breaking news Νέο

Απόλυτα επιτυχημένη η 4η Γιορτή Κηπευτικών Αγίου Γεωργίου

  • Απόλυτα επιτυχημένη η 4η Γιορτή Κηπευτικών Αγίου Γεωργίου
  • Απόλυτα επιτυχημένη η 4η Γιορτή Κηπευτικών Αγίου Γεωργίου
  • Απόλυτα επιτυχημένη η 4η Γιορτή Κηπευτικών Αγίου Γεωργίου
  • Απόλυτα επιτυχημένη η 4η Γιορτή Κηπευτικών Αγίου Γεωργίου
  • Απόλυτα επιτυχημένη η 4η Γιορτή Κηπευτικών Αγίου Γεωργίου

Όλο και μεγαλύτερη απήχηση αποκτά στον κόσμο η γιορτή κηπευτικών του Αγίου Γεωργίου, αφού χρόνο με το χρόνο η παρουσία του αυξάνεται. Φέτος ήταν η 4η συνεχόμενη χρονιά, που ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου διοργάνωσε, την Κυριακή 29 Ιουλίου, τη γιορτή Κηπευτικών, έχοντας τη συνεργασία του Δήμου Βέροιας και υπό την αιγίδα του ΥΠΑΑΤ, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του Επιμελητηρίου Ημαθίας και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), με τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου να κατακλύζεται από κόσμο, που γιόρτασε μαζί με το Σύλλογο τα 50 χρόνια καλλιέργειας κηπευτικών υπό κάλυψη (θερμοκήπια), σ' αυτή την αμιγώς γεωργική Δημοτική Ενότητα.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Άγιος Γεώργιος έχει καταστεί πλέον βασικός προμηθευτής της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης και έγινε γνωστός για τα κηπευτικά του σε όλη την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα, παρ' όλο που η οικονομική κρίση οδήγησε σε συρρίκνωση της παραγωγής, τα κηπευτικά αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος της τοπικής κοινωνίας και αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους μεταποιητικές δράσεις, υποδεικνύοντας μία νέα δυνατότητα αξιοποίησης των προϊόντων.

 

Γλέντι μέχρι πρωϊας!

Τη γιορτή συνόδευσε ζωντανή παραδοσιακή μουσική απ' όλη την Ελλάδα, με τη Ρία Ελληνίδου και ποντιακό πρόγραμμα με τον Παύλο Καγκελίδη και τις ορχήστρες τους, άφθονα κρέατα και ποτά που έψηναν και προσέφεραν καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς οι εθελοντές, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου και χορός μέχρι αργά από τον κόσμο που παραβρέθηκε, ενώ με την αποχώρησή του λάμβανε και σακούλες με φρέσκα κηπευτικά.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας, να βλέπουμε τόσο κόσμο, να συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σ' αυτή τη γιορτή κηπευτικών του συλλόγου μας, μπροστά στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τα κηπευτικά. Για τα οποία η συμμετοχή τους στη βάση της Μεσογειακής Διατροφής αποτελεί αναγνώριση της διατροφικής τους αξίας και παράλληλα τονίζει το μεγάλο ποσοστό που τους αναλογεί στο καθημερινό μας πιάτο.

Επίσης να υπενθυμίσω ότι τα κηπευτικά αποτελούσαν ανέκαθεν πρώτα στις επιλογές των αρχαίων Ελλήνων και ήταν σπουδαία σε συζήτηση. Η ιδιοκτησία δε ενός λαχανόκηπου στην Αρχαία Αθήνα αποτελούσε ζηλευτό προνόμιο», ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο Φάνης Κουτρουλιάς, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου.

 

Παρουσίες

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θανάσης Σιακαβάρας, Αντώνης Καγκελίδης, ο πρόεδρος της ΚΑΘ Δημήτρης Χαμπίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο πρώην Δήμαρχος Δοβρά Χρήστος Τσιούντας, τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Τάσος Γιάγκογλου και Αργύρης Σακαλής κ.α.

 

Παύλος Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής