breaking news Νέο

Ομοφωνία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βέροιας στη χθεσινή της συνεδρίαση

Ομοφωνία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βέροιας στη χθεσινή της συνεδρίαση

Με τρία τακτικά θέματα και τέσσερα έκτακτα που τέθηκαν, απασχολήθηκαν τα παρόντα μέλη (Θανάσης Σιδηρόπουλος, Άρης Λαζαρίδης, Θανάσης Αποστολόπουλος, Διονύσης Κουλουριώτης) της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας, στη χθεσινή της συνεδρίαση, στις 11 το πρωί, με προεδρεύοντα το Στέλιο Ασλάνογλου, Αντιδήμαρχο Οικονομικών.

 

Οι αποφάσεις για τα έκτακτα θέματα...

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξέφρασαν ομοφωνία σ' όλα τα θέματα που συζητήθηκαν (τακτικά και έκτακτα). Οι αποφάσεις που έλαβαν για τα έκτακτα θέματα, αφορούσαν :

• Την αποδοχή της δωρεάς ενός αγάλματος «κόρης» από την ιδιωτική συλλογή του κ. Τσαπάρα Αντωνίου, για να τοποθετηθεί σ' ένα χώρο της Βέροιας, ο οποίος θα υποδειχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, αφού ληφθούν οι κατά νόμο απαιτούμενες εγκρίσεις και άδειες των αρμόδιων υπηρεσιών.

• Την έγκριση της ολικής ανάκλησης της απόφασης ανάληψης υποχρέωσης – δέσμευσης πίστωσης αριθμ. 403/25-04-2018, λόγω του ότι κατά τη διαδικασία ανάθεσης της υπηρεσίας, που αφορά η πίστωση, κοινοποιήθηκαν στην υπηρεσία αποφάσεις Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θεωρούν μη νόμιμες τις διαδικασίες ανάθεσης παρόμοιων υπηρεσιών και τη μερική ανάκληση των αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης – δέσμευσης πίστωσης αριθμ. 182.184,187/23-01-2018, 235/20-02-2018 και 339/29-03-2018, λόγω του ότι κατά τη δημοπράτηση των έργων που αφορούν, δόθηκε ποσοστό έκπτωσης από τους αναδόχους.

• Την κατάρτιση των όρων διακήρυξης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «Εργασίες διαμόρφωσης – οριοθέτησης σε κοινόχρηστο χώρο στην ΤΚ Πατρίδας».

• Την έγκριση της χορήγησης για το έτος 2018 πάγιας προκαταβολής ποσού 1.000,00 €, στον κάθε πρόεδρο των τοπικών κοινοτήτων Πολυδενδρίου και Φυτειάς, οι οποίοι έχουν τακτοποιήσει την πάγια προκαταβολή των προηγούμενων ετών, από τον Κ.Α.: 00.8251.002 «Πάγια προκαταβολή προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων», για να διατεθεί για την πληρωμή μικρών δαπανών επείγουσας φύσης, που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες που απονέμει ο Ν.3852/2010 και που θα αντιμετωπισθούν από τις παρακάτω πιστώσεις του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2018.

Κ.Α: 20.6264.001 «Συντήρηση και επισκευή λοιπών μηχανημάτων».

Κ.Α: 30.7333.012 «Αντιμετώπιση έκτακτων και επικίνδυνων φθορών οδών, πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων και Δημοτικών Κοινοτήτων».

Κ.Α: 35.6672.001 «Ανταλλακτικά λοιπών μηχανημάτων».

Κ.Α: 35.62.003 «Αντιμετώπιση εκτάκτων και επικίνδυνων φθορών παιδικών χαρών Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων».

Και να ορίσει το Μπατσαρά Ηλία, ως πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πολυδενδρίου και τον Αγγέλου Νικόλαο, ως πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυτειάς, στο όνομα των οποίων θα εκδοθούν τα αντίστοιχα χρηματικά εντάλματα πάγιας προκαταβολής.

 

... και τα Τακτικά θέματα

Σ' ό,τι αφορά στα τρία τακτικά θέματα, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής προχώρησαν στις παρακάτω αποφάσεις :

• Στην έγκριση της τροποποίησης της υπ' αριθμό 171/2018 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

• Στην έγκριση του 2ου πρακτικού του ανοιχτού – τακτικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου «Συντήρηση Αγροτικών δρόμων» και κατακύρωση της σύμβασης στον Καϊσίδη Νικόλαο του Παύλου με ποσοστό έκπτωσης 40,οο%, δηλαδή έναντι του συνολικού ποσού των 38.709,62 € (χωρίς ΦΠΑ).

• Την έγκριση του πρακτικού διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για στην ανάδειξη προσωρινού αναδόχου (η κ. Καραβασιλειάδου Μαρία του Αντωνίου) της προμήθειας υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του Δήμου Βέροιας για το έτος 2018.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής