breaking news Νέο

Κατ. Παπακώστα : «Γιατί έχουν παγώσει οι προσλήψεις των διακριθέντων αθλητών;»

Κατ. Παπακώστα : «Γιατί έχουν παγώσει οι προσλήψεις των διακριθέντων αθλητών;»

Ερώτηση προς τα Υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε η Βουλευτής Β΄ Αθηνών και επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με θέμα το διορισμό διακριθέντων αθλητών.

 

                Η Βουλευτής αναφέρει πως ο ν. 2725/1999 προβλέπει σε διακριθέντες αθλητές, οι οποίοι έχουν φέρει σημαντικές διακρίσεις για τη Χώρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλπ, τη δυνατότητα διορισμού σε κενές θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα, υπό την προϋπόθεση κατάθεσης σχετικής αίτησης. Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα απαραίτητα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα.

 

                Η Κατερίνα Παπακώστα σημειώνει ότι τον Ιανουάριο και το Μάρτιο 2017 διορίστηκαν συνολικά 160 αθλητές, οι οποίοι είχαν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις το 2007 και το 2008. Ενώ ο επόμενος κύκλος διορισμών με αιτούντες του 2009 θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2017, η διαδικασία, έως σήμερα, δεν έχει ξεκινήσει.

 

                Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το 2017 είχε καταγγείλει το πάγωμα των διορισμών και είχε τονίσει, πως με την επανέναρξη των διαδικασιών, έγιναν σεβαστά τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των αθλητών. Σήμερα, οι διακριθέντες αθλητές καταγγέλλουν, πως οι δικοί τους διορισμοί έχουν παγώσει, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιούνται προσλήψεις στο Δημόσιο.

               

                Η Βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ποια είναι η αιτία για τη διακοπή των προσλήψεων των διακριθέντων αθλητών σε κενές οργανικές θέσεις του Δημοσίου και πότε θα ξεκινήσει ξανά η διαδικασία πρόσληψής τους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής