breaking news Νέο

Κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» για την Τ.Α., παραιτείται από αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δ.Καμμένος

Κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» για την Τ.Α., παραιτείται από αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δ.Καμμένος

Ένας «καυτός» μήνας, με «μάχες» στο κοινοβούλιο, προβλέπεται να είναι αυτός που διανύουμε. Η πρώτη «μάχη» θα δοθεί σήμερα Πέμπτη στη βουλή, με αντικείμενο την οικονομία και την πρόσφατη απόφαση του Εurogroup για τη ρύθμιση του χρέους, με αφορμή το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Η συνεδρίαση προβλέπεται να είναι μαραθώνια, καθώς θα ξεκινήσει σήμερα το μεσημέρι με την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, με τους πολιτικούς αρχηγούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Το κοινοβουλευτικό πρόγραμμα των επόμενων δυο εβδομάδων χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα πυκνό, μιας και τα περιθώρια έχουν στενέψει, καθώς η βουλή «κλείνει, για να πάρουν σειρά τα θερινά τμήματα, πρώτη φορά μετά την κρίση μάλιστα.

 

Κατατίθεται σήμερα στη βουλή το νομοσχέδιο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1»

Είναι ενδεικτικό ότι το νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που φέρει το όνομα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1», το οποίο και προβλέπεται να δεχθεί σκληρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κοινωνικούς φορείς, πρόκειται να κατατεθεί σήμερα Πέμπτη στη βουλή και ευθύς αμέσως θα ξεκινήσει η επεξεργασία του στις αρμόδιες επιτροπές, ώστε να ψηφιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, πριν κλείσει η ολομέλεια.

Σ' ό,τι αφορά στο επίμαχο νομοσχέδιο, αυτό περιλαμβάνει την πρόβλεψη για διεξαγωγή εκλογών σε δήμους και περιφέρειες το 2019 και πιο συγκεκριμένα την 13η Οκτωβρίου του έτους αυτού, κατά δήλωση του κ. Σκουρλέτη, τα ζητήματα της κατάτμησης της Β' Αθηνών αλλά και τη ρύθμιση για την απλή αναλογική, που έχει φέρει την αντίδραση των δημάρχων.

 

Παραιτείται σήμερα από αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δημήτρης Καμμένος

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση θα έχει σήμερα, Πέμπτη, ο Δημήτρης Καμμένος, προκειμένου να ανακοινώσει τις αποφάσεις του σχετικά με το εάν θα παραιτηθεί ή όχι από τη θέση του αντιπροέδρου του Σώματος. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7, θα προτιμήσει να παραιτηθεί, παρά το ζήτημα να οδηγηθεί σε πρόταση μομφής εναντίον του. Παράλληλα, απέρριψε ως ανοησίες τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του για χρηματισμό, προκειμένου να εξαγοραστεί η ψήφος του κατά της κυβέρνησης στην πρόταση μομφής της ΝΔ και διαβεβαίωσε ότι «δεν καθοδηγείται από κανέναν». Σχετικά με το ενδεχόμενο να ενταχθεί στη ΝΔ, είπε ότι δεν υπάρχει κάποια τέτοια συζήτηση αυτή τη στιγμή.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής