breaking news Νέο

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητος ο Άνθιμος Κελεπούρης και η Ελένη Ιωαννίδου από τη Βέροια

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητος ο Άνθιμος Κελεπούρης και η Ελένη Ιωαννίδου από τη Βέροια

Οι ολυμπιακές παραδόσεις και η ενέργεια της νεολαίας συνδυάστηκαν την Τρίτη, για να γεννήσουν τη νεολαία της Ολυμπιακής φλόγας για το Μπουένος Άιρες το 2018, σε μια συναισθηματική τελετή στο ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.

Ο ίδιος χώρος, που είδε την άνοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στη σύγχρονη εποχή το 1896, ήταν το επίκεντρο της τελετουργίας, υπό την ηγεσία μιας ηθοποιού που έπαιζε το ρόλο μιας ιερής. Με τη χρήση ενός παραβολικού καθρέφτη, ανάβει τη φλόγα με την καθαρότητα των ακτίνων του ήλιου.

Το ταξίδι της φλόγας θα διαρκέσει δύο μήνες και θα καλύψει 14.000 χιλιόμετρα. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της, θα επεκτείνει τις ολυμπιακές αξίες της φιλίας, του σεβασμού και της αριστείας, ενώ θα στείλει ένα μήνυμα σχετικά με τη μετασχηματιστική δύναμη του αθλητισμού για να οικοδομήσει μια καλύτερη κοινωνία.

«Το Μπουένος Άιρες 2018 ξεκίνησε σήμερα με το φωτισμό της φλόγας. Με υπερηφάνεια θα το φέρουμε στα νότια του πλανήτη και από εκεί θα φωτίζουμε τον κόσμο με το εμπνευσμένο μήνυμα του Ολυμπισμού και των αξιών του», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μπουένος Άιρες 2018, Γκέpardo Γουέρτσεϊν, σε ομιλία κατά τη διάρκεια η τελετή.

«Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέρος των Αγώνων. Με αυτά, το Ολυμπιακό Κίνημα θα φτάσει σε νέους ορίζοντες. Έχουμε την τιμή να διοργανώσουμε την πρώτη έκδοση ολυμπιακού αγώνα με αυστηρή ισότητα των φύλων», πρόσθεσε.

Μόλις η ιέρεια έφερε την «ιερή φωτιά» στη ζωή, ο φακός για το Μπουένος Άιρες το 2018 ανάβει για πρώτη φορά, ξεκινώντας από ένα σύντομο ρελέ μέσα στο γήπεδο με επικεφαλής δύο Έλληνες και δύο Αργεντινούς αθλητές.

Η φλόγα μεταφέρθηκε για τη χώρα υποδοχής του Μπουένος Άιρες το 2018 από δύο πρωταθλητές ποδηλασίας νεολαίας της Νότιας Αμερικής, τη Βαλεντίνα Μουνόζ και τον Γιοέλ Βόργκας. Συνοδεύονταν από τον αργαλειό μύθο ποδηλασίας Warlter Perez, χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2008.

«Ίσως η Παταγονία να βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό το όμορφο στάδιο. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι η λάμψη της φλόγας δεν γνωρίζει αποστάσεις», υπογράμμισε η Βαλεντίνα Μουνόζο σε σύντομη ομιλία.

Η ακτινοβολία του είναι στα όνειρα όλων των αθλητών που δίνουν την καλύτερη μέρα στη μέρα για να θριαμβεύσουν στο Μπουένος Άιρες το 2018. Και είναι επίσης το όνειρο των οικογενειών μας που δεν σταματούν ποτέ να μας βοηθούν να γίνουμε γρηγορότεροι, πρόσθεσε ο αθλητής από την παταγονική επαρχία Rio Negro.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μπουένος Άιρες 2018 θα εκπροσωπηθεί επίσης στην εκδήλωση από τον εκτελεστικό διευθυντή της, τον Leandro Larrosa. Ο υπουργός Ανάπτυξης Πολιτών για την πόλη του Μπουένος Άιρες, Μάτις Λόπεζ, ήταν επίσης παρών, εκτός από αξιωματούχους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με επικεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα.

Η αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής αθλητής και μέλους της ΔΟΕ, της Danka Bartekova, μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Μπουένος Άιρες το 2018.

Η ολυμπιακή φλόγα για τη νεολαία θα φτάσει στο Μπουένος Άιρες την Τετάρτη 25 Ιουλίου και θα είναι ευπρόσδεκτη σε επίσημη πράξη τις επόμενες ημέρες στο Ολυμπιακό Χωριό Νεολαίας.

 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητος Μπουένος Άιρες 2018 τον προσεχή Οκτώβριο επελέγησαν και θα λάβουν μέρος ο Άνθιμος Κελεπούρης στα 5000 μ. βάδην και η Ελένη Ιωαννίδου στο δρόμο 800 μέτρων, με κριτήριο την ικανοποιητική κατάταξη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων στο Γκιορ της Ουγγαρίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής