breaking news Νέο

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: Πρώτη θέση στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: Πρώτη θέση στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας συμμετείχε στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ», τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Σερρών με την έγκριση του ΥΠΑΙΘ.

• Η συμμετοχή μας με την ΣΤ' τάξη του Σχολείου στην κατηγορία «ταινία μικρού μήκους για τη μάχη των οχυρών» με τίτλο: «6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941, ΟΧΥΡΟΝ ΙΣΤΙΜΠΕΪ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΜΟΙΡΙΑ Β' ΛΟΧΟΥ» απέσπασε την 1η θέση.

Αναφέρεται σε πραγματικά περιστατικά της μάχης των οχυρών, με ήρωες στρατιώτες της περιοχής Ρουμλουκιού, συμβάλλοντας και στον τομέα της Τοπικής Ιστορίας.

Υπήρξε αθρόα συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος προάγει την ιστορική μνήμη και βοηθά τους μαθητές να αντιληφθούν το μήνυμα της Μάχης των Οχυρών πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του Σχολείου μας, εργάστηκαν με ζήλο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ταινίας.

Η μεγαλειώδης εποποιία των οχυρών μέσα από αυτήν την προσπάθεια, γίνεται γνωστή όχι μόνο στους μαθητές του Σχολείου μας, αλλά και στην τοπική κοινωνία, η οποία αγκάλιασε με αγάπη και ενδιαφέρον την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία.

Εκτός από την ηρωική αντίσταση των υπερασπιστών του Οχυρού, αναδεικνύονται και μηνύματα ανθρωπιάς, λεβεντιάς και υπερηφάνειας από Έλληνες και Γερμανούς στρατιώτες.

 

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Γρηγόρης Γιοβανόπουλος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής