breaking news Νέο

Ένα πρωτάθλημα... δύο φιλοσοφίες

Ένα πρωτάθλημα... δύο φιλοσοφίες

Τέλος οι καλοκαιρινές διακοπές των ποδοσφαιριστών της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, καθώς οι ομάδες τους μπαίνουν σε περίοδο προετοιμασίας με αρκετές μάλιστα από αυτές, όπως το Μακροχώρι, ο Κοπανός, τα Τρίκαλα, η Αγία Μαρίνα, να έχουν ήδη πραγματοποιήσει και τις πρώτες προπονήσεις τους.

 

***

 

Και ενώ η νέα μεταγραφική περίοδος έχει ξεκινήσει και μετράνε αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, η κίνηση στη μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού, που πριν μερικά χρόνια καθόριζε και τους συσχετισμούς δυναμικότητας των ομάδων, παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι βέβαια που μόνο έκπληξη δεν προκαλεί, αφού λίγο – πολύ ήταν αναμενόμενη, μιας όπως εξάλλου επανειλημμένα έχει επισημανθεί από αυτήν εδώ τη στήλη, η συμπεριφορά, ο τρόπος σκέψης των παραγόντων, των περισσότερων τουλάχιστον από αυτούς, έχει διαφοροποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

 

***

 

Πολλοί από τους παράγοντες των ερασιτεχνικών ομάδων της περιοχής μας, μπροστά στο δίλημμα της σίγουρης επιτυχίας, που προσφέρουν οι έμπειροι, για ένα χρόνο και με το αζημίωτο παίκτες, που κρύβουν όμως κινδύνους και πολλές φορές οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο και το «κτίσιμο» μιας βιώσιμης με νεαρούς ποδοσφαιριστές ομάδας, που θα έχουν και το τοπικό στοιχείο – διαφορετικά τι σοϊ ομάδα του χωριού είναι όταν δεν έχει στην ενδεκάδα της ούτε έναν ντόπιο παίκτη; - προτιμούν την δεύτερη λύση: τους νεαρούς, κι ας γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να γευθούν άμεσα διακρίσεις και επιτυχίες.

 

***

 

Αυτό που προέχει, κατά την προσωπική μας άποψη σε μια ερασιτεχνικη ομάδα που εκπροσωπεί μια περιοχή είναι η συνέπεια και η συνέχεια που θα έχει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ένωσής της και όχι οι πρόσκαιρες επιτυχίες που συνήθως οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο.

 

***

 

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν και φέτος, όπως συνέβει και την περσινή περίοδο θα παρακολουθήσουμε ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα συγκρουστούν δύο φιλοσοφίες:

 

***

 

Ομάδες που θα αποτελούνται από μπαρουτοκαπνισμένους ποδοσφαιριστές που έχουν οργώσει όλα τα γήπεδα της περιοχής μας, έχουν αγωνιστεί για λογαριασμό των περισσότερων από τους φετινούς αντιπάλους τους και προέρχονται από τα τέσσερα σημεία της Ημαθίας και ομάδες που κτίζονται μέσα στο χρόνο και στηρίζονται σε νεαρούς παίκτες της περιοχής τους.

 

***

 

Τον νικητή τον γνωρίζουμε και αυτό που μένει να μάθουμε είναι η συνέχεια. Το μέλλον της κάθε μιας από τις ομάδες με τη διαφορετική φιλοσοφία σε βάθος χρόνου.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής