breaking news Νέο

Γέφυρα Κούσιου και ιός του Δυτικού Νείλου κυριάρχησαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

  • Γέφυρα Κούσιου και ιός του Δυτικού Νείλου κυριάρχησαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας
  • Γέφυρα Κούσιου και ιός του Δυτικού Νείλου κυριάρχησαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας
  • Γέφυρα Κούσιου και ιός του Δυτικού Νείλου κυριάρχησαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Στους γνώριμους ρυθμούς του επανήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, το οποίο συνεδρίασε χθες το απόγευμα (στις 6.00 μ.μ.), με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη, ύστερα από 26 ημέρες (καλοκαίρι γαρ).

Στις ενημερώσεις που έκανε ο Δήμαρχος, Κώστας Βοργιαζίδης, έκανε γνωστό ότι «δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα του Αγίου Νικολάου, η οποία ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Φυτειάς και του Τριλόφου. Και με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία των οχημάτων από την Πατρίδα».

Ακόμα, ο κ. Βοργιαζίδης μετέφερε την είδηση πως μέχρι το τέλος του μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση για τη γέφυρα Κούσιου και θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της.

*Ξανακάθισε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, μετά από δύο χρόνια, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος, καθώς - ως γνωστόν - κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντος Κώστα Καραπαναγιωτίδη στην παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ». Το Γιώργο Μιχαηλίδη καλωσόρισαν τόσο ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και ο πρόεδρος του ΔΣ Πέτρος Τσαπαρόπουλος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη, που έλαβαν το λόγο να μιλήσουν.

*Προ ημερησίας διάταξης, στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Χρήστος Κούτρας, Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης και Διευθυντής του Παθολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), για τον ιό του Δυτικού Νείλου, ανέφερε πως στη Βέροια αυξάνει ο αριθμός των κρουσμάτων. Μέχρι τώρα έχουμε, είπε, 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βέροια και την Αλεξάνδρεια, ένα στη Νάουσα, ενώ από τα κρούσματα αυτά υπήρξαν και 2 θάνατοι (περιοχή Αλεξάνδρειας).

Ο ίδιος ακόμα, έκανε αναφορά στα ατομικά μέτρα, που πρέπει να λαμβάνει ο καθένας, ενώ για του χρόνου συνέστησε πως οι ψεκασμοί θα πρέπει να γίνουν στις αρχές Απριλίου, δηλαδή στη φάση που γεννούν τα κουνούπια. Και μάλιστα - όπως τόνισε - οι αεροψεκασμοί να γίνονται μαζί με τους τοπικούς ψεκασμούς. Όσο για το τώρα; «Έχουμε άλλες 40 ημέρες πάνω σ' αυτό το θέμα και θα δούμε», είπε.

*Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Ανδριανούπολης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Μελιόπουλος. «Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να κρύψει το πόσο έχουν επιδεινωθεί οι σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας από τις συνεχείς προκλήσεις της γείτονος χώρας, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονίου την 20η Αυγούστου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει καθαρή έξοδο, η οποία ήρθε, για να κάνει τη βρώμικη δουλειά».

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής