breaking news Νέο

Tι ισχύει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής

Tι ισχύει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής

Από δύο ομάδες θα εκπροσωπηθεί φέτος η Ημαθία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, αφού από την Γενική Συνέλευση της περασμένης Δευτέρας προέκυψε ότι η ΒΕΡΟΙΑ έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην συγκεκριμένη διοργάνωση, μέσω ομάδας γειτονικού νομού.

Με δεδομένη λοιπόν την συμμετοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ, αλλά και της περσινής πρωταθλήτριας της Ένωσης μας Νίκης Αγκαθιάς και την απουσία ομάδας της περιοχής μας από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για πρώτη φορά ύστερα από 18 χρόνια, είναι φυσικό το ενδιαφέρον των φιλάθλων της Ημαθίας να επικεντρώνεται φέτος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, με το οποίο θα ασχολούμαστε από δω και πέρα πολύ συχνά.

Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής λοιπόν που και φέτος θα διεξαχθεί με οκτώ ομίλους εκτός κι αν οι ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή ξεπεράσουν τις προβλέψεις, οπότε μπορεί και να μειωθούν οι όμιλοι, θα ξεκινήσει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

Η καταλυτική ημερομηνία να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής οι ομάδες είναι η 13η Αυγούστου ημέρα Δευτέρα.

Σε περίπτωση που κάποια από τις πρωταθλήτριες των ΕΠΣ δεν δηλώσει συμμετοχή η θέση της μπορεί να καλυφθεί από την δευτεραθλήτρια της ίδιας ΕΠΣ με προθεσμία δήλωσης της δευτεραθλήτριας την 17η Αυγούστου. Τέσσερις δηλαδή ημέρες μετά την λήξη της ημερομηνίας στην οποία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων.

Αν αδυνατεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και η δευτεραθλήτρια τότε μπορεί να αντικατασταθεί από την τριταθλήτρια της ίδιας Ένωσης με καταλυτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής τις 23 Αυγούστου.

Αυτά όσον αφορά την δήλωση συμμετοχής.

Η κατανομή ομίλων θα γίνει όπως κάθε χρόνο με γεωγραφικά κριτήρια. Έτσι ΒΕΡΟΙΑ και Νίκη Αγκαθιάς, αν λάβουμε υπόψιν μας το περσινό διαχωρισμό το πιο πιθανό είναι να συμπεριληφθούν στον ίδιο όμιλο με την Πέλλα, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική, την Πιερία και ίσως την Κοζάνη. Αυτό σημαίνει ότι θα βρουν απέναντί τους την εκπρόσωπο των Γιαννιτσών που επίσης προέρχεται – όπως και η ΒΕΡΟΙΑ – από την συγχώνευση δύο ομάδων. Του Εθνικού Γιαννιτσών και την περσινή πρωταθλήτιρα της ΕΠΣ Πέλλας Δόξας Μαυροβουνίου. Στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής υπάρχουν και ηλικιακοί περιορισμοί:

1ον Στο φύλλο αγώνα δεν επιτρέπεται να αναγραφούν περισσότεροι από τέσσερις ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών. Αυτό βέβαια σημαίνει, ότι μια ομάδα μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό παικτών άνω των 33 ετών, όμως στην 18άδα δεν μπορεί να συμπεριλάβει περισσότερους από τέσσερις.

2ον Μια ομάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα περισσότερους από 4  ξένους – που δεν δικαιούνται συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος – ποδοσφαιριστές.

Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο στο ρόστερ αλλά και στο φύλλο αγώνα μπορεί να αναγραφούν περισσότεροι από τέσσερις ξένοι παίκτες και απλά δεν επιτρέπεται την ίδια στιγμή να βρίσκονται, πέντε, έξι ή και περισσότεροι ποδοσφαιριστές που δεν δικαιούνται συμμετοχή στην Εθνική στην ενδεκάδα.

3ον Από φέτος λανσάρεται η υποχρεωτική αναγραφή στο φύλλο αγώνα τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών.

Διευκρινίζουμε να συμπεριλαμβάνονται στην 18άδα και όχι υποχρεωτικά να αγωνιστούν.

Από την επόμενη περίοδο, 2019-2020 η διάταξη θα αλλάξει και θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα, σε ολόκληρη την διάρκεια του 90λεπτου τουλάχιστον δύο παικτών κάτω των 21 ετών.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής