breaking news Νέο

Αποχιονισμός, συλλαλητήριο, Βλαχογιάννειο, εκλογικοί κατάλογοι, αλλά και κοπή πίτας στο Δ.Σ. Βέροιας

  • Αποχιονισμός, συλλαλητήριο, Βλαχογιάννειο, εκλογικοί κατάλογοι, αλλά και κοπή πίτας στο Δ.Σ. Βέροιας
  • Αποχιονισμός, συλλαλητήριο, Βλαχογιάννειο, εκλογικοί κατάλογοι, αλλά και κοπή πίτας στο Δ.Σ. Βέροιας
  • Αποχιονισμός, συλλαλητήριο, Βλαχογιάννειο, εκλογικοί κατάλογοι, αλλά και κοπή πίτας στο Δ.Σ. Βέροιας
  • Αποχιονισμός, συλλαλητήριο, Βλαχογιάννειο, εκλογικοί κατάλογοι, αλλά και κοπή πίτας στο Δ.Σ. Βέροιας

Την πρώτη του συνεδρίαση για το 2019 πραγματοποίησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και, όπως κάθε χρόνο, κόπηκε και η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ανέλαβε να κόψει και να μοιράσει τα κομμάτια της βασιλόπιτας, με ευχές για μια καλή χρονιά, με το νόμισμα να πέφτει στο «μαχαίρι» ανάμεσα στα κομμάτια των Τοπικών Δημοτικών Κοινοτήτων και των Νομικών Προσώπων. Μάλιστα, για να ξεκαθαρίσει σε ποιό κομμάτι τελικά βρέθηκε το νόμισμα, χρειάστηκε η συνδρομή του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος και έκρινε ότι ο τυχερός της βασιλόπιτας ήταν οι Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, το κομμάτι των οποίων και παρέλαβε η πρόεδρος Ελένη Γκόγκα.

Εκτός όμως από τη βασιλόπιτα, μοιράστηκαν και τα ατομικά πιτάκια σε κάθε δημοτικό σύμβουλο και δημοσιογράφο, με το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Μιχαηλίδη να στέκεται τυχερός και να εισπράττει ένα αναμνηστικό δώρο από τα χέρια του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος, ευχήθηκε μια καλή χρονιά και καθότι εκλογική χρονιά το 2019, ευχήθηκε «έναν καλό και έντιμο αγώνα σ' όσους συμμετέχουν».

Ο κ. Βοργιαζίδης, αναφερόμενος στα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Βέροια και εν γένει την Ημαθία, σημείωσε πως «ο κόσμος μου έδινε συγχαρητήρια για την αντιμετώπιση του χιονιά, αλλά κάποιοι έκαναν το άσπρο - μαύρο.

Ακόμα, ο δήμαρχος Βέροιας αναφέρθηκε και στο αίτημα που υπέβαλε ο κ. Παπαγιάννης, για να πάρει τους εκλογικούς καταλόγους, λέγοντας πως «απευθυνθήκαμε στο φορέα που ήταν αρνητικός σ' ένα τέτοιο αίτημα. Όμως βρήκαμε ένα έγγραφο, το οποίο μοιράστηκε σ' όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι θέλουν να έχουν εκλογικούς καταλόγους, ότι μπορούν να απευθυνθούν στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως λέει ο νόμος».

Προημερησίας διάταξης, ο κ. Καγκελίδης αναφέρθηκε στα έκτροπα του κυριακάτικου συλλαλητηρίου στην Αθήνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, καθιστώντας την κυβέρνηση υπεύθυνη για την ευρεία χρήση χημικών. «Αν δεν ξέρεις να μετράς, ξέρεις να κυβερνάς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καγκελίδης, κάνοντας αναφορά στον κατά πολύ μειωμένο αριθμό συμμετεχόντων που παρουσιάστηκε, τόσο όσων είχαν παρουσία στο συλλαλητήριο όσο και των λεωφορείων που έφθασαν στην Αθήνα.

Επίσης στη χθεσινή πρώτη για το τρέχον έτος συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, ήρθε προς συζήτηση ως πρώτο τακτικό θέμα, το θέμα που αφορούσε στην έκφραση άποψης του σώματος για τη λειτουργία του «Βλαχογιάννειου Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα», για το οποίο, ύστερα από συζήτηση, προτάθηκε από το δήμαρχο να συγκροτηθεί μια τριμελής επιστημονική επιτροπή, η οποία και θα εισηγηθεί στο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα για το πως θα εποπτεύεται αυτή, πρόταση η οποία και έγινε δεκτή με την αρχή της πλειοψηφίας.

Π.Τ.

 

 

 


μοίρασμα κομματιών πίτας στο Δ.Σ. Βέροιας
Παπαγιάννης-Μιχαηλίδης-Γουλτίδης
Βοργιαζίδης-Μιχαηλίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής