλεπτα κόβει ένα δέντρο.

-Όπα, για στάσου, του λέει ο ξυλοκόπος, για δείξε μου πάλι αυτό το κόλπο που έκανες με το κορδόνι...


Οι Αζόρες είναι συστάδα εννέα νησιών της Πορτογαλίας
σκυλί-αρκούδες
Λονδίνο
ξυλοκόπος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής