breaking news Νέο

Μόλις ο ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους λαμβάνει επίδομα ανεργίας!

Μόλις ο ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους λαμβάνει επίδομα ανεργίας!

Αν και η σημερινή κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα «ελαστικοποιήσει» τα κριτήρια, ούτως ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την ανεργία – και – το μήνα Αύγουστο του τρέχοντος έτους, μόλις ο ένας στους 10 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβε επίδομα ανεργίας. Από την ανάλυση των στοιχείων του Οργανισμού Απασχόλησης για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, στο σύνολο των 1.023.471 εγγεγραμμένων ανέργων (αναζητούντων και μη εργασία), μόλις οι 135.807 πήραν το σχετικό επίδομα (ποσοστό 13,2%). Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει με τη σειρά του ότι τα τελευταία χρόνια δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις για τη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων.

Επίσης, από την ανάλυση των στοιχείων για τους εγγεγραμμένους ανέργους, οι οποίοι δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία (συνολικά ανέρχονται σε 841.481 άτομα), προκύπτει ότι ο αριθμός τους τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά 14.033 άτομα, σε σχέση με τον Ιούλιο.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αύξηση που παρουσιάζουν συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2018 (είναι κατά 51.663 άτομα περισσότερα φέτος).

Σε επίπεδο ηλικίας δε, η κατηγορία 30-44 ετών συγκεντρώνει τους περισσότερους εγγεγραμμένους ανέργους (372.813 ή 38,29% του συνόλου). Σε σχέση με το μορφωτικό επίπεδο, η πρώτη θέση ανήκει στους ανέργους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (425.287 ή 43,68% επί του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων, αναζητούντων εργασία).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής