breaking news Νέο

Προστασία των ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Σταθμών μέσης τάσης από τις συνεχιζόμενες περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας που υφίστανται, ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Προστασία των ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Σταθμών μέσης τάσης από τις συνεχιζόμενες περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας που υφίστανται, ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Τον ιδιαίτερο προβληματισμό με τον ΔΕΔΔΗΕ πολλών ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών (Φ/Β) Σταθμών που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο του, στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας αλλά και σε όλη την Ελλάδα λόγω των συνεχιζόμενων περικοπών ηλεκτρικής ενέργειας που υφίστανται το προηγούμενο διάστημα, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως υπογραμμίζει,  οι περικοπές αυτές γίνονται με τρόπο ασαφή, χωρίς να ελέγχεται το κριτήριο της προτεραιότητας έγχυσης στο δίκτυο και χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ στους παραγωγούς, με αποτέλεσμα αυτοί όχι μόνο να υφίστανται σημαντική οικονομική ζημία λόγω της απώλειας εσόδων από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που δεν εγχέεται και αποζημιώνεται, αλλά και πολλοί από αυτούς να μη μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ως εκ τούτου, ο κ. Τσαβδαρίδης ζητάει από το Υπουργείο να εξετάσει την αναστολή των έκτακτων αυτών περικοπών στον ΔΕΔΔΗΕ, διότι αφορούν και θίγουν πληθώρα μικροεπενδυτών καθώς και να διερευνήσει δυνατότητες αποζημίωσης των συγκεκριμένων επενδυτών που έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υπόκεινται στον άδικο αυτό τρόπο μεταχείρισης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής