breaking news Νέο

Γιώργος Γουλτίδης, αποκλειστική συνέντευξη : «Στα 5 χρόνια, πόσα έργα έγιναν στο Δήμο Βέροιας;»

Γιώργος Γουλτίδης, αποκλειστική συνέντευξη : «Στα 5 χρόνια, πόσα έργα έγιναν στο Δήμο Βέροιας;»

Έμπειρος στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Γιώργος Γουλτίδης. Τόσο ως μέλος της πλειοψηφίας στην κοινότητα της Βεργίνας, όσο και ως δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του «Καλλικρατικού» δήμου Βέροιας. Και φυσικά ιδιαίτερα έμπειρος στα κοινά της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αφού θήτευσε στο πλευρό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  και τις ΑΝΑ…κρίσεις (μπορείτε να τη δείτε στο site μας www.imerisia-ver.gr) έβγαλε ειδήσεις, που σίγουρα θα συζητηθούν. Σας τις παρουσιάζουμε με μια συνοπτική «ματιά»!

Για το συλλαλητήριο της Βεργίνας
«Δεν ήμουν διοργανωτής, αλλά οικοδεσπότης, λόγω της καταγωγής μου. Κάποιοι πολιτικοί μαϊντανοί επιχείρησαν να σπεκουλάρουν με φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, αλλά και να προσβάλλουν τον ποιμενάρχη μας. Το συλλαλητήριο είχε επιτυχία, παρά τα προβλήματα με τον καιρό. Δεν είμαστε «εθνίκια», ούτε ακροδεξιοί. Ανήκω σε ένα χώρο, που καταδικάζει τέτοια φαινόμενα, αλλά το συνταγματικό τόξο δεν περιλαμβάνει άκρα, ούτε στα δεξιά, ούτε στα αριστερά του».

Για το ΣΥΡΙΖΑ
«Ο όρος αριστερά έχει παρεξηγηθεί, αφού ο αυτοπροσδιορισμός δεν συμβαδίζει με τις πράξεις. Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει ότι έβαλε στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» τη δεξιά παράταξη. Σύντομα θα μπει αντίστοιχα και η, λεγόμενη, αριστερή. Μιλάμε για την αριστερά των…σαλονιών. Δεν έχουν αριστερή, αλλά νεοφιλελεύθερη λογική. Στην Ελλάδα δεν είναι κρατικοδίαιτοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και οι εργολάβοι δημοσίων έργων».
 
Περί Μητσοτάκη και Σπράου
«Αν το 1990 ακούγαμε το Μητσοτάκη, θα είχαμε απεγκλωβίσει την οικονομία μας από την κρατικίστικη λογική. Επί Σπράου έγινε προσπάθεια να εξυγιανθεί το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά δυστυχώς δεν τον ακούσαμε.

Όλοι έκτιζαν κάτι, πλην του υπουργείου υποδομών
«Στη χώρα μας όλα τα υπουργεία έκτιζαν κάτι, πλην του αρμόδιου υπουργείου υποδομών».

Για Καμένο
«Μας επισκέφθηκε το 2015 στη Βεργίνα και μας είπε εθνικιστικές κορώνες. Τον περιμένουμε ξανά στο καφενείο».
 
Για την καταρρέουσα αγροτική οικονομία
«Κάποτε ακούγαμε για επιχειρήσεις που έκλειναν. Τώρα ακούμε το ίδιο για κτήματα. Μας έδωσαν 100 ευρώ το στρέμμα στα νεκταρίνια αποζημίωση και μόνο ο ΤΟΕΒ θέλει 50. Πέρσι, χωριανός μου παρέδωσε 80 τόνους ροδάκινα και στο τέλος ο συνεταιρισμός τον…χρέωσε κιόλας 685 ευρώ! Το λάθος του Ανδρέα ήταν που άφησε να γίνουν πρόεδροι συνεταιρισμών, αγρότες με τη..γκλίτσα. Στην Ισπανία πρόεδροι είναι καθηγητές πανεπιστημίου».
 
Για τη διαδοχή Καραπαναγιωτίδη
«Μας αδίκησε ο Ζήσης, επειδή θέλει να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος. Εσωπαραταξιακές διαδικασίες έγιναν. Η απόφαση του Καραπαναγιωτίδη για την αποχώρησή του μας ήταν γνωστή ένα χρόνο πριν. Μας τίμησε ο Καραπαναγιωτίδης, που μας πήρε στο ψηφοδέλτιό του, αλλά τον τιμήσαμε και εμείς. Ήταν πάντα στο πλευρό μας και συζητούσαμε για σοβαρά θέματα του συμβουλίου, έστω και μέσω τηλεφώνου. Όταν είδε ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, λόγω της δουλειάς του, μας το είπε. Κάποτε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, απαντώντας σε ερώτηση συναδέλφου σας, είπε ότι το ψηφοδέλτιο Καραπαναγιωτίδη δεν ήταν κομματικό. Δηλαδή «φταίμε», γιατί φέραμε στο ψηφοδέλτιο 8.000 ψήφους, που δεν ανήκαν στη ΝΔ; Τον Καραπαναγιωτίδη του δώσαμε ένα 12 %, όλοι εμείς που προερχόμαστε από το ΠΑΣΟΚ. Ο χώρος του δεν τον στήριξε. Ο Τσαβδαρίδης το 2010 έφτασε στη «βρύση» και δεν «ήπιε νερό». Ποιος τον… «εκτέλεσε»; Ο δήμαρχος τρενάρει την παραίτηση Καραπαναγιωτίδη εδώ και 15 μέρες. Φαίνεται ότι φοβάται το δίδυμο Γουλτίδη-Μιχαηλίδη».
 
Για το ΚΑΠΑ και το Στέργιο Διαμάντη
«Δεν παρεξηγήθηκα γιατί αναφέρθηκε στον Παυλίδη. Δεν μπορεί όμως να έρχονται θέματα προ ημερησίας διατάξεως, χωρίς να έχει ενημερωθεί το σώμα. Ας φέρει τα στοιχεία που διαθέτει σε μια τακτική συνεδρίαση. Η επίθεση στον Παύλο Παυλίδη ήταν σε λάθος χρόνο. Θα έχουμε «θερμό» φθινόπωρο. Θα βγουν «φρέσκια κουλούρια». Μια βδομάδα είναι μεγάλος πολιτικός χρόνος, όπως έλεγε η Θάτσερ. Πόσο μάλλον 9 μήνες».
 
Θα είμαι υποψήφιος με τον Παυλίδη
«Θα είμαι υποψήφιος με τον Παύλο Παυλίδη. Είναι αξιόλογο άτομο και ευελπιστώ ότι θα μας στηρίξει ο κόσμος. Είμαστε δημοτικό ψηφοδέλτιο, που ενδιαφέρεται για τη γειτονιά του, για τους συμπολίτες μας. Ο δήμος έχει προϋπολογισμό 40 εκ. ευρώ. Στα 5 χρόνια η διοίκηση Βοργιαζίδη είχε 200 εκ. ευρώ, συν άλλα 50 από άλλους πόρους, να διαχειριστεί. Πόσα είναι τα έργα που έκανε; Τι έγινε με τη γέφυρα Κούσιου, με το δρόμο στο Σέλι; Είμαστε καλύτερα στη διαχείριση των απορριμμάτων, στα αδέσποτα;»

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής