breaking news Νέο

Η εξουσία στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και «γαία πυρί μειχθήτω»-Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης

Η εξουσία στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και «γαία πυρί μειχθήτω»-Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης

Είναι πασίδηλο πλέον, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας σήμερα είναι όμηρος μιας ασθενικής δεδηλωμένης. Μετρώντας αντίστροφα ο πολιτικός του χρόνος και σε μια απέλπιδα προσπάθεια, πολλή προσφιλή όμως σε αυτή την Κυβέρνηση, υιοθετεί πρακτικές «λασποβροχής» με σκοπό μ΄ αυτόν τον τρόπο να προκαλέσει θολερότητα και σύγχυση στους πολίτες.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να καλύψει το ανύπαρκτο έργο της και να δημιουργήσει εντυπώσεις με μια ακατάσχετη σκανδαλολογία, όπως Siemens, Novartis, προσωπικές επιθέσεις κατά της συζύγου του Προέδρου της ΝΔ έχουν αποβεί άκαρπες. Ακόμη και για την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», που αποτέλεσε σημαία της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση έπραξε το απόλυτο τίποτα.

Κι επιπλέον, πως αλλιώς να ερμηνευτούν οι κινήσεις της Κυβέρνησης, να φέρει στο προσκήνιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, μαζικά, ένα σωρό ζητήματα και, μάλιστα με ταχείς ρυθμούς; Ζητήματα μάλιστα, τα οποία απαιτούν εξαντλητικό διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς από τη μία, αλλά και συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για απλή αναλογική στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και την κατάτμηση Περιφερειών, χωρίς όμως τη δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Η συνειδητή αυτή πολιτική επιλογή έχει δύο κίνητρα: πρώτο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ερείσματα στην αυτοδιοίκηση και δεύτερο είναι η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν νιώθουν άνετα με την ελευθερία επιλογών και την ύπαρξη ανεξάρτητων θεσμών.

Βεβαίως, και άλλες Κυβερνήσεις στο παρελθόν «έπαιξαν» με τον εκλογικό νόμο σε μια προσπάθεια να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη και να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτά τα τερτίπια, όμως, έχουν αποδειχθεί εσφαλμένα, αφού η ετυμηγορία του ελληνικού λαού απαντά δυναμικά αποδοκιμάζοντας τέτοιες τακτικές καιροσκοπισμού και μικροκομματικής πολιτικής.

Επιπλέον, η ταυτόχρονη συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση και τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, είναι προφανές ότι στόχο έχει να διχάσει τη Ν.Δ. και βέβαια τους Έλληνες πολίτες, ανάμεσα στα γνωστά διλήμματα που θέτει η Κυβέρνηση. Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη μιας ευρείας και τολμηρής συνταγματικής αναθεώρησης έχουν αναπτυχθεί και ισχύουν στο ακέραιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρώτος από όλους μίλησε για την ανάγκη μια γενναίας συνταγματικής αναθεώρησης, ανάγκη την οποία ασφαλώς εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε. Όμως για μια ακόμη φορά οι αναγκαίες συναινέσεις δεν διαμορφώνονται με αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα και των γνωστών ιδεοληψιών της Κυβέρνησής του.

Και παράλληλα, η Κυβέρνηση επιδίδεται σε απίθανης αφέλειας φιέστες της γραβάτας, με την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση που τάχα πήρε για το χρέος η οποία απέχει πολύ, όχι μόνον από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της ήδη από το 2012. Την ίδια ώρα αποφεύγει να μιλήσει για τα δύο αχρείαστα Μνημόνια με τα οποία επιβάρυνε τους Έλληνες, για τη γενικευμένη λιτότητα και τη φοροκαταιγίδα μίας τριετίας, αλλά και τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο.

Θρασείς και αλαζόνες, εξακολουθούν να προσβάλλουν τη νοημοσύνη των Ελλήνων και αστειεύονται με γραβάτες και άλλες φαιδρότητες, ενώ θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις επιλογές τους. Η όλη στρατηγική που αναπτύσσουν είναι χαρακτηριστική του αμοραλισμού και του κυνισμού που τους διακατέχει: «Η εξουσία στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και «γαία πυρί μειχθήτω»».

Ήρθαν με τη θεωρία των παιγνίων και της δημιουργικής ασάφειας και φεύγουν με τη θεωρία του χάους. Ευτυχώς για τη χώρα, θα πάρουν σύντομα την απάντησή τους.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής