breaking news Νέο

Φονικές πυρκαγιές, σταθμοί διοδίων, δημόσιος απολογισμός και μήνυση για θέματα του ΚΑΠΑ τα κυρίαρχα θέματα στο Δ.Σ. Βέροιας

  • Φονικές πυρκαγιές, σταθμοί διοδίων, δημόσιος απολογισμός και μήνυση για θέματα του ΚΑΠΑ τα κυρίαρχα θέματα στο Δ.Σ. Βέροιας
  • Φονικές πυρκαγιές, σταθμοί διοδίων, δημόσιος απολογισμός και μήνυση για θέματα του ΚΑΠΑ τα κυρίαρχα θέματα στο Δ.Σ. Βέροιας
  • Φονικές πυρκαγιές, σταθμοί διοδίων, δημόσιος απολογισμός και μήνυση για θέματα του ΚΑΠΑ τα κυρίαρχα θέματα στο Δ.Σ. Βέροιας

Mε τον αντιπρόεδρο Μιχάλη Σουμελίδη να ασκεί χρέη προέδρου, απόντος του Πέτρου Τσαπαρόπουλου και το Ζήση Πατσίκα να κάνει πρεμιέρα ως ανεξάρτητος σύμβουλος πλέον, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας (με την επόμενη να έχει προγραμματισθεί για τις 20 Αυγούστου).

Με την έναρξη της συνεδρίασης, αναφερόμενος ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στα τραγικά γεγονότα με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους στη χώρα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε πως «είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τη χώρα εν καιρώ ειρήνης» και θεώρησε πως «σε καμία περίπτωση δεν είναι ο χρόνος και ο τόπος για λαϊκά δικαστήρια, αλλά όλοι μας θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μη συμβεί αυτό».

• Ο κ. Βοργιαζίδης έκανε αναφορά ακόμα και στη θεμελιώδη διαφωνία της ΠΕΔΚΜ για το σχεδιασμό και την εγκατάσταση 30 νέων σταθμών διοδίων (μετωπικών και πλευρικών) στην Εγνατία οδό, οι οποίοι και προστίθενται στους 8 υπάρχοντες σταθμούς διοδίων.

• Προημερησίας διάταξης, ο κ. Γιάννης Παπαγιάννης έκανε λόγο για  την πραγματοποίηση δημόσιου απολογισμού του Δημάρχου, στον οποίο, όπως είπε, «θα παρουσιαστούμε οι επικεφαλείς των παρατάξεων και θα καταθέσουμε τις απόψεις μας και θα αναφερθούμε στη δική σας αρνητική παρουσία». «Μάλλον δεν έχετε καταλάβει, κ. Παπαγιάννη, πως δημόσιος απολογισμός γίνεται κάθε χρόνο στην αίθουσα του Δ.Σ. Αλλά δεν το γνωρίζετε, γιατί είστε απών από τις συνεδριάσεις», ήταν η απάντηση που ήρθε λίγο μετά από την πλευρά του Δημάρχου.

• Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, «σήμερα – σ.σ. χθες – το πρωί επισκέφθηκα την εισαγγελία και υπέβαλλα προσωπική μήνυση κατά του κ. Παύλου Παυλίδη και κατά παντός υπευθύνου για κακή διαχείριση θεμάτων του ΚΑΠΑ. Από δω και πέρα το λόγο έχει η δικαιοσύνη».

• Σε έκτακτα θέματα που τέθηκαν, το σώμα ομόφωνα προχώρησε στην έγκριση της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας» για παραχώρηση δημοτικών χώρων για τις ανάγκες διοργάνωσης μουσικών συναυλιών (στην Κεντρική πλατεία Σελίου της Τ.Κ. Κάτω Βερμίου την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, τον αύλειο χώρο της κοινότητας της Τ.Κ. Τριποτάμου την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018 και την κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Φυτειάς την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018), ενώ δεν κατέστη δυνατόν να «περάσει» το θέμα, που αναφερόταν στη διαπίστωση υπέρ της αναγκαιότητας σύναψης σύμβασης του Δήμου Βέροιας με ιδιώτη για καθαρισμό περιαστικών αλσών για την κάλυψη πυροπροστασίας, με τις προτεινόμενες εργασίες να αφορούν:

Το Δημοτικό άλσος Παπάγου, το Δημοτικό άλσος «Βικέλα», το Δημοτικό άλσος Πατρίδας, το Δημοτικό άλσος Τριλόφου, το Δημοτικό άλσος Αγίου Γεωργίου και το Δημοτικό άλσος Τριποτάμου.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής