breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Προσπαθεί δυο χρόνια να πείσει τους δικαστές ότι δεν είναι νεκρός!

Η σύζυγος του Κονσταντίν Ρέλιου, υπηκόου Ρουμανίας, 63 ετών, δήλωσε πριν από δύο χρόνια το θάνατό του. Το Μάρτιο, δικαστήριο του Βάσλουι, στη βορειοανατολική Ρουμανία, αρνήθηκε να ακυρώσει το πιστοποιητικό θανάτου του Κονσταντίν Ρέλιου, αν και εκείνος παρουσιάστηκε ενώπιον των δικαστών!

Το δικαστήριο δεν εξήγησε τους λόγους, που το οδήγησαν να απορρίψει το αίτημα του Κονσταντίν Ρέλιου, όμως σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, είχε υποβληθεί εκτός προθεσμίας. Αρνούμενος να αποδεχθεί το καθεστώς του «ζωντανού-νεκρού», ο 63χρονος υπέβαλε νέο αίτημα, το οποίο τελικά έγινε δεκτό από δικαστήριο του Μπάρλαντ, γενέτειράς του. Όμως ο Ρέλιου θα πρέπει να περιμένει ακόμη ένα μήνα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι είναι ζωντανός, καθώς στο διάστημα αυτό οποιοσδήποτε έχει αμφιβολίες για το γεγονός, μπορεί να ασκήσει έφεση.

Ο 63χρονος μάγειρας πήγε τη δεκαετία του 1990 στην Τουρκία, για να εργαστεί. Όταν επέστρεψε στη Ρουμανία, τον Ιανουάριο, ανακάλυψε ότι η σύζυγός του είχε δηλώσει το θάνατό του, καθώς δεν είχε νέα του. Η επιστροφή του από τους νεκρούς έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη για το Ρέλιου, καθώς βασίζεται στη στήριξη των γειτόνων του για να ζει, αφού, εφόσον δεν υπάρχει επίσημη απόδειξη ότι είναι ζωντανός, δεν μπορεί να εργαστεί νόμιμα ή να λάβει κοινωνικά επιδόματα.

*****

Η μοναδική πόλη στον κόσμο που είναι χτισμένη κάτω από τη γη!

Η Αυστραλία είναι κυριολεκτικά ένας άλλος κόσμος. Νότιο ημισφαίριο, παράξενες θάλασσες, παράξενα αγγλικά, παράξενες λατρείες των ονείρων από τους Αβοριγίνες, παράξενα ζώα και φυτά. Μια απίστευτα προκλητική όαση για τον ταξιδιώτη.

Πέρα από τις σημαντικές τις πόλεις, το Σίδνεϋ, τη Μελβούρνη, την Αδελαϊδα, με τα μεγάλα επιτεύγματα και τον εξαιρετικό πολιτισμό, η Αυστραλία έχει και μια πολύ ονειρική πλευρά. Τα τοπία της, οι έρημοι, οι καταρράκτες, τα δάση της, όλα μοιάζουν πολύ, πολύ διαφορετικά στα μάτια ενός κατοίκου του βόρειου ημισφαιρίου. Πάνω από όλα όμως, μαγεύουν οι παραδόσεις των αυτοχθόνων, των Αβοριγίνων, αυτού του μαγικού λαού, που αγάπησε τα όνειρα…Κάθε τοπίο της Αυστραλίας έχει μια άλλη ιστορία να διηγηθεί, με την αιθερική κοσμοθέαση αυτών των παράξενων και γοητευτικών ανθρώπων.

 

Το ιερό βουνό Uluru

Ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της Αυστραλίας είναι αυτό το απόκοσμα όμορφο βουνό, το Ururu. Βρίσκεται σε ένα τοπίο, που περισσότερο θυμίζει… Άρη, παρά γη, 460 χιλιόμετρα από την πόλη Σπρινγκ Άλις. Είναι κυριολεκτικά καταμεσής της Αυστραλίας. Για τους ιθαγενείς δεν είναι τίποτα λιγότερο από το κέντρο όλου του κόσμου. Ο τεράστιος πορφυρός βράχος, που δεσπόζει στο τοπίο, είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τόσο για την εξαιρετική ομορφιά του, όσο και για την πολιτιστική του σημασία ως ιερός χώρος.

 

Το Coober Pedy

Στην Αυστραλία υπάρχει όμως και μία ολόκληρη πολιτεία κάτω από τη Γη. Πρόκειται για την πόλη Coober Pedy. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που μπορούν να φτάσουν έως και τους 50 βαθμούς Κελσίου, οι ντόπιοι σκαρφίστηκαν μία ιδέα, για να… δροσίζονται. 846 χιλιόμετρα από την Αδελαϊδα της Αυστραλίας υπάρχει μια υπόγεια πόλη, που φιλοξενούνται 2.000 άνθρωποι από 40 χώρες. Coober Pedy σημαίνει «λευκός άνθρωπος μέσα στην τρύπα» και είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα του Οπαλίου, ενός πολύτιμου λίθου, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες.

Κινηματογραφικές ταινίες, όπως το Pitch Black, Queen of the Desert, Κόκκινος Πλανήτης και Opal Dream έχουν γυριστεί εκεί… Κατά την απογραφή του 2006 ο πληθυσμός της ήταν 1.916 κάτοικοι από 45 συνολικά χώρες (1.084 άνδρες, 832 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και 268 Αυστραλών ιθαγενών, ενώ είναι σε ποσοστό 60% Ευρωπαίοι.

*****

Η Greenpeace έστειλε το… Superman σε πυρηνικό σταθμό και συνετρίβη!

Μια μη επανδρωμένη, τηλεχειριζόμενη ιπτάμενη συσκευή, με τη μορφή του... Superman, πέταξε πάνω από έναν πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας στο Μπουζί, κοντά στη Λιόν, προτού να συντριβεί στον τοίχο ενός από τα κτίριά του, όπως ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace. Στόχος αυτού του «χάπενινγκ» με το Superman ήταν να καταδείξει η οργάνωση το πόσο ευάλωτες μπορεί να είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις σε εξωτερικές επιθέσεις.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας EDF επιβεβαίωσε εν μέρει το γεγονός, διαβεβαιώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις της είναι ασφαλείς.

Η Γαλλία παράγει το 75% της ηλεκτρικής ενέργειάς της από τους 19 πυρηνικούς σταθμούς, που διαχειρίζεται η κρατική EDF.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο μη επανδρωμένα, μικρά αεροσκάφη, πέταξαν πάνω από το Μπουζί και το ένα από αυτά εντοπίστηκε από τη γαλλική αστυνομία. «Η παρουσία τους δεν είχε καμία επίπτωση στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα κάνει καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Η Greenpeace υποστηρίζει ότι οι αποθήκες εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων –σε μια από τις οποίες συνετρίβη σήμερα ο «Σούπερμαν»– δεν έχουν σχεδιαστεί, ώστε να αντέχουν σε εξωτερικές επιθέσεις και είναι τα πιο ευάλωτα κτίρια των πυρηνικών εργοστασίων στη Γαλλία. Η EDF από την πλευρά της επιμένει ότι τα συγκεκριμένα κτίρια είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν σε φυσικές καταστροφές και ατυχήματα.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που το χειριζόταν ένας ακτιβιστής της Greenpeace, μπήκε σε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και συνετρίβη στον τοίχο της δεξαμενής αποθήκευσης των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων, που βρίσκεται δίπλα στον αντιδραστήρα 2.

*****

Πάει κάποιος σ` έναν ωτορινολαρυγγολόγο, και του λέει :

-Γιατρέ, η γυναίκα μου έχει μεγάλο πρόβλημα με την ακοή της.

-Δηλαδή;

-Δεν ακούει όταν της μιλάω.

-Θα πάτε στο σπίτι σας και θα της μιλήσετε από διάφορα σημεία του σπιτιού σας, για να δούμε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημά της.

Πάει λοιπόν στο σπίτι, ανοίγει την πόρτα και βλέπει ότι η γυναίκα του είναι στην κουζίνα. Της λέει λοιπόν :

-Αγάπη μου, τί καλό θα φάμε σήμερα;

Καμία απάντηση από τη γυναίκα του. Πάει λίγο πιο κοντά :

-Αγάπη μου, τί καλό θα φάμε σήμερα;

Σιωπή. Ωχ, σκέφτεται ο τύπος, έχει μεγαλώσει το πρόβλημα!

Πάει πιο κοντά :

-Αγάπη μου, τί καλό θα φάμε σήμερα;

Καμία απάντηση. Πάει λέει, κουφάθηκε τελείως! Πάει αγανακτισμένος, ακριβώς πίσω από το σβέρκο της και της λέει :

-Αγάπη μου, τί καλό θα φάμε σήμερα;

Και τότε γυρνάει η γυναίκα του και του λέει :

-Κοτόπουλο-ΚΟ-ΤΟ-ΠΟΥ-ΛΟ. Τέσσερις φορές σου το είπα.


Αυστραλία
superman
κουφός

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής