breaking news Νέο

Πολλά εν... ολίγοις από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Πολλά εν... ολίγοις από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Αριθμό 16 είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για το τρέχον έτος, η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη το απόγευμα και κατέγραψε, αν μη τι άλλο, ένα ρεκόρ! Ποιό είναι αυτό; Το ότι παρά τα 91 τακτικά θέματα, 3 έκτακτα, αλλά και δύο εντάσεις που υπήρξαν, η διαδικασία διεκπεραιώθηκε μέσα σε μόλις μία ώρα (η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 6 και ολοκληρώθηκε στις 7), τη στιγμή που υπήρχε η αίσθηση ότι θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο.

• Σ’ αυτό, βέβαια, συνετέλεσε και η....απροθυμία, σ' ένα σημαντικό βαθμό, να τεθούν ερωτήματα από τους δημοτικούς συμβούλους και κατόπιν απαντήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, λόγω του προγραμματισμένου για τις 9 ημιτελικού αγώνα του Μουντιάλ ανάμεσα στην Κροατία και την Αγγλία (με την πρώτη ως γνωστόν - να παίρνει τη νίκη - πρόκριση με σκορ 2-1 στην παράταση).

• Πάντως, αν η συνεδρίαση της Τετάρτης είχε αυτή την εξέλιξη, η επόμενη συνεδρίαση του σώματος, εκτός απροόπτου, κατά το Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη προγραμματίζεται για την Τετάρτη 25 Ιουλίου, για να ακολουθήσει ένας μήνας θερινής ραστώνης, με το δημοτικό συμβούλιο να επανέρχεται και πάλι στους... γνώριμους ρυθμούς του την 20η Αυγούστου!

• Επικριτικός υπήρξε ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης απέναντι στον πρόεδρο του σώματος Πέτρο Τσαπαρόπουλο, αναφορικά με την τοποθέτηση του τελευταίου με φόντο το «μακεδονικό» και την ομιλία του Μητροπολίτη, που έφερε την έκρηξη του Αντώνη Καγκελίδη. Την οποία και χαρακτήρισε «δελτίο προς ναυτιλομένους», επισημαίνοντας προς αυτόν πως κάτι τέτοιο δεν του επιτρέπεται ως πρόεδρος, ο ρόλος του οποίου είναι να διευθύνει τη συζήτηση.

• Επί του θέματος δεν... έμεινε άπρακτος και ο ανεξάρτητος πλέον Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο οποίος εξέφρασε την απορία του, γιατί δεν προχωράει σε δημοψήφισμα η κυβέρνηση. «Γιατί φοβάται τον ελληνικό λαό; Γιατί αυτή η περιφρόνηση σ' αυτά τα συλλαλητήρια; Είναι τόσο βέβαιη η κυβέρνηση για την ορθότητα της απόφασής της και δεν πάει σ΄ ένα δημοψήφισμα; Χιλιάδες λαού διαδηλώνουν και τους περιφρονούμε, λέγοντας ότι είναι φασίστες, τραμπούκοι. Ε, δεν είναι. Είναι ο ελληνικός λαός! Είναι θλιβερό να αγνοούνται αυτοί που διαφωνούν. Η κυβέρνηση δημιουργεί ένα τετελεσμένο διχασμό», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

• Την ψήφιση του νομοσχεδίου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1», την ίδια ημέρα, δεν άφησε ασχολίαστη ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος στάθηκε σε δύο σημεία, για τα οποία, όπως είπε, «δεν μπορώ να τα κατανοήσω, τις δύο κάλπες που θα στηθούν στις Δημοτικές Κοινότητες, όπως και την κατατεθείσα τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και έγινε δεκτή, για τη διενέργεια αυτοδιοικητικών εκλογών το Μάιο του 2019»!

• Τριάντα κάδους ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδυσης θα τοποθετήσει ο Δήμος Βέροιας. Αυτό έκανε γνωστό ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. Για δε τα χρησιμοποιούμενα είδη ένδυσης και υπόδυσης, όπως είπε, όσα μπορούν να αξιοποιηθούν θα πλυθούν, θα απολυμανθούν και μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου θα δοθούν προς χρήση. Παράλληλα, επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, θα μειωθεί και ο όγκος των απορριμμάτων που οδηγούνται στη χωματερή.

• Σ΄ ό,τι αφορά τώρα, στην τοποθέτηση των κάδων ανακύκλωσης ειδών ένδυσης - υπόδυσης εντός της Βέροιας, αυτοί θα στηθούν στα εξής σημεία: Πρόνοια, 4ο ΔΣ (πίσω από το γήπεδο), Γαλαξίας σούπερ μάρκετ, πυροσβεστική, Γιοτζαλίκια Ρωμανίας, Εργατικές Κατοικίες, Αγίους Αναργύρους, Ελιά, ΔΣ ΙΚΑ, Άγιος Αντώνιος, Πλατεία Κόρακα, Δημαρχείο, Σχολείο Πανόραμα, Ξενοδοχείο «Μακεδονία», Φόρος Πιερίων, Αστυνομία και Σχολείο, 10 ΔΣ, Αγία Παρασκευή, 9ο ΔΣ ή πλατεία Καπετανίδη, Παιδική χαρά Τσερμένι, Ρολόι, 5ο ΔΣ Προμηθέας, Εβραϊκά μνήματα, 2ο Γυμνάσιο Προμηθέας. Ακόμα, εκτός της πόλης θα τοποθετηθούν έξι κάδοι ανακύκλωσης ειδών ένδυσης - υπόδυσης. Δυο στο Μακροχώρι, ένας στη Βεργίνα, ένας στον Άγιο Γεώργιο, ένας στην Πατρίδα και ένας στα Ριζώματα.

• Ομόφωνα το σώμα προχώρησε στην ικανοποίηση του αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, για την παραχώρηση των δημοτικών χώρων στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Προφήτου Ηλία στον εμπορικό πεζόδρομο της Βέροιας, στην οδό Βενιζέλου (στο ύψος του Αϊ Γιάννη) και στην οδό Κεντρικής (στο ύψος του χρυσοχοείου Τρανίδη), σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, από τις 19.00 έως 21.00, για τον παραπάνω σκοπό. Το θέμα είχε τεθεί ως 2ο έκτακτο στη συνεδρίαση.

• Τέλος, Θεόφιλος Κορωνάς και Θανάσης Σιδηρόπουλος ορίστηκαν τακτικός και αναπληρωματικός αντίστοιχα του Δήμου στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής