breaking news Νέο

Κατ. Παπακώστα : «Η κατοχύρωση της επωνυμίας «Μακεδονία» έχει επιπτώσεις στην εθνική οικονομία»

Κατ. Παπακώστα : «Η κατοχύρωση της επωνυμίας «Μακεδονία» έχει επιπτώσεις στην εθνική οικονομία»

Η Βουλευτής της Β΄ Αθηνών και επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή την αποκάλυψη του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), κ. Αθανασίου Σαββάκη, για την ανάγκη κατοχύρωσης του brand name «Μακεδονία» από τις ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο είτε στην εταιρική τους ταυτότητα είτε σε προϊόντα, έως ότου ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας επιτροπής, η οποία προβλέπεται στην Συμφωνία των Πρεσπών και θα εξετάσει το εν λόγω ζήτημα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι διευκρινήσεις του Προέδρου του ΣΒΒΕ έφεραν στο φως μία πτυχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία αφορά περίπου 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» είτε στην εταιρική του ταυτότητα είτε στην ονομασία των προϊόντων τους. Οι εν λόγω επιχειρήσεις καλούνται να κατοχυρώσουν, άμεσα, διεθνώς την ονομασία τους και μάλιστα, προτού ξεκινήσουν οι εργασίες της σχετικής Επιτροπής, η οποία, σύμφωνα με την Συμφωνία των Πρεσπών, θα εξετάσει το ζήτημα.

Οι επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλλουν το ποσό των 2.000 Ευρώ για την κατοχύρωση του brand name στο Ευρωπαϊκό Μητρώο, ενώ για να κατοχυρωθεί και σε παγκόσμιο επίπεδο, απαιτείται περίπου το ποσό των 8.000 Ευρώ. Πρόκειται για πολύ υψηλά ποσά, τα οποία μοιάζουν δυσθεώρητα ιδίως για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι η κατοχύρωση αποτελεί προϋπόθεση ώστε οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να μπορέσουν να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, πράγμα που συνδέεται άρρηκτα με την διατήρηση θέσεων εργασίας και μερίδας στην αγορά. Συνεπώς, η κατοχύρωση των brand name έχει άμεση επίπτωση στην εθνική μας οικονομία.

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ για δωρεάν νομική και διαδικαστική υποστήριξη στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσουν να κατοχυρώσουν τις επωνυμίες τους.

Αξίζει αναφοράς, πως επιβεβαιώνεται η θέση του Ν.Ε.Ο., σύμφωνα με την οποία δεν αποτελεί σωστός σύμβουλος η βιαστική τοποθέτηση επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς πτυχές της θα αναδεικνύονται κατά την διάρκεια της υλοποίησής της έως ότου να κατατεθεί προς κύρωση στην Βουλή. Έχοντας συνολική εικόνα θα μπορέσουν να ληφθούν σωστές και ώριμες αποφάσεις».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής