breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Μέρη απαράμιλλης ομορφιάς που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν

Υπάρχουν πολλά μέρη ανά τον κόσμο που αξίζει κάποια στιγμή στη ζωή σας να θαυμάσετε από κοντά. Μερικά από αυτά είναι ανθρώπινα δημιουργήματα, τα περισσότερα όμως είναι φυσικά τοπία. Μερικά από αυτά είναι το θεματικό πάρκο μοναδικής αρχιτεκτονικής, Yoro Park στην Ιαπωνία, τα θεραπευτικά λουτρά της Ιαπωνίας, το γραφικό χωριό Monsanto της Πορτογαλίας, οι μαρμάρινες σπηλιές της Χιλής, η μοναδική φυσική γέφυρα σε ολόκληρο τον κόσμο, το μπλε δάσος του Βελγίου, ο πιο περίεργος «εναέριος» δρόμος Atlantic Ocean Road της Νορβηγίας και το πάρκο Bergpark Wilhelmshöhe της Γερμανίας, που είναι βγαλμένο από παραμύθια…

*****

Οι δέκα πόλεις με τις περισσότερες ώρες εργασίας στον κόσμο

Χονγκ Κονγκ, Μουμπάι, Πόλη του Μεξικού, Νέο Δελχί, Μπανγκόκ, Ντουμπάι, Ναϊρόμπι, Ταϊπέι, Τζακάρτα, Μπογκοτά είναι οι πόλεις με τους κατοίκους που απασχολούνται περισσότερες ώρες εργασίας το χρόνο από οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου.

1.Χονγκ Κονγκ με 2.277 ώρες εργασίας το χρόνο. Το Χονγκ Κονγκ με πληθυσμό 7.409.800 κατοίκους είναι παραθαλάσσια περιοχή και σημαντικός λιμένας της Κίνας, πρώην Βρετανική αποικία. Άρχισε να αναπτύσσεται στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Λίγο αργότερα, δέχτηκε διπλό οικονομικό χτύπημα, με την οικονομική κρίση του 1997 και τη γρίπη των πτηνών Η5Ν1. Σήμερα όλοι δουλεύουν σκληρά, καταλαμβάνοντας την πρωτιά στις ώρες εργασίας.

2.Μουμπάι με 2.277 ώρες εργασίας το χρόνο. Την πρωτιά μαζί με το Χονγκ Κονγκ έχει και η Μουμπάι. Ο πληθυσμός της πόλης της Ινδίας αγγίζει τα 20.000.000 κάτοικους και είναι από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα, μαζί με τη Φρανκφούρτη και το Χονγκ Κονγκ. Παράγει το 5% του Α.Ε.Π. της χώρας και είναι υπεύθυνη για το 25% της βιομηχανικής παραγωγής. Είναι ένα από τα 10 μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του κόσμου, ενώ εκεί βρίσκονται σημαντικά οικονομικά ιδρύματα, όπως η κεντρική τράπεζα αποθεμάτων της Ινδίας, το χρηματιστήριο της Βομβάης, το εθνικό χρηματιστήριο της Ινδίας και πολλά διοικητικά κέντρα επιχειρήσεων από ινδικές εταιρείες και όχι λίγες πολυεθνικές. Στην πόλη υπάρχει και το κέντρο της εθνικής βιομηχανίας θεάματος της Ινδίας, γνωστό ως Μπόλυγουντ.

3.Πόλη του Μεξικού με 2.261 ώρες εργασίας το χρόνο. Είναι το σημαντικότερο οικονομικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο στη χώρα και με 8.851.080 κατοίκους το 2010 η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη. Το 2005 αυτή ταξινομήθηκε ως πλουσιότερη αστική συσσώρευση ΑΕΠ στον κόσμο.

4.Νέο Δελχί με 2.214 ώρες εργασίας το χρόνο. Το Νέο Δελχί είναι η νέα πόλη, μόλις σε απόσταση 8 χλμ. νότια από την παλιά, πρωτεύουσα της Ινδίας. Ο πληθυσμός της πόλης το 1991 έφθανε τις 300.000, μαζί όμως με την παλαιά πόλη Δελχί, που έχει σχεδόν ενωθεί, πλησιάζει τους 800.000 κατοίκους, ενώ ολόκληρη η περιφέρεια Δελχί ξεπερνά τα 13.500.000 κατοίκους. Οι περισσότεροι δουλεύουν αδιάκοπα για τα μεγαλοπρεπή κυβερνητικά κτίρια και ιδιωτικά μέγαρα Ινδών μεγιστάνων, που έχουν μεταφέρει τις έδρες των επιχειρήσεών τους εκεί.

5.Μπανγκόκ με 2.191 ώρες εργασίας το χρόνο. Με πληθυσμό 6.355.144 κατοίκους, είναι η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Το παλιό τμήμα της πόλης είναι πυκνοκατοικημένο με στενά δρομάκια και διώρυγες, ενώ το νέο έχει σύγχρονα κτίρια, μεγάλους δρόμους και πάρκα. Είναι το σημαντικότερο εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο, που απασχολεί μία πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

6.Ντουμπάι με 2.186 ώρες εργασίας το χρόνο. Ένα από τα επτά εμιράτα και η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Ντουμπάι έχει πληθυσμό 3.506.009 κατοίκων. Το 1966 ανακαλύφθηκε πετρέλαιο και η πόλη χορήγησε άδειες παραχώρησης σε διεθνείς εταιρίες, με μαζική εισροή ξένων εργατών, κυρίως από την Ινδία και το Πακιστάν. Ο πληθυσμός της πόλης αυξήθηκε κατά 300% από το 1968 ως το 1975. Με τόσο ισχυρή δύναμη, οι συνθήκες εργασίες γίνονται όλο και πιο πιεστικές…

7.Ναϊρόμπι με 2.184 ώρες εργασίας το χρόνο. Είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ανατολικής Αφρικής, ενώ το 2009 ζούσαν 3.138.295 κάτοικοι. Σήμερα είναι μία από τις κυριότερες αφρικανικές πόλεις πολιτικώς και οικονομικώς. Ως έδρα πολλών εταιρειών και οργανισμών, είναι καθιερωμένο κέντρο επιχειρηματικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

8.Ταϊπέι με 2.141 ώρες εργασίας το χρόνο. Είναι η πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Κίνας (γνωστής και ως Ταϊβάν). Έχει πληθυσμό 2.618.772 κατοίκους, από τους οποίους οι περισσότεροι απασχολούνται σε εργοστάσια και βιοτεχνίες.

9.Τζακάρτα με 2.102 ώρες εργασίας το χρόνο. Η μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας αναπτύσσεται για περισσότερα από 490 χρόνια και σήμερα αποτελεί την ένατη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον κόσμο, με 44.283 κατοίκους ανά τετραγωνικό μίλι.

10.Μπογκοτά με 2.096 ώρες εργασίας το χρόνο. Η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Κολομβίας, έχει πληθυσμό περίπου 7.000.000 κατοίκων (2007), ενώ η μητροπολιτική περιοχή της αριθμεί πάνω από 8.000.000 κατοίκους. Αποτελεί σημαντικό πολιτικό, οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της Νοτίου Αμερικής. Η υφαντουργία είναι πολύ αναπτυγμένη απασχολώντας μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

*****

Μια γιγάντια θαλάσσια χελώνα που τη λένε Γουάντα

Η γιγάντια Γουάντα είχε αναιμία, παράσιτα και ένα χτύπημα στο κεφάλι. Είχε ξεβραστεί τραυματισμένη σε μία παραλία στη Νέα Νότια Ουαλία τον περασμένο Μάιο. Αμέσως οι ειδικοί την πήγαν στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στο Σίδνεϊ, όπου νοσηλεύτηκε αρκετές ημέρες, έως ότου αναρρώσει πλήρως.

Για να βλέπουν που βρίσκεται η Γουάντα, το προσωπικό του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων της τοποθέτησε ένα προηγμένο σύστημα εντοπισμού, το οποίο θα καταγράφει τα μυστικά της μετανάστευσης των θαλάσσιων χελωνών και θα βοηθήσει στις μελλοντικές προσπάθειες διατήρησης του είδους.

Νοσηλεύοντας περίπου 40 χελώνες ετησίως, το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στο Σίδνεϊ με τη μέθοδο αυτή καταγράφει τις κινήσεις 13 χελωνών.


πόλη
γιγάντια χελώνα

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής