breaking news Νέο

Με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκαν μέλη της διοίκησης του Α.Σ.Γ. Βέροιας

Με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκαν μέλη της διοίκησης του Α.Σ.Γ. Βέροιας

Μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας Τάσος Χαλκίδης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, την Παρασκευή - για την οποία η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» σας παρείχε πλήρη ενημέρωση στο φύλλο του Σαββατοκύριακου - η οποία και επικεντρώθηκε στο ζήτημα της υποβολής δηλώσεων των παραγωγών, εξαιτίας της καταστροφής συγκεκριμένων ποικιλιών ροδακίνων και νεκταρινιών, που βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής και προήλθε από τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες - παρατεταμένες βροχοπτώσεις και την απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας, που έπληξε το προηγούμενο διάστημα την Ημαθία αλλά και όμορες Περιφερειακές Ενότητες, προέκυψε άλλη μια συνάντηση τις τελευταίες ώρες! Πιο συγκεκριμένα, ο Τάσος Χαλκίδης και ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου συναντήθηκαν με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (στη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου) Γιώργο Καρασμάνη, την Κυριακή στις 8 μ.μ., στην «ΕΛΙΑ», ύστερα από την παρουσία του τελευταίου στη Βέροια και την επιθυμία του να ενημερωθεί για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και φέτος στους παραγωγούς από ζημιές στις καλλιέργειές τους.

Στη συνάντηση αυτή, πέρα από την αναφορά των Τάσου Χαλκίδη και Θόδωρου Παπακωνσταντίνου για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, επισημάνθηκε στο νυν βουλευτή Πέλλας της ΝΔ ότι, ενώ ολοκληρώνεται η συγκομιδή του συμπύρηνου ροδάκινου, οι παραγωγοί δεν γνωρίζουν τι τιμές πρόκειται να υπάρξουν σε κάποιες ποικιλίες. Επιπλέον, υπενθύμισαν στον κ. Καρασμάνη πως δεν έχουν λάβει αποζημίωση για το Ρωσικό εμπάργκο, αλλά ούτε και αποζημιώσεις για τις έντονες βροχοπτώσεις της 14ης - 15ης - 16ης και 17ης Ιουλίου 2017, για τις οποίες - σύμφωνα με δηλώσεις του ΥΠΑΑΤ κ. Αποστόλου και του Γ. Γραμματέα κ. Αντώνογλου από τη Βέροια (την 15η Ιουλίου, όπου είχε παραβρεθεί στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για το ροδάκινο, που διοργάνωσε ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας) - αυτές (αποζημιώσεις) θα καταβληθούν στα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Από τη μεριά του, ο κ. Καρασμάνης έκανε γνωστό προς τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα του ΑΣΓ Βέροιας πως ο ίδιος είχε καταβάλλει προσπάθεια για δεύτερη χρονιά να δοθεί αποζημίωση για το Ρωσικό εμπάργκο, η οποία όμως δεν δόθηκε, ενώ ξεκαθάρισε επίσης πως οι αποζημιώσεις θα πρέπει να πηγαίνουν απευθείας στις τσέπες των παραγωγών.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής