breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ύφασμα δροσίζει ή ζεσταίνει αυτόματα αυτόν που το φορά, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες!

Το πρώτο ύφασμα που αυτόματα δροσίζει ή ζεσταίνει αυτόν που το φορά, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, είναι γεγονός! Το «έξυπνο» ύφασμα αλλάζει αυτόματα τις μονωτικές ιδιότητές του, λένε επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Παρόλο που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν υπάρξει αρκετές καινοτομίες στα υφάσματα, προκειμένου να αποκτήσουν βελτιωμένες θερμικές ιδιότητες, οι οποίες π.χ. επιτρέπουν να δροσίζεται ένας μαραθωνοδρόμος ή να διατηρείται ζεστός ένας ορειβάτης, δεν είχε υπάρξει έως τώρα ένα ύφασμα, που να αλλάζει μόνο του, ανταποκρινόμενο στις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιουχουάνγκ Γουάνγκ του Τμήματος Χημείας και Βιοχημείας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», δημιούργησαν το πρώτο ύφασμα, που αυτόματα ρυθμίζει πόση θερμότητα το διαπερνά.

Όταν ο καιρός είναι ζεστός και υγρός, οπότε το σώμα ιδρώνει, το ύφασμα επιτρέπει στην υπέρυθρη ακτινοβολία (θερμότητα) του σώματος να το διαπερνά και να διαφεύγει στο περιβάλλον, οπότε το σώμα δροσίζεται. Αντίθετα, όταν ο καιρός είναι κρύος και ξηρός, το ύφασμα μειώνει τη θερμότητα, που δραπετεύει στο περιβάλλον, οπότε το σώμα ζεσταίνεται.

Τη βάση του υφάσματος αποτελεί ένα νήμα από δύο διαφορετικά συνθετικά υλικά, από τα οποία το ένα απορροφά το νερό και το άλλο το απωθεί. Το νήμα είναι επικαλυμμένο με νανοσωλήνες άνθρακα, ένα μέταλλο που είναι καλός αγωγός της θερμότητας.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το νέο ύφασμα χρειάζεται περισσότερη δουλειά, προτού αξιοποιηθεί εμπορικά, όμως όλα τα υλικά του είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά, ενώ ούτε η παραγωγή του δεν θα αντιμετωπίσει τεχνικές δυσκολίες.

*****

Ψαράκι κάνει το «τεστ του καθρέφτη» και αναγνωρίζει τον εαυτό του!

Ένα ψαράκι κάνει το «τεστ του καθρέφτη» και αναγνωρίζει τον εαυτό του, κάτι που θεωρείται ένδειξη νοημοσύνης και αυτοσυνείδησης. Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα, εξεπλάγησαν, καθώς δεν περίμεναν να κάνει το ίδιο ένα ψαράκι 10 εκατοστών, αν και παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν πειστεί ακόμη πλήρως από το σχετικό πείραμα σε ενυδρείο.

Οι Γερμανοί και Ιάπωνες ερευνητές του Ινστιτούτου Ορνιθολογίας Μαξ Πλανκ και του Πανεπιστημίου της Οσάκα, με επικεφαλής τον εξελικτικό βιολόγο Άλεκ Τζόρνταν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας PLoS Biology, είχαν βάλει καφέ σημάδια πάνω στο τροπικό ψάρι Lambroides dimidiatus, ένα κοινωνικό ψάρι που ζει στους κοραλλιογενείς υφάλους και καθαρίζει παράσιτα από άλλα μεγαλύτερα ψάρια. Όταν το έβαλαν μπροστά σε ένα καθρέφτη και είδε το είδωλό του, το ψάρι προσπάθησε να αφαιρέσει τα σημάδια από το σώμα του.

«Οι συμπεριφορές που παρατηρήσαμε, αφήνουν λίγες αμφιβολίες ότι αυτό το ψάρι πληροί όλα τα κριτήρια του τεστ του καθρέφτη. Αυτό που είναι λιγότερο ξεκάθαρο, είναι, αν αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να θεωρηθούν ως απόδειξη ότι το ψάρι έχει αυτοσυνείδηση. Πάντως, στο παρελθόν οι ίδιες συμπεριφορές έχουν ερμηνευθεί ως αυτοσυνείδηση σε πολλά άλλα ζώα», δήλωσε ο Τζόρνταν.

*****

Νύφη χώρισε το γαμπρό 3 λεπτά μετά το γάμο, εξαιτίας... μίας ατάκας!

Το... ρεκόρ, για τον πιο γρήγορο χωρισμό μετά το γάμο, διεκδικεί ένα ζευγάρι από το Κουβέιτ, το οποίο παρέμεινε ενωμένο με τα δεσμά του γάμου για... μόλις τρία λεπτά!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, η νύφη σκόνταψε και έπεσε κάτω, λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε υπογράψει το γαμήλιο συμβόλαιο, στο προαύλιο του δικαστηρίου, όπου τελέστηκε η τελετή. Ο γαμπρός τότε γέλασε και την αποκάλεσε «ηλίθια», κάτι το οποίο προκάλεσε την οργή της γυναίκας.

Η νύφη, με δάκρυα στα μάτια επέστρεψε μέσα στο δικαστήριο και ζήτησε από τον αξιωματούχο που τους πάντρεψε, να ακυρώσει το γάμο, κάτι το οποίο έγινε τελικά αμέσως δεκτό.

Πολλοί βέβαια ήταν εκείνοι, που μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στον τοπικό Τύπο, έσπευσαν να κατηγορήσουν τη γυναίκα πως είναι ανώριμη και δεν διαλύεται έτσι ένας γάμος, για μία ασήμαντη αφορμή. Από την άλλη, υπήρξαν και άτομα που επικρότησαν την απόφαση αυτή της γυναίκας, τονίζοντας πως ανάμεσα στο ζευγάρι θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός.

*****

21χρονος σκοτώθηκε, ψάχνοντας καλύτερο… σήμα στο internet

Ένας 21χρονος gramer έχασε τη ζωή του στην Ταϊλάνδη, καθώς έπεσε από τον τέταρτο όροφο, στην προσπάθειά του να… βρει καλύτερο σήμα για internet. Ο Πατανέτζ Χομχουάν διέμενε στον τέταρτο όροφο ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, καθώς επρόκειτο να λάβει μέρος σε τουρνουά ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Επειδή, όμως, το σήμα του internet δεν ήταν καλό, ο 21χρονος βγήκε στο μπαλκόνι και κάποια στιγμή έγειρε προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό και να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με τη Sun, το αγόρι είχε πει λίγο νωρίτερα στους φίλους του στο διαδικτυακό παιχνίδι Arena of Valor ότι το smartphone του είχε κακή λήψη του 4G.

Λίγα λεπτά αργότερα, διαπίστωσαν ότι ο χαρακτήρας του στο παιχνίδι δεν είχε μετακινηθεί και πήγαν στο δωμάτιό του, διαπιστώνοντας τι είχε συμβεί.

Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο, δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να διαπιστώσουν ότι ο 21χρονος είχε χάσει τη ζωή του.

*****

Έσερνε το παιδί του από κουκούλα, για να προλάβει την πτήση

Σοκ και αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο, στο οποίο ένας άνδρας φαίνεται να σέρνει το παιδί του από την κουκούλα του μπουφάν του, μέσα στο αεροδρόμιο. Στο βίντεο που καταγράφηκε στο αεροδρόμιο Ουάσινγκτον Ντουλς, στην πολιτεία της Βιρτζίνια, φαίνεται το πρωτοφανές περιστατικό, όπως το κατέγραψε ένας ταξιδιώτης, μην πιστεύοντας αυτό που έβλεπε.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου του Ντάλας, κάνει το γύρο του διαδικτύου.


Ψαράκι κάνει το «τεστ του καθρέφτη» και αναγνωρίζει τον εαυτό του!
Νύφη χώρισε το γαμπρό 3 λεπτά μετά το γάμο, εξαιτίας... μίας ατάκας!
21χρονος σκοτώθηκε, ψάχνοντας καλύτερο… σήμα στο internet
Έσερνε το παιδί του από κουκούλα, για να προλάβει την πτήση

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής