breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Αυτή η πόλη στην Αλάσκα δεν θα δει τον ήλιο για 65 ημέρες!

Αν είστε νυχτοπούλι, μπορεί να σας άρεσε να περνάτε τις νύχτες σας στη βόρεια Αλάσκα. Εκεί, στο Ούτιαγκβικ, την περασμένη Κυριακή έδυσε ο ήλιος και δεν θα ανατείλει ξανά για δυο μήνες.

Η πόλη Ούτκιαγκβικ στην Αλάσκα έχει 4.000 κατοίκους και θα ζήσει μια ατελείωτη πολική νύχτα για 65 ημέρες. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, λένε οι ειδικοί. Το κακό νέο είναι ότι, όταν ζεις πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, ο ήλιος δύει για όλη την περίοδο του χειμώνα. Το καλό νέο είναι ότι, όταν θα ανατείλει ξανά, δεν θα δύσει για πολλές ημέρες.

Το Ούτκιαγκβικ δεν είναι η μόνη πόλη, που βιώνει αυτό το φαινόμενο, αλλά είναι η πρώτη που το ζει κάθε χρόνο. Το ίδιο θα ζήσουν και οι κάτοικοι στις πόλεις Κάκτοβικ, Πόιντ Χόουπ και Ανακτούβουκ Πας. Θα ζήσουν τα τελευταία τους ηλιοβασιλέματα στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Το Ούτκιαγκβικ θα ξαναδεί τον ήλιο στις 23 Ιανουαρίου 2019.

*****

Σκότωσε τον εραστή της και τον μαγείρεψε με ρύζι!

Ήθελε να την εγκαταλείψει και να παντρευτεί μια άλλη. Αυτό της ανέβασε το αίμα στο κεφάλι. Και δυστυχώς ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας το πλήρωσε ακριβά. Έγινε παραδοσιακό πιάτο του Μαρόκου.

Το μυαλό της θόλωσε, όταν της είπε ότι χωρίζουν. Και ακόμα περισσότερο, όταν της είπε ότι θα παντρευτεί μια άλλη. Η γυναίκα δεν τον σκότωσε απλά, αλλά τον μαγείρεψε κιόλας, φτιάχνοντας ένα παραδοσιακό πιάτο με ρύζι, που φτιάχνουν στο Μαρόκο. Η Μαροκινή, που ζούσε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον κατέσφαξε και αφού τον μαγείρεψε, σέρβιρε το φαγητό σε εργάτες. Την ανακάλυψαν, όταν ο αδερφός του δήλωσε την εξαφάνισή του και μάλιστα στο μπλέντερ της κουζίνας της βρέθηκε ένα δόντι του θύματος.

Η γυναίκα συνελήφθη μετά τις εξετάσεις DNA που έγιναν και αποδείχθηκε ότι το δόντι ανήκε στον πρώην φίλο της, με τον οποίο ήταν μαζί 7 χρόνια. Όταν ο αδερφός της πήγε από το σπίτι της γυναίκας, ψάχνοντας το συγγενή του, εκείνη του είπε ότι δεν ξέρει που είναι.

Η γυναίκα μετά τη σύλληψή της αρχικά αρνήθηκε το φόνο, αλλά στη συνέχεια το παραδέχθηκε, λέγοντας ότι ήταν μια στιγμή παράνοιας. Και στη συνέχεια είπε ότι ήθελε να εκδικηθεί, γιατί τη χώρισε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, η γυναίκα τον τεμάχισε και τον έριξε στο μπλέντερ.

*****

Πρώην υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ αναζητά… το κορίτσι που είχε σώσει στο σεισμό του 1952 στη Ζάκυνθο!

Τον Αύγουστο του 1953, ένας νεαρός Αμερικανός ναυτικός ήταν σε αποστολή βοήθειας στο ελληνικό νησί της Ζακύνθου, όπου ένας τεράστιος σεισμός είχε αφήσει άστεγους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Χιλιάδες κτίρια έγιναν μπάζα στην κεντρική πόλη αλλά και στα χωριά. Οι επιζώντες περιπλανιόνταν, σοκαρισμένοι από την απώλεια και την καταστροφή.

Ο Αμερικανός ναυτικός είχε μια φωτογραφική μηχανή και τράβηξε διάφορες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της βοήθειας που προσέφερε, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφίας ενός νεαρού κοριτσιού, που κράτησε μαζί του για δεκαετίες. Την ονόμασε «The Zante Girl».

Ο Αμερικανός ναυτικός ήταν ο James A. Baker III, ο οποίος τελικά θα γινόταν ένας από τους σημαντικότερους δημόσιους υπαλλήλους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, με περισσότερους Προεδρικούς διορισμούς σε κορυφαίες θέσεις από οποιονδήποτε άλλο.

Ο James A. Baker III έγινε Αρχηγός του Λευκού Οίκου και Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών στη Διοίκηση του Ρέιγκαν και Αρχηγός του Λευκού Οίκου και Υπουργός κατά τη διάρκεια της πρώτης Διοίκησης Μπους.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της θητείας του σε αυτές τις εξέχουσες θέσεις και μέχρι σήμερα, δεκαετίες αργότερα, το νεαρό κορίτσι στη φωτογραφία παραμένει άγνωστο στο γραμματέα James A. Baker III και πάντα ήθελε να ανακαλύψει ποια ήταν και ίσως να ξαναβρεθεί μαζί της.

*****

Διχασμένη η Ελβετία : Με κέρατα ή χωρίς;

Στις κάλπες την Κυριακή η Ελβετία για ένα θέμα, που όχι μόνο απασχολεί, αλλά έχει διχάσει την κοινή γνώμη. Η υπόθεση ξεκινά πριν από 9 χρόνια. Όταν ένας 66χρονος αγρότης, ο Αρμέν Καπόλ, ακούγοντας τις αγελάδες, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Reuters, θεώρησε πως οι Ελβετοί «πρέπει να σέβονται τις αγελάδες όπως είναι, με τα κέρατά τους». Ξεκίνησε λοιπόν ανά την Ελβετία μια εκστρατεία για την προστασία της «αξιοπρέπειας των εκτρεφόμενων ζώων».

Το επιχείρημά του απλό : «Όταν κοιτάζει κανείς τις αγελάδες, εκείνες κρατούν το κεφάλι τους ψηλά και είναι υπερήφανες. Όταν κόβουμε τα κέρατά τους, είναι θλιμμένες».

Με αυτό το επιχείρημα συγκέντρωσε μάλιστα 100.000 υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελβετία! Σε μια χώρα, όπου στα τρία τέταρτα των αγελάδων -που αποτελούν εθνικό σύμβολο και τουριστική ατραξιόν- αφαιρούνται τα κέρατα ή είναι γενετικά χωρίς κέρατα.

Στον αντίποδα, οι υποστηρικτές του να κόβονται τα κέρατα των αγελάδων, το παρομοιάζουν με τη στείρωση των γατών ή των σκύλων, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για θέμα ασφαλείας.

Η κυβέρνηση δεν στηρίζει την καμπάνια του Καπόλ, είναι υποχρεωμένη ωστόσο να σεβαστεί τις 100.000 υπογραφές που έχει μαζέψει. «Στην Ελβετία είναι σύνηθες τα ζητήματα (που μας απασχολούν) να τίθενται ενώπιον του λαού για ένα δημοψήφισμα, κάθε σημαντικό ζήτημα ή λιγότερο σημαντικό ζήτημα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Ελβετίας Τζόχαν Σνάιντερ- Άμαν.


Σκότωσε τον εραστή της και τον μαγείρεψε με ρύζι!
Πρώην υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ αναζητά… το κορίτσι που είχε σώσει στο σεισμό του 1952 στη Ζά
αγελάδα

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής