breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Το μήνυμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα στη Μέγκαν Μαρκλ!

Την ώρα που η Μέγκαν Μαρκλ πρωταγωνιστεί στα βρετανικά ΜΜΕ, εξαιτίας του πατέρα της, η πριγκίπισσα Νταϊάνα τη... συμβουλεύει για το σάλο που έχει προκληθεί.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα… επικοινώνησε με τη νύφη της, μέσω των διδύμων Τέρι και Λίντα Τζέιμισον, οι οποίες υποστηρίζουν πως φαντάσματα παίρνουν τον έλεγχο των χεριών τους και γράφουν μηνύματα!

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα υποστηρίζουν, η πριγκίπισσα Νταϊάνα «φοβόταν ότι αυτό θα συνέβαινε» και πως η σύζυγος του Χάρι «θα πρέπει να έχει σχέσεις με την οικογένειά της και να επισκεφθεί τον πατέρα της». Και συνέχισε: «Με πονάει να βλέπω το Χάρι και την υπέροχη γυναίκα του να έχουν παγιδευτεί σε αυτόν τον οικογενειακό… πόλεμο. Ο πατέρας της Μέγκαν φαίνεται να είναι λίγο… μπελάς, όπως και η ετεροθαλής αδερφή της. Φοβόμουν ότι αυτό θα συνέβαινε, μιας και δεν έχει βασιλικό υπόβαθρο. Ο Τύπος πιέζει όσο μπορεί, για να δημιουργήσει δράμα, γιατί αυτό κάνει πάντα. Το έκαναν και με μένα, αν και παραδέχομαι ότι προκάλεσα κι εγώ τα ΜΜΕ, όταν χρειάστηκε».

Και… συνεχίζει η πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Συμβουλεύω τη Μέγκαν Μαρκλ να επικεντρωθεί στα βασιλικά της καθήκοντα και να εκτονώσει την ένταση, όσο πιο ευγενικά γίνεται. Ο Χάρι και η Μέγκαν είναι εξαιρετικοί ως Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ. Η σχέση τους θα γίνει πιο δυνατή, αρκεί να βασίζονται στην πίστη τους και στην αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλον…».

*****

Μπορεί μια μέλισσα να σταματήσει την παγκόσμια εξάρτηση από τα πλαστικά; Αποκαλυπτική έρευνα

Αυστραλοί ερευνητές πιστεύουν ότι μια αυστραλιανή μέλισσα, που παράγει ένα προϊόν «τύπου σελοφάν» για τις φωλιές της, θα μπορούσε να βοηθήσει, ώστε να τεθεί τέλος στην παγκόσμια εξάρτηση από τα πλαστικά μιας χρήσης.

Πρόκειται για τη μέλισσα Hylaeus nubilosus, που είναι γνωστή για το χαρακτηριστικό κίτρινο σήμα στην πλάτη της, δεν ζει σε κυψέλη, αλλά έχει προκαλέσει το επιστημονικό ενδιαφέρον λόγω του υλικού που παράγει για την κατασκευή της φωλιάς της, το οποίο είναι μη τοξικό, αδιάβροχο, ανθεκτικό στη φλόγα και ικανό για να αντέξει στη θερμότητα.

Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στη Νέα Ζηλανδία, η Humble Bee, προσπαθεί να αξιοποιήσει το υλικό αυτό, με την ελπίδα ότι θα παράξει μια εναλλακτική λύση στο πλαστικό.

Η Βερόνικα Χάργουντ Στίβενσον, ιδρυτής της επιχείρησης, δήλωσε ότι άρχισε να ερευνά τη δυνητική αυτή πλαστική εναλλακτική λύση, από μια ερευνητική εργασία σχετικά με τις ιδιότητες, «που μοιάζουν με σελοφάν» του υλικού φωλεοποίησης των μελισσών αυτών.

«Τα πλαστικά σωματίδια και τα χημικά έχουν διαπεράσει τα οικοσυστήματα και τους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και αυτό είναι τρομακτικό», δήλωσε στη Sydney Morning Herald.

«Στόχος μας είναι η αντιγραφή αυτού του υλικού, που βρίσκεται στο φυσικό περιβάλλον, κάτι που άλλωστε κάνουμε εδώ και αιώνες, από το σχεδιασμό των φτερών των αεροπλάνων που είναι εμπνευσμένος από τα αρπακτικά πουλιά», τόνισε.

Ο Ρίτσαρντ Φιρνό, καθηγητής χημείας στο Πανεπιστήμιο Victoria του Wellington, δήλωσε πάντως ότι η ανακάλυψη του νέου υλικού είναι «πάρα πολύ καλή, για να είναι αληθινή».

Οι επιστήμονες αναλύουν τη γενετική σύνθεση του βιοπλαστικού, μελετώντας τους αδένες των μελισσών. Η Humble Bee σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αρχικά το βιοπλαστικό υλικό για την κατασκευή αδιάβροχων υφασμάτων.

«Το αδιάβροχο ένδυμα είναι σίγουρα αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο, καθώς δεν θα χρειάζεται να καταφεύγουμε σε τοξικά χημικά υλικά, αλλά σε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα», δήλωσε η κ.Χάργουντ.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα χημικά που χρησιμοποιούνται, για να αλλάξουν τις ιδιότητες του πλαστικού – όπως εκείνα που το καθιστούν αδιάβροχο – μπορεί να είναι επιβλαβή και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου ή στειρότητας. Το βιοπλαστικό θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί στα ηλεκτρικά και τα δομικά προϊόντα. Η εταιρεία ελπίζει να αρχίσει να πωλεί το βιοπλαστικό σε πέντε χρόνια.

*****

Παλαιστίνη : Τα ταχυδρομεία θα διανείμουν 10,5 τόνους αλληλογραφίας που την καθυστερούσε το Ισραήλ επί οκτώ χρόνια!

Οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη περιμένουν με ανυπομονησία να παραλάβουν επιτέλους περισσότερους από 10 τόνους γραμμάτων και δεμάτων, που το Ισραήλ τα καθυστερούσε εδώ και οκτώ χρόνια.

Τις τελευταίες ημέρες οι υπάλληλοι της ταχυδρομικής υπηρεσίας ταξινομούν το περιεχόμενο χιλιάδων σάκων, στην Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης, αφού οι ισραηλινές αρχές επέτρεψαν επιτέλους να περάσουν στα Παλαιστινιακά Εδάφη γράμματα και δέματα από τη γειτονική Ιορδανία. Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, οι 10,5 τόνοι γραμμάτων και δεμάτων παρέμεναν στην Ιορδανία από το 2010, επειδή το Ισραήλ δεν επέτρεπε την απευθείας παράδοσή τους στην Παλαιστινιακή Αρχή, στη Δυτική Όχθη.

Η αλληλογραφία από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, τα σύνορα των οποίων ελέγχονται από τις ισραηλινές αρχές, περνά πρώτα από ελέγχους ασφαλείας στο Ισραήλ. Οι ισραηλινές αρχές αναφέρουν ότι επίκειται η εφαρμογή μιας συμφωνίας του 2016, η οποία θα επιτρέψει την απευθείας ταχυδρομική σύνδεση της Δυτικής Όχθης με το εξωτερικό.

Μεταξύ των αντικειμένων που ταξινομήθηκαν στο ταχυδρομείο της Ιεριχούς, ήταν ένα αναπηρικό αμαξίδιο και διάφορα παιδικά παιχνίδια. «Σχηματίστηκε μια ομάδα, για να παραδώσει (την αλληλογραφία) στον κόσμο το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Χουσέιν Σαουάφτα, ο γενικός διευθυντής της Παλαιστινιακής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας.

Ένας ταχυδρομικός, ο Ραμαντάν Γαζάουι, σημείωσε πάντως ότι ορισμένα από τα δέματα και τα γράμματα έχουν καταστραφεί, τα κουτιά άνοιξαν και το περιεχόμενό τους χύθηκε έξω, ενώ σε άλλα οι διευθύνσεις δεν διαβάζονται πια. «Υπάρχουν παιχνίδια για παιδιά. Μπορεί να ήταν ενός έτους, όταν τους έστειλαν αυτά τα δώρα. Και τώρα είναι οκτώ», είπε χαρακτηριστικά ο Γαζάουι.

*****

Είναι ένας πελάτης σε ένα ταξί και πηγαίνει στη δουλειά του, όμως ξέχασε να πει στον ταξιτζή να κάνει μία στάση στο περίπτερο, να πάρει εφημερίδα. Όπως είναι λοιπόν από πίσω του, κάνει λίγο μπροστά και τον χτυπάει ευγενικά στον ώμο με τα δάχτυλα.

Ο ταξιτζής τρελαίνεται, χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο, περνάει ξυστά από μία γιαγιά και σταματάει λίγα εκατοστά μπροστά απ’ το περίπτερο. Γυρίζει στον πελάτη έξαλλος και του λέει : «Μα καλά, θέλεις να σκοτωθούμε; Κόντεψα να πάθω καρδιακή προσβολή!».

«Μα κύριε, εγώ απλά σας ακούμπησα λίγο στον ώμο, για να σας μιλήσω».

«Ναι, δίκιο έχετε, αλλά είναι η πρώτη μέρα που δουλεύω ταξί και τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια οδηγούσα νεκροφόρα!»


μέλισσα
ταχυδρόμος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής