breaking news Νέο

Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών : «Στο οικονομικό κομμάτι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Τι γίνεται με τα σχεδιαζόμενα έργα»

  • Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών : «Στο οικονομικό κομμάτι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Τι γίνεται με τα σχεδιαζόμενα έργα»
  • Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών : «Στο οικονομικό κομμάτι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Τι γίνεται με τα σχεδιαζόμενα έργα»
  • Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών : «Στο οικονομικό κομμάτι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Τι γίνεται με τα σχεδιαζόμενα έργα»

Η γνωμοδότηση επί του προσχεδίου τεχνικού προγράμματος Δήμου Βέροιας έτους 2019, η διατύπωση προτάσεων επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Βέροιας έτους 2019 και η διατύπωση προτάσεων επί του κανονισμού για τον καθορισμό του ωραρίου και τις ημέρες λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Βέροιας, υπήρξαν τα θέματα για τα οποία κλήθηκαν τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης να συζητήσουν στη χθεσινή τακτική συνεδρίασή της (στις 14:00).

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, «αν και παίρνουμε λιγότερα χρήματα τα τελευταία χρόνια από την πολιτεία, καταφέρνουμε να τακτοποιούμε δάνεια, που δεν συνάψαμε εμείς. Και μπορώ να πω ότι στο οικονομικό κομμάτι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Πληρώνονται υποχρεώσεις σε εργολάβους και προμηθευτές. Και κάθε χρόνο να κάνουμε κάτι παραπάνω. Κάθε χρόνο υπάρχει και κάτι καλύτερο», ενώ από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος έκανε γνωστό πως τίθενται συμπληρωματικά έργα στο τεχνικό πρόγραμμα, τα οποία και θα προχωρήσουν μαζί με τα έργα για το 2019.

Τα έργα αυτά έχουν να κάνουν με την πλατεία Πλατάνων και την τοποθέτηση ενός ρολογιού στην πλατεία Ωρολογίου με αίτημα που μπαίνει από ομάδα πολιτών.

Επιπλέον, ο κ. Σιδηρόπουλος ανέφερε πως κοντά σ' όλα αυτά «έχουμε και δύο μελέτες. Η μία μελέτη για να προχωρήσουμε στη δημιουργία νέων κοιμητηρίων (σε έκταση 85 στρεμμάτων) και η άλλη που αφορά στη σύνδεση Προφήτη Ηλία – Προμηθέα με το Πανόραμα. Μόνο όμως που για να προχωρήσει το έργο αυτό, θα πρέπει να γίνει μία υδρολογική και υδραυλική μελέτη».

Κληθείς ο δήμαρχος να απαντήσει σε ερωτήματα που του τέθηκαν, σημείωσε πως «εκτός απροόπτου το μήνα Μάρτιο θα δούμε το μεταλλικό σκελετό της γέφυρας Κούσιου να στήνεται», ενώ για το κολυμβητήριο υπενθύμισε πως είναι έργο της ΓΓΑ. «Αν υπάρξει χρηματοδότηση από τη ΓΓΑ, ο εργολάβος θα συνεχίσει τις εργασίες του έργου. Γιατί ο εργολάβος δεν έχει φύγει από το έργο. Συνεπώς είναι θέμα χρηματοδότησης της ΓΓΑ». Ακόμα, όσον αφορά στη στέγαση των Ρομά, ο δήμαρχος έκανε γνωστό πως «δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Θεόφιλο Κορωνά βλέπουμε ένα θέμα».

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής