breaking news Νέο

Αν ξέραμε τι τρώμε...

Αν ξέραμε τι τρώμε...

Αν ξέραμε τι τρώμε... Γιατί πολύ απλά, αυτά που μας προσφέρουν, κάθε άλλο παρά τρόφιμα είναι, αλλά τρόφιμα «ζόμπι», όπως καταγγέλλει ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Νίκος Κατσαρός.

Τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου, κέτσαπ με υπερβολική δόση ζάχαρης, παγωτά με κίτρινα υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα, πατατάκια με ουσίες που υπάρχουν σε καθαριστικά του μπάνιου... Αυτά είναι μόνο λίγα από τα «δηλητήρια», που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας, σύμφωνα με τις σοκαριστικές καταγγελίες που κάνει σε κείμενό του, με τίτλο : «Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.». Οι αποκρουστικές λεπτομέρειες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο επιστήμονας, δεν σταματούν εδώ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενό του, εισάγουμε πορτοκάλια και λεμόνια που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία, που πρέπει να αφαιρείται, ενώ κάποιες μπύρες περιέχουν ουσία, η οποία προέρχεται από την ουροδόχο κύστη των ψαριών! Αυτά είναι μερικά από τα συστατικά που υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων, που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι όλα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (ΕPSA) ή τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και φαρμάκων (FDA). «Οι αντίστοιχες Αρχές βεβαιώνουν ότι τα συστατικά αυτά είναι ασφαλή, όμως ο καταναλωτής δεν θα έπρεπε να ξέρει;», αναρωτιέται εύκολα ο Νίκος Κατσαρός.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής