breaking news Νέο

Συνεχίζεται ο διασυρμός της Βέροιας, τίτλοι τέλους για την ΠΑΕ, μπροστά ο ΓΑΣ με το βλέμμα στο μέλλον

Συνεχίζεται ο διασυρμός της Βέροιας, τίτλοι τέλους για την ΠΑΕ, μπροστά ο ΓΑΣ με το βλέμμα στο μέλλον

Δεύτερος υποβιβασμός της ΒΕΡΟΙΑΣ μέσα στην ίδια περίοδο και οριστικά τίτλοι τέλους για την ΠΑΕ, με τη μορφή που τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Β' Εθνικής ανακοίνωσε ότι η ΒΕΡΟΙΑ υποβιβάζεται στην αμέσως επόμενη κατηγορία από αυτήν στην οποία ανήκει και τιμωρείται με αφαίρεση 6 βαθμών σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν αγωνισθεί. Συγχρόνως επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 40.000 ευρώ στον τελευταίο πρόεδρο και μεγαλομέτοχο (τουλάχιστον στα χαρτιά) Κώστα Παπαδόπουλο, ενώ το ίδιο χρηματικό πρόστιμο (40 χιλιάδες ευρώ) επιβλήθηκε και στην ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι, αν κάποιος θελήσει να λειτουργήσει τη ΒΕΡΟΙΑ, είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει από την Α' κατηγορία της Ένωσής μας με μείον 6 βαθμούς και αφού προηγουμένως καταβάλει 80 χιλιάδες ευρώ (40 για τον πρώην πρόεδρό της και 40 για την ομάδα).

Η απόφαση αυτή του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Β' Εθνικής πάρθηκε ερήμην της ΒΕΡΟΙΑΣ, αφού κανείς εκπρόσωπός της δεν παραβρέθηκε, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και το γεγονός αυτό δείχνει φυσικά και τις προθέσεις αυτών που τη διοικούσαν, πριν οδηγηθεί στο αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα.

Έτσι παίρνει τέλος και το σενάριο που κατά διαστήματα κυκλοφορούσε στην πόλη, ότι ο πρώην μεγαλομέτοχός της προτίθετο να λειτουργήσει την ομάδα στη Γ' Εθνική.

Η εξέλιξη αυτή ουδόλως δυσαρέστησε τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα στη διοίκηση του ΓΑΣ, αφού έτσι κι αλλιώς δεν είχαν σκοπό να ασχοληθούν με τη χρεοκοπημένη ΠΑΕ. Αντίθετα θα λέγαμε ξεκαθάρισε οριστικά το τοπίο, όσον αφορά την ΠΑΕ και πλέον μπορούν να λειτουργήσουν ως ΓΑΣ πιο ελεύθερα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι ενέργειες της προσωρινής διοίκησης του ΓΑΣ, προκειμένου να βρεθούν άνθρωποι, που θα στηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια κι αν το επιθυμούν ακόμη και να αναλάβουν τη διοίκηση της νέας ΒΕΡΟΙΑΣ. Οι επαφές αυτές με οικονομικούς παράγοντες της πόλης εξάλλου θα προσδιορίσουν και την κατηγορία, στην οποία θα αγωνιστεί  η νέα ομάδα, αφού γίνονται επαφές τόσο με εκπροσώπους της Γ' Εθνικής (βλ. Αγκαθιά), όπως και με ΠΑΕ όμορου Νομού, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και εδώ και αρκετό καιρό εκδήλωσε το ενδιαφέρον της να συγχωνευθεί με ομάδα άλλης περιοχής και να αλλάξει έδρα, επειδή δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους δικούς της φιλάθλους. Βέβαια για ένα τέτοιο εγχείρημα, να συμμετάσχει και πάλι στο πρωτάθλημα της Football league, καθαρή και δίχως χρέη όμως, χρειάζεται και ο ανάλογος επενδυτής και μπορεί να συμβεί μόνο εφόσον δεχθούν οι αδελφοί Μπίκα ή άλλος επιχειρηματίας της ίδιας εμβέλειας να αναμειχθούν με τα διοικητικά της ομάδας.

Όπως κι αν έχει το πράγμα πάντως, οι ημερομηνίες πιέζουν και σύντομα αναμένεται να παρθούν αποφάσεις από τη σημερινή διορισμένη από το πρωτοδικείο διοίκηση ή από αυτήν που θα προκύψει από τη Γενική Συνέλευση του ΓΑΣ, που πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε τρεις το πολύ μήνες.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής