breaking news Νέο

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ Βέροιας προχωρούν σήμερα οι αγρότες

  • Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ Βέροιας προχωρούν σήμερα οι αγρότες
  • Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ Βέροιας προχωρούν σήμερα οι αγρότες
  • Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ Βέροιας προχωρούν σήμερα οι αγρότες
  • Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ Βέροιας προχωρούν σήμερα οι αγρότες

Την ανάγκη να ασκηθεί πίεση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν γίνεται τίποτα, έθεσε ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε χθες, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Μέσης.

«Θα πρέπει όλοι μαζί να πιέσουμε, για να πάρουμε χρήματα που δικαιούμαστε. Έχουμε εκλογές, τις οποίες θα πρέπει να εκμεταλλευθούμε και να βγούμε στο δρόμο», προσέθεσε. Παράλληλα, κάλεσε τους αγρότες της Ημαθίας και Πέλλας σε μια πρώτη μαχητική αγωνιστική απάντηση, με τη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ Βέροιας, σήμερα στις 11 π.μ.

Λίγο πιο πριν ο κ. Χαλκίδης ενημέρωσε τους παρόντες αγρότες και εκπροσώπους άλλων αγροτικών συλλόγων για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, πριν από λίγο διάστημα στην Αθήνα, πάνω σε μια σειρά αγροτικών ζητημάτων. Μάλιστα, όπως είπε, στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν τίθενται και τα συμπύρηνα για αποζημίωση, ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε πως μέσα στον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο θα εξετάσουν τα τιμολόγια και εάν έχουν προκύψει ζημιές, θα πάρουν λεφτά οι αγρότες ροδακινοκαλλιεργητές.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του συλλόγου, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, έβαλε επιτακτικά το θέμα των αγωνιστικών διεκδικήσεων, λέγοντας πως «αν δεν αγωνισθούμε, δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε τα ψίχουλα», αλλά και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για κινητοποιήσεις των αγροτών στο επόμενο διάστημα, «για να μπορέσουμε να σταθούμε». «Τη στιγμή που», όπως είπε, «είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα χαράτσια που μειώνουν το πενιχρό αγροτικό εισόδημα, την τεράστια απώλεια του εισοδήματος που έχουμε λόγω εμπάργκο».

Ακόμα, ο ίδιος αναφερόμενος στη σημερινή συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ Βέροιας, ζήτησε την παρουσία όλων των αγροτών εκεί, τονίζοντας : «Θα δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν σταματά ο αγώνας και θα μας βρούνε μπροστά τους. Δίνουμε μία μάχη, έναν αγώνα για τις οικογένειές μας».

Κληθείς ο Τάσος Χαλκίδης να αναφερθεί για το ποιές είναι οι σχέσεις του ΑΣΓ Βέροιας με τους άλλους αγροτικούς συλλόγους της Ημαθίας, είπε : «Καλέσαμε σήμερα (σ.σ. χθες το απόγευμα) και τον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας. Μακάρι να έρθουν όλοι. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Όσο πιο πολύ είμαστε, τόσο το καλύτερο. Η επιτυχία χρειάζεται όλους μας».

Τέλος, ο παρευρεθείς στη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΑΣΓ Βέροιας Γιώργος Γαλανομάτης, υπεύθυνος επικοινωνίας του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, έθεσε την ανάγκη για τη συγκρότηση μιας επιτροπής από όλους τους αγροτικούς συλλόγους της Ημαθίας, «η οποία θα κατεβαίνει στην Αθήνα και θα διεκδικεί συγκροτημένα τα αιτήματά μας». Και κατέληξε λέγοντας: «Για να νικήσουμε πρέπει να ενωθούμε».

Με τον Τάσο Χαλκίδη να στέκεται σύμφωνος, δίνοντας ραντεβού όλων των αγροτών σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΕΛΓΑ.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής