breaking news Νέο

Λεωνίδας Ακριβόπουλος, αποκλειστικό : «Σημαντικό το παραγόμενο έργο, εχθρός του καλού το καλύτερο»

Λεωνίδας Ακριβόπουλος, αποκλειστικό : «Σημαντικό το παραγόμενο έργο, εχθρός του καλού το καλύτερο»


 

Τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο στη δημοτική αστυνομία και πρόεδρο της ΚΕΠΑ Βέροιας Λεωνίδα Ακριβόπουλο φιλοξενήσαμε το μεσημέρι της Πέμπτης, 5 Ιουλίου, στο studio της web tv της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ. Νέος, δικηγόρος στο επάγγελμα, αυτοπροσδιοριζόμενος πολιτικά στο χώρο της κεντροαριστεράς, στενός φίλος του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Η συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (δείτε την σε επανάληψη στο www.imerisia-ver.gr), δείγμα διάθεσης ενός νέου ανθρώπου να προσφέρει στα κοινά, χωρίς να είναι «επαγγελματίας» της πολιτικής, βάζοντας πάνω από όλα την οικογενειακή και επαγγελματική του ισορροπία. Τον ευχαριστούμε, γιατί υπέστη τη βάσανο της ΑΝΑ…κρισης, παρουσιάζοντας στο χαρτί τα σημαντικότερα σημεία του λόγου του!

Δημοτική αστυνομία

«Τον Ιούλιο του 2015 ανέλαβα, έχοντας την τύχη να έχω στο πλευρό μου το Χαράλαμπο Καπουρτίδη και  7 εργατικά στελέχη της. Δυστυχώς στο δρόμο βρίσκονται καθημερινά μόλις 2-3 δημοτικοί αστυνόμοι. Γίνονται ενέργειες, αυτοί που αποσπάστηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα και άλλες υπηρεσίες, όταν έκλεισε η δημοτική αστυνομία, να επιστρέψουν. Η πόλη έχει ανάγκη από την παρουσία της. Ασχολούμαστε με πολλά θέματα. Από το γνήσιο της υπογραφής σε ανήμπορους πολίτες σε όλο το δήμο, μέχρι το παρεμπόριο, τον καθαρισμό οικοπέδων και τα εγκαταλειμμένα οχήματα. Έγιναν πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν και κάποια, που χρήζουν περισσότερης προσπάθειας,  όπως η καθημερινότητα. Πιέζουμε, ώστε να κάνουμε το καλό καλύτερο. Θα είμαστε αυστηροί στα παράνομα τραπεζοκαθίσματα, αφού το νομικό πλαίσιο έχει αλλάξει προς το αυστηρότερο και οι συνέπειες είναι σημαντικές, μετά τη δεύτερη διαπίστωση παράβασης σε ένα κατάστημα. Ως γονιός, βλέπω ότι η πόλη δεν είναι φιλική στον πεζό και τα ΑμΕΑ. Υπάρχουν πολλές περιοχές χωρίς καν πεζοδρόμια».

«Κλεισθένης»

«Έχει θετικά σημεία. Προσεγγίζει τα τοπικά κοινά με ένα διαφορετικό τρόπο. Η απλή αναλογική είναι προς όφελος των δημοτικών συνεργασιών. Χάνουμε το μέλλον, όταν βλέπουμε τα πράγματα μόνο θετικά όταν βρισκόμαστε στην πλειοψηφία και μόνο αρνητικά στη μειοψηφία».

ΚΕΠΑ

«Το σημαντικό έργο της δεν επιτεύχθηκε μόνο τον τελευταίο χρόνο, που είμαι στην προεδρία της. Είναι συνέχεια του οράματος και του μόχθου ανθρώπων που την πόνεσαν. Από τη Χαρούλα μέχρι σήμερα. Υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, αλλά δεν έχω παράπονο με τα στελέχη της, αφού υπερβάλλουν εαυτό, για να είναι  όλα στην εντέλεια. Για 10η συνεχή χρονιά διοργανώθηκε η «Εύηχη Πόλη». Το «παράθυρο» καλού καιρού μας επέτρεψε να έχουμε σημαντικές εκδηλώσεις, με καλλιτέχνες που συνέδεσαν πολλές γενιές, όπως ο Παπακωνσταντίνου. Ο προγραμματισμός μας ξεκινά από τώρα για την επόμενη χρονιά, όπως και για πολλές άλλες εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ. Έχουμε μπροστά μας το θερινό κινηματογράφο στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων, τις «Νότες Δροσιές» στις δημοτικές μας ενότητες, ενώ στα τέλη Αυγούστου θα διοργανωθεί το φεστιβάλ «μύθων και μυθοπλασίας». Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα διοργανώσουμε φεστιβάλ για μαθητικές ηλικίες, με καλλιτέχνες που αγγίζουν τη νέα γενιά. Είναι θέμα ημερών οι δράσεις των επόμενων βδομάδων, αφού λόγω της κακοκαιρίας οι καλλιτέχνες αναπροσδιορίζουν το πρόγραμμά τους. Δεν διεκδικούμε το μονοπώλιο στον πολιτισμό, αλλά στόχος της ΚΕΠΑ είναι η σύνδεση της λαογραφίας με την καθημερινότητα και η διατήρηση της παράδοσής μας. Είναι σημαντικό το έργο που προσφέρουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου μας. 
Άριστη η συνεργασία μου με το Βασίλη Λυκοστράτη. Συνδέουμε τον πολιτισμό με την τουριστική ανάπτυξη της Βέροιας. Σε εκδηλώσεις, όπως το Βέροια dance και το φεστιβάλ κιθάρας, είχαμε στην πόλη πάνω από 350 άτομα. Ο «Χώρος Τεχνών» είναι στολίδι για την πόλη».

Δικηγορία

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αφού και ο δικός μας κύκλων εργασιών εξαρτάται από την αγροτική οικονομία της περιοχής μας. Είμαστε μια μικρή κοινωνία και μας νοιάζει όλους, αν χτυπήσει χαλάζι. Και εμείς ως κλάδος κρινόμαστε. Πρέπει να προτιμούμε την τοπική αγορά. Ο καθένας μας δεν πρέπει να κοιτάει αποκλειστικά τον εαυτό του και τον επαγγελματικό του κλάδο, αλλά να συμβάλλει στην κοινωνική αλληλεγγύη. Τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα για τους δικηγόρους στην επαρχία απ΄ ό,τι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Πληττόμαστε από τα τεκμήρια και τις υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις».
 
Δικαιοσύνη

«Έχουμε, ως χώρα, πολλές καταδίκες από το ευρωπαϊκό δικαστήριο για την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης. Κάθε χρόνο αλλάζουν βασικές νομικές διατάξεις. Δεν μπορούν να μεταβάλλονται συνεχώς θεμελιώδεις νομοθεσίες».

Δημοτική κοινωνική αλληλεγγύη

«Πρωτοπορούμε, αφού «χτίσαμε» στον τομέα από τα προηγούμενα χρόνια. Από το  Χατζηαθανασίου και τη Χαρούλα, μέχρι σήμερα με το Βοργιαζίδη, με ακόμη καλύτερες επιλογές».

Κεντρική πολιτική σκηνή

«Είμαστε 530 χιλιόμετρα από την κεντρική πολιτική σκηνή. Μας αντιμετωπίζουν ως διακομιστές αιτημάτων στην Αθήνα. Να δοθεί βάση στη Βόρεια Ελλάδα».
 
Εργατικός και τίμιος ο δήμαρχος

«Έχω καλή εικόνα για τον Κώστα Βοργιαζίδη. Είναι άξιος, εργατικός, καθαρός και τίμιος. Όλοι μας κάνουμε λάθη, έχουμε όμως καλή πρόθεση ως δημοτική ομάδα να τα αντιμετωπίσουμε. Ο δήμαρχος μπορεί να προσφέρει στη Βέροια και στο μέλλον».
 
Έχω πρόθεση να συμμετάσχω εκ νέου στα κοινά

«Έχω πρόθεση να συμμετάσχω εκ νέου στα κοινά, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή, αφού αφαιρώ ώρες από την οικογένεια και το επάγγελμά μου».

Θα είμαι «παρών» στο συλλαλητήριο της Βεργίνας

«Θα είμαι «παρών» στο συλλαλητήριο της Δευτέρας στη Βεργίνα. Αντιμετωπίζω ψύχραιμα και χωρίς κραυγές το «μακεδονικό». Δεν είναι καλή  η συμφωνία. Όταν βλέπουν τη σφοδρή λαϊκή αντίδραση, πρέπει να προσφεύγουν στη λαϊκή βούληση, μέσω δημοψηφίσματος. Βέβαια είμαι θετικός στο να βρεθεί λύση».
 

 

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής