breaking news Νέο

Θ. Θεοχαρόπουλος : «Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται ως άλλοθι το ζήτημα της ηλικίας»

Θ. Θεοχαρόπουλος : «Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται ως άλλοθι το ζήτημα της ηλικίας»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Online» με τη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα, μεταξύ άλλων τόνισε :

Για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση και τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς

  • Η κυβέρνηση έχει επιδείξει τραγική ανεπάρκεια.
  • Την ώρα που είχαμε τους νεκρούς έδιναν επικοινωνιακό σόου on camera και μετά από τρεις μέρες, που αποκαλύφθηκε όλη η τραγωδία, έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην οποία είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα λάθος!
  • Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς να συνοδεύεται από παραιτήσεις των πολιτικά υπευθύνων δεν γίνεται. Είναι φανερό ότι υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες, δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα έπρεπε αυτή η φονική πυρκαγιά.
  • Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα υπαρκτά, διαχρονικά προβλήματα σε σχέση με τα αυθαίρετα ούτε με το θέμα των εμπρησμών. Αν δηλαδή ήταν εμπρησμός, αυτό είναι δικαιολογία για την ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση;
  • Αδυνατώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν σ’ ένα τέτοιο κρίσιμο ζήτημα, που αφορά ανθρωπινές ζωές, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση να είναι η επικοινωνιακή προπαγάνδα.
  • Συμμετείχαν, την Πέμπτη το βράδυ, σε μία απαράδεκτη συνέντευξη Τύπου και δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν οποιοδήποτε λάθος. Υπάρχει σοβαρή ευθύνη που ξεκινά από τους αρχηγούς των Σωμάτων και τους αρμόδιους υπουργούς και φτάνει μέχρι τον πρωθυπουργό. Δεν μπορεί σε αυτήν την υπόθεση να μην υπάρχει ούτε μια παραίτηση.
  • Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς να συνοδεύεται από παραιτήσεις είναι για τα μάτια του κόσμου. Είναι όπως οι «αυταπάτες» του 2015, όπου προσπάθησε ο πρωθυπουργός να ξεμπερδέψει λέγοντας πως είχαν αυταπάτες για την οικονομία.
  • Έκλεισαν την λεωφόρο Μαραθώνος και οδηγούσαν τον κόσμο στο Μάτι, ενώ θα μπορούσαν να γύριζαν τον κόσμο πίσω με αναστροφή, άρα εκτιμούσαν ότι δεν υπήρχε κίνδυνος. Η εκκένωση δεν έγινε όπως θα έπρεπε, δεν υπήρχαν εναέρια μέσα για να φωτίζουν την περιοχή αλλά και για άλλα θέματα υπάρχουν ευθύνες που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να αποδοθούν. Και στη συνέχεια βεβαίως να υπάρχει περαιτέρω διερεύνηση.

Αδιανόητο να ακούγεται ως επιχείρημα δικαιολόγησης η ηλικία του πρωθυπουργού

  • Είναι αδιανόητα τα επιχειρήματα σε σχέση με την ηλικία του πρωθυπουργού, ότι επειδή είναι 44 ετών δικαιολογείται. Είμαι 40 ετών και ποτέ δεν έχω δεχθεί να χρησιμοποιείται το ζήτημα της ηλικίας ως στοιχείο διακριτικής μεταχείρισης, είτε θετικής είτε αρνητικής. Μπορεί ορισμένοι να παρουσιάζονται βασιλικότεροι του βασιλέως, όμως με αυτόν τον τρόπο που χειρίζονται τα θέματα στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει κίνδυνος να «κάψουν» στο τέλος και την Αριστερά, αλλά και τους σαραντάρηδες και τη νέα γενιά. Είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοια επιχειρήματα.

 

Το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης απαιτεί άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση και όχι νέα επικοινωνιακά σόου

  • Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι διαχρονικό το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης στη χώρα, έρχεται από πολύ παλιά και δυστυχώς διευρύνεται.
  • Τρία χρόνια τώρα είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και έχω δει πάρα πολλές τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δίνουν παρατάσεις σε αυθαίρετα, ανοίγουν νέες διαδικασίες για αυθαίρετα.  Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πάλεψε να το αλλάξει, αλλά διεύρυνε και επέκτεινε το πρόβλημα.
  • Είναι ένα εθνικό πρόβλημα που έχει διαπεράσει οριζόντια όλο το πολιτικό σύστημα και θα πρέπει να υπάρχει διακομματική συνεννόηση. Να βάλουμε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και όχι το πρόσκαιρο κομματικό κόστος. Και όταν λέμε διακομματικά εννοώ να γίνει πραγματικά έτσι, όχι απλά να γίνει μια μελέτη από την κυβέρνηση και στο τέλος να ζητήσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης.
  • Θα πρέπει να υπάρξει ένα διαχωρισμός, για παράδειγμα στα αυθαίρετα πάνω σε παραλίες και ρέματα πρέπει να υπάρξουν κατεδαφίσεις. Θα πρέπει να υπάρχει μια διάκριση εκεί που υπάρχει κίνδυνος, όπως σε ρέματα ή παραλίες. Αν δεν υπάρχουν συνέπειες αυτοί που πλήττονται είναι όσοι ακολουθούν το γράμμα του νόμου.
  • Θεωρώ όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το θέμα θα το χειρισθεί μόνο επικοινωνιακά. Θα προχωρήσει σε μία κατεδάφιση, θα βάλει μία μπουλντόζα, θα γίνει ένα σόου και στη συνέχεια θα ξεχάσει το θέμα. Δυστυχώς έτσι τα χειρίζεται τα θέματα.
  • Για να μην γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους επαγρύπνηση, να μην υπάρχουν άλλες περιοχές σαν το Μάτι, διότι υπάρχουν πολλές περιοχές επικίνδυνες σε όλη τη χώρα.
  • Χωρίς υποκρισίες και επικοινωνιακά σόου να λυθεί το ζήτημα, διαφορετικά όταν γίνει μια νέα πυρκαγιά θα κινδυνέψουν και άλλες περιοχές. Για να μην τα ζήσουμε, χρειάζεται δράση εδώ και τώρα, σε όλα τα επίπεδα.

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής