breaking news Νέο

Για την επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Για την επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Με την εκτόξευση ν drones και βαλλιστικών πυραύλων απάντησε- όπως ήταν αναμενόμενο και είχε προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο- το Ιράν ξημερώματα Κυριακής 14 Απριλίου στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό την 1η Απριλίου 2024 με νεκρούς ιρανούς αξιωματούχους.  Να θυμίσουμε ότι η επίθεση του Ισραήλ την 1η Απριλίου παρότι παραβίαζε κατάφωρα την Συνθήκη της Βιέννης του 1961 που αναγνωρίζει κάθε διπλωματικό κτίριο ως κυριαρχικό έδαφος, εξισώνοντας έτσι την επίθεση του Ισραήλ με παραβίαση συνόρων του Ιράν, δεν βρήκε την απάντηση που έπρεπε από τις δυτικές κυβερνήσεις. Επί 13 ημέρες, όπως ανέφερε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ιράν στον ΟΗΕ, Αγγλία, Γαλλία και ΗΠΑ απέφυγαν οποιαδήποτε καταδίκη του Ισραήλ, ενθαρρύνοντας την καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου.

Να τονίσουμε ότι η εξέλιξη αυτή συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Μέση Ανατολή που μπορεί να πάρει τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν.

Να μην ξεχνάμε ότι η ισραηλινή κατοχή και η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού (μέχρι τώρα περίπου 34.000 νεκρούς), με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι ισραηλινές επιθέσεις στην Συρία και το Λίβανο, καθώς επίσης οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα, με την παρουσία ευρωατλαντικών στρατιωτικών δυνάμεων και τη συμμετοχή και της Ελλάδας, διαμορφώνουν τους όρους για γενίκευση του πολέμου και ανοίγουν τις "πύλες της κολάσεως". Οι λαοί της περιοχής, μαζί και ο ελληνικός λαός, είναι στη δίνη μεγάλων κινδύνων.

Η ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η αποστολή της φρεγάτας "Ύδρα" και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα μαζί με την ανάληψη από την ελληνική πλευρά ρόλου συντονιστή στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ προειδοποιούν για μεγάλους κινδύνους τον ελληνικό λαό.

Οι δηλώσεις αξιωματούχων του Ιράν ότι σε περίπτωση εμπλοκής των ΗΠΑ στην πολεμική αντιπαράθεση, τότε θα αποτελέσουν εν δυνάμει στόχους οι χώρες που διαθέτουν βάσεις των ΗΠΑ, φανερώνουν τους θανάσιμους κινδύνους για τον λαό μας από την ύπαρξη και την επέκταση του δικτύου των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και της συμμετοχής τους στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι ίδιες οι εξελίξεις φανερώνουν ότι η ολοένα βαθύτερη ελληνική εμπλοκή δεν έχει καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας, όπως ισχυρίζονται. Αντίθετα, εξυπηρετούν μέχρι κεραίας τους δολοφονικούς αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, ρίχνουν νερό στον μύλο της επιθετικότητας του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ.

Τώρα είναι ανάγκη  να δυναμώσει η λαϊκή απαίτηση προς την κυβέρνηση της ΝΔ, για να αποσύρει άμεσα την στήριξη της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές, να επιστρέψει η Φρεγάτα "Ύδρα" από την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής