breaking news Νέο

Όταν η Ημαθία υποδεχόταν, τον Οκτώβριο του 2016, το Ρώσο πρώην πρωθυπουργό Σεργκέι Στεπάσιν!

Όταν η Ημαθία υποδεχόταν, τον Οκτώβριο του 2016, το Ρώσο πρώην πρωθυπουργό Σεργκέι Στεπάσιν!

Ήταν 14η Οκτωβρίου του 2016, όταν η Ημαθία, με επικεφαλής το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα, τον αντιπεριφερειάρχη, το δήμαρχο Βέροιας και πολλούς άλλους επισήμους, υποδεχόταν στη Δοβρά το Ρώσο πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της «Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Εταιρείας Παλαιστίνης» Σεργκέι Στεπάσιν. Για όσους δεν γνωρίζουν, η «Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Εταιρείας της  Παλαιστίνης» είναι το παλαιότερο ίδρυμα της Ρωσίας, έχοντας ιδρυθεί από τον Τσάρο Αλέξανδρο το Γ΄ πριν από 137 χρόνια, με κύριο σκοπό το θρησκευτικό τουρισμό στα Ιερά Προσκυνήματα των Αγίων Τόπων, καθώς και την προστασία των ορθόδοξων λαών της Μέσης Ανατολής, συνεργαζόμενη με τον ΟΗΕ και την UNESCO.

Ο κ. Στεπάσιν στην προσφώνησή του είχε τονίσει τη στενή σχέση του ιδρύματος με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι αντιπρόεδρός του είναι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ. «Γνωρίζουμε τη θέση της Ελλάδας για την προάσπιση των κοινών μας αξιών. Θυμάμαι καλά, όταν είχε καταστραφεί η αδερφή μας χώρα Γιουγκοσλαβία (σ.σ ο κ. Στεπάσιν υπηρέτησε τον πρωθυπουργικό θώκο της Ρωσίας το 1999, όταν οι νατοϊκοί βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία).  Γνωρίζουμε επίσης το πώς δημιουργήθηκε μια χώρα, που ονομάζεται σήμερα Μακεδονία. Όλοι μας όμως ξέρουμε ότι η Μακεδονία είναι εδώ στην Ελλάδα», είχε πει ο κ. Στεπάσιν, επισημαίνοντας ότι στόχος του ήταν η έναρξη του θρησκευτικού ρωσικού τουρισμού, από εδώ, τη Βέροια.

«Οι Ρώσοι που επισκέπτονται την Ελλάδα, δεν πρέπει να έρχονται για να απολαύσουν μόνο ήλιο και θάλασσα, αλλά και για να επισκεφθούν ορθόδοξα προσκυνήματα», τόνιζε ο Σεργκέι Στεπάσιν, απολαμβάνοντας το χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων. Τα όσα λοιπόν διοχετεύονται, εν είδει non paper, επιστρέφονται από τον ανεμιστήρα λάσπης που έχουν εξαπολύσει τα «νεοαυριανικά» φύλλα που διοχετεύουν, υπό την ευαρέσκεια του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, αθλιότητες περί χρηματισμού μητροπολιτών και δημάρχων από την «Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Εταιρεία Παλαιστίνης». Αν έχουν στοιχεία περί τούτου λοιπόν, οφείλουν να τα καταθέσουν. Αλλιώς και για μια ακόμη φορά είναι κοινοί πολιτικοί συκοφάντες!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής