breaking news Νέο

Γ.Παπαγιάννης στο Δ.Σ. Βέροιας : «Καταντήσατε την πόλη μας πρωτεύουσα των αδέσποτων»

Γ.Παπαγιάννης στο Δ.Σ. Βέροιας : «Καταντήσατε την πόλη μας πρωτεύουσα των αδέσποτων»

Το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων επανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας τη Δευτέρα 22/10 ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Ιωάννης Παπαγιάννης.

Στην παρέμβαση του ο κ. Παπαγιάννης σημείωσε πως είναι άμεση ανάγκη η λήψη πρωτοβουλιών, καθώς, όπως διαπίστωσε, η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει. «Ξέρουμε βέβαια πως εσείς δεν φταίτε ποτέ και για τίποτα», σχολίασε απευθυνόμενος στον κ. Βοργιαζίδη, «άσχετα αν εσείς ο ίδιος, τον Απρίλιο του 2017, το είχατε χαρακτηρίσει ως «το πιο μεγάλο πρόβλημα καθημερινότητας στην πόλη της Βέροιας αυτή τη στιγμή». Πλην όμως, μετά από οχτώ χρόνια σε θέσεις ευθύνης» συνέχισε ο κ. Παπαγιάννης, «οφείλετε να μας εξηγήσετε τι δεν έχει γίνει σωστά και έχει καταντήσει η Βέροια η πρωτεύουσα των αδέσποτων! Υπάρχει ένα δημοτικό κυνοκομείο, που όπως φαίνεται, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της δικής σας διοίκησης, δηλαδή υπολειτουργεί. Έχουμε από τον Ιούλιο συγκεκριμένες καταγγελίες της Προέδρου του Φιλοζωϊκού Ομίλου Ημαθίας, της κ. Αιμιλίας Καλπάκη, όπου αναλυτικά περιγράφεται, με αποδείξεις, η αποτυχία σας στη διαχείριση και αυτού του θέματος. Διαβάζω επακριβώς απόσπασμα από το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Όμιλος: «Παρά τις δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες) χιλιάδες ευρώ που δαπανώνται κάθε χρόνο από τον προϋπολογισμό του Δήμου Βέροιας για τη μισθοδοσία των δύο εργαζομένων και του κτηνιάτρου, για τις προμήθειες κτηνιατρικού υλικού και ζωοτροφών και για τα πάγια έξοδα λειτουργίας του Κυνοκομείου, ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί από αυτήν που υπήρχε πριν 15 χρόνια! Ο μακροχρόνιος εγκλεισμός από εκατό έως διακοσίων σκύλων στο Κυνοκομείο και οι εγκαταλείψεις στην ύπαιθρο, εκτός από παράνομες, όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα, αλλά το μεγέθυναν με αύξηση τόσο των αδέσποτων, όσο και της επιθετικότητας τους και μάλιστα με κόστος που τελικά πληρώσαμε και πληρώνουμε όλοι οι δημότες». Εύχομαι και ελπίζω να πάρουμε επιτέλους έντιμες απαντήσεις κύριε Δήμαρχε» κατέληξε ο κ. Παπαγιάννης.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας έκανε ένα σύντομο απολογισμό της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε, σε συνεργασία με το πολιτιστικό σύλλογο Μακεδονικό Ρόδακα στις 15/10 στη Βέροια για τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών όπως του στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού και του διεθνολόγου, καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου. «Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία», τόνισε ο κ. Παπαγιάννης, «βλέπετε», συνέχισε απευθυνόμενος στον Δήμαρχο της πόλης, «σε αντίθεση με εσάς που σουλατσάρετε στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ αναζητώντας στήριξη ενόψει της επερχόμενης εκλογικής συντριβής σας, η συντριπτική πλειοψηφία των Βεροιωτών πονάει για τη Μακεδονία μας, οι συνδημότες μας διψούν να ενημερωθούν για αυτή τη ντροπιαστική συνθηκολόγηση που υποθηκεύει το μέλλον της Μακεδονίας μας. Απλά να ξέρετε πως και οι ίδιοι οι ομιλητές που εξήγησαν σε πλήθος κόσμου, αναλυτικά, άρθρο προς άρθρο, τις ολέθριες συνέπειες που γεννά η Συμφωνία αυτή, αναρωτήθηκαν, πώς είναι δυνατό, ο Δήμος που έχει ως ιστορική του έδρα το λίκνο του Μακεδονικού Ελληνισμού, να λάμπει δια της απουσίας του από το παλλαϊκό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί κατά της κατάπτυστης αυτής συμφωνίας», σημείωσε με νόημα ο κ. Παπαγιάννης.

Τέλος, ο κ. Παπαγιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη απώλεια του επί σειρά ετών Προέδρου της κοινότητας Αγίας Μαρίνας Ευθύμιου Ράλλη και κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου να εκφράσουν ομόφωνα τα συλλυπητήρια τους προς τους οικείους του. «Πριν μερικές ημέρες έφυγε από κοντά μας ένας πραγματικός εργάτης της Αυτοδιοίκησης, ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της κοινότητας της Αγίας Μαρίνας, Ευθύμιος Ράλλης. Ο εκλιπών υπηρέτησε τα κοινά με ήθος, συνέπεια και εντιμότητα. Υπήρξε άνδρας ευθύς, αγωνιστής, αγνός ιδεολόγος, προέτασσε πάντα το συλλογικό συμφέρον, το συμφέρον του τόπου του, πάνω από το ατομικό. Με το έργο του, την ισχυρή προσωπικότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων», κατέληξε ο κ. Παπαγιάννης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής