breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Γυναίκα με άνοια χάθηκε και διένυσε 640 χιλιόμετρα με τα πόδια!

Μια 59χρονη Ταϊλανδή, που πάσχει από άνοια, έφυγε από το σπίτι της πριν οκτώ μήνες, για να επισκεφθεί το γιο της, που έμενε κοντά της. Αφού διένυσε 640 χιλιόμετρα με τα πόδια και έφτασε στην Κίνα, κατάφερε να βρεθεί μόλις χθες πίσω στο σπίτι της.

Οι συγγενείς της Καεομάνι Αρζάου, μέλος της φυλής Άχα, ενημέρωσαν τις αρχές για την εξαφάνισή της στις 12 Ιουνίου 2018. Η γυναίκα ζει στην περιοχή Τσιάνγκ Ράι της βόρειας Ταϊλάνδης, στη μεθόριο με το Λάος, το οποίο συνορεύει με την Κίνα.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η 59χρονη εντοπίστηκε στην κινεζική πόλη Κούνμινγκ. Είχε μαζί της την ταυτότητά της κι έτσι οι κινεζικές αρχές κατάφεραν να την ταυτοποιήσουν και να επικοινωνήσουν με το προξενείο της Ταϊλάνδης.

«Εξήγησε ότι έφτασε με τα πόδια, συνέχιζε να περπατά, ζητιανεύοντας φαγητό στο δρόμο», εξήγησε ο συνταγματάρχης Αέκορν Μπουτσαμπαρμπόντιν της ταϊλανδικής αστυνομίας.

«Πήγα να δω το γιο μου (…) και μετά συνέχισα να περπατάω», εξήγησε η ίδια η 59χρονη. Σύμφωνα με την κόρη της, η 59χρονη έχασε 20 κιλά στη διάρκεια της περιπέτειάς της, η οποία ολοκληρώθηκε χθες με την επιστροφή της στην Τσιάνγκ Ράι, αυτή τη φορά με αεροπλάνο.

*****

Γιόρτασαν τον Άγιο Βαλεντίνο, απελευθερώνοντας 1.172 κρατούμενους!

Η Νικαράγουα απελευθέρωσε την Πέμπτη 1.172 κρατούμενους του κοινού ποινικού δικαίου ,με την ευκαιρία της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, όμως κανέναν από τους περισσότερους από 750 αντιπολιτευόμενους, μεταξύ των οποίων και η Βελγίδα Αμάγια Κόπενς, σύμφωνα με οργανώσεις της αντιπολίτευσης.

«Σήμερα, για να γιορτάσουμε την αγάπη, τη φιλία και την οικογενειακή ζωή, 1.172 αδελφοί και αδελφές μας, που βρίσκονταν στο εθνικό μας σωφρονιστικό σύστημα, επέστρεψαν στο σπίτι τους», ανακοίνωσε η Ροσάριο Μουρίγιο αντιπρόεδρος και σύζυγός του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα.

«Τους ευχόμαστε μια αρμονική οικογενειακή ζωή και ο Θεός να τους προσφέρει μια νέα ευκαιρία να ζήσουν, κάνοντας το σωστό και με εντιμότητα», πρόσθεσε η Μουρίγιο.

Εκατόν έντεκα γυναίκες περιλαμβάνονται μεταξύ των κρατούμενων, που ωφελήθηκαν από το «οικογενειακό καθεστώς», μια ρύθμιση που επιτρέπει σε όσους έχουν καταδικαστεί σε ποινές μικρότερες των πέντε ετών και έχουν επιδείξει καλή διαγωγή κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, να αφεθούν ελεύθεροι.

Ωστόσο, κανείς από τους αντιπολιτευόμενους, που κρατούνται στη Νικαράγουα, δεν είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι σήμερα, σύμφωνα με οργανώσεις της αντιπολίτευσης.

Η βελγική εφημερίδα La Libre Belgique, επικαλούμενη τον Πιέρ Γκαλάν του Κέντρου Λαϊκής Δράσης, ο οποίος πήρε συνέντευξη από τον πρεσβευτή της Νικαράγουας στις Βρυξέλλες, είχε κάνει λόγο την Κυριακή για το ενδεχόμενο «να αφεθεί σύντομα ελεύθερη» η Βελγονικαραγουανή νεαρή φοιτήτρια της ιατρικής Αμάγια Κόπενς μαζί με ακόμη 35 κρατούμενες.

Με την ευκαιρία των εορτασμών για το τέλος της χρονιάς, είχαν απελευθερωθεί 1.100 κρατούμενοι βάσει του «οικογενειακού καθεστώτος», όμως και πάλι κανένας πολιτικός κρατούμενος.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περισσότεροι από 750 άνθρωποι, που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, έχουν συλληφθεί.

Από την πολιτική βία στη Νικαράγουα σκοτώθηκαν περισσότεροι από 325 άνθρωποι από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο του 2018. Σύμφωνα με τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι αρχές εξακολουθούν να κάνουν συλλήψεις, αν και οι διαδηλώσεις έχουν σταματήσει εξαιτίας της καταστολής.

Οι περισσότεροι αντιπολιτευόμενοι που έχουν συλληφθεί, κατηγορούνται για «τρομοκρατία» και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε έως και 20 χρόνια κάθειρξη.

*****

Το παιδί…«αστραπή» που κάνει τα 100 μέτρα σε 13,48’’

Ένας 7χρονος από τη Φλόριντα, που ασχολείται με το στίβο, σε κάθε του αγώνα προκαλεί θαυμασμό.

Ο Rudolph 'Blaze' Ingram τρέχει την απόσταση των 100 μέτρων σε μόλις 13,48 δευτερόλεπτα και οι ειδικοί του αθλητισμού τον συγκρίνουν με το «βασιλιά της ταχύτητας» Γιουσείν Μπολτ.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη ομοσπονδία, αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικία του.

Ο μικρός σπρίντερ έχει λογαριασμό στο Instagram και δημοσιεύει βίντεο με τις απίστευτες επιδόσεις του στους αγώνες.

Το εκτόπισμά του είναι τέτοιο, που αφήνει μέτρα μακριά τα υπόλοιπα παιδάκια, γι' αυτό και του έχει δοθεί ήδη το προσωνύμιο «Blaze», δηλαδή αστραπή.

*****

Η πόλη που τα παιδιά πάνε σχολείο με ποδήλατο ακόμα και με -17°C

Μια σειρά από ποδήλατα έξω από ένα σχολείο στη χιονισμένη πόλη Ούλου στη Φινλανδία είναι μια συνηθισμένη εικόνα για τους ντόπιους, αλλά ένα ασυνήθιστο θέαμα για τον υπόλοιπο κόσμο.

Παρόλο που οι θερμοκρασίες συχνά φτάνουν -17°C στην πόλη Ούλου, περίπου 1.000 από τους 1.200 μαθητές, ηλικίας 7 έως 17 χρονών, φτάνουν με ποδήλατο κάθε μέρα στο σχολείο, ακόμη και το χειμώνα.

Ο Pekka Tahkola, ο οποίος τράβηξε την περίφημη φωτογραφία, διοργανώνει μαθήματα χειμερινής ποδηλασίας, καθώς και εκδρομές με θέμα την έξυπνη κινητικότητα. Μέσα από τις δράσεις του θέλει να ενημερώσει και άλλα σχολεία στην περιοχή, αλλά και σε άλλες χώρες, για τη σημασία και το ρόλο του ποδηλάτου στην καθημερινότητα των νέων, ακόμα κι όταν οι συνθήκες – όπως το χιονισμένο τοπίο στην προκειμένη περίπτωση – δεν είναι οι ιδανικές.

«Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο για πολλούς γονείς στις Η.Π.Α. παραδείγματος χάρη να φανταστούν ότι θα αφήσουν το παιδί τους να πάει στο σχολείο το χειμώνα σε περίοδο χιονοπτώσεων με ποδήλατο, η συνήθεια αυτή είναι κανόνας σε μέρη της Φινλανδίας», λέει ο Tahkola.

Στο Ούλου συνήθως οι χιονοπτώσεις διαρκούν από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Ωστόσο, οι δρόμοι και τα μονοπάτια για ποδηλασία είναι τόσο καλά συντηρημένα, ώστε οι αναβάτες δεν χρειάζονται ειδικά ελαστικά ή εργαλεία, για να τα διασχίσουν.

«Έχουμε πολύ καλές υποδομές και συντήρηση, που καθιστούν την ποδηλασία γρήγορη, εύκολη και άνετη ακόμη κι όταν το χιόνι κάνει την εμφάνισή του. Οι αποστάσεις συχνά ακόμα και με αυτές τις συνθήκες διανύονται πιο γρήγορα απ ‘ότι με το αυτοκίνητο», επισημαίνει ο Tahkola.


Γιόρτασαν τον Άγιο Βαλεντίνο, απελευθερώνοντας 1.172 κρατούμενους!
Το παιδί…«αστραπή» που κάνει τα 100 μέτρα σε 13,48’’
Η πόλη που τα παιδιά πάνε σχολείο με ποδήλατο ακόμα και με -17°C

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής