breaking news Νέο

Καλά που υπάρχει και ο τουρισμός!

Καλά που υπάρχει και ο τουρισμός!

Το «βαρύ χαρτί» της χώρας μας, ο τουρισμός και η εισαγόμενη κατανάλωση, «κρατούν» ψηλά τον τζίρο των καταστημάτων, με το δείκτη του λιανικού εμπορίου να παρουσιάζει αύξηση και την περίοδο του καλοκαιριού, μετά τη θετική εικόνα που παρουσίασε το Μάιο, συνεπεία των αυξημένων πωλήσεων σε τρόφιμα και καύσιμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κατά το Μάιο παρουσίασε αύξηση 1,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2018, ενώ αύξηση 0,9% κατά την ίδια σύγκριση παρουσίασε και ο γενικός δείκτης όγκου.

Η αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών το Μάιο προήλθε κυρίως από μεγάλη αύξηση, σχεδόν 10%, στα πρατήρια καυσίμων και λιπαντικών, από την άνοδο 7,9% στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων και άνοδο 5,8% στις επιχειρήσεις επίπλων, ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού.

Μάλιστα, η θετική αυτή εξέλιξη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνο Μίχαλο, αναμένεται να συνεχισθεί και την περίοδο του καλοκαιριού. Και αυτό, βέβαια, θα είναι ό,τι καλύτερο στο τρέχον διάστημα για τη χώρα μας στο λιανικό εμπόριο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής