breaking news Νέο

Παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο «98%» του Κώστα Γαλανούδη

  • Παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο «98%» του Κώστα Γαλανούδη
  • Παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο «98%» του Κώστα Γαλανούδη

Αύριο Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Κώστα Γαλανούδη «98%». Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Καρκινοπαθών «Ο Άγιος Παρθένιος» και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Βέροιας. Για το «98%» και την αυριανή παρουσίαση μίλησαν στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Γαλανούδης, ο Πρόεδρος Παραρτήματος Βεροίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας,  Ευάγγελος Παπαχαραλάμπους και η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας-Ημαθίας «Ο Άγιος Παρθένιος», Μαρίνα Ψωμιάδου,

 

Ο συγγραφέας του «98%», Κώστας Γαλανούδης σημείωσε : «Καταρχάς να πω ότι είναι τιμή μου, που θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου μου εδώ στη Βέροια, στη γενέτειρά μου, παρουσίαση που διοργανώνει ο Σύλλογος καρκινοπαθών Βέροιας και το Παράρτημα  Βέροιας της Αντικαρκινικής Εταιρίας».

Ο τίτλος του βιβλίου είναι εμπνευσμένος από την περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, η οποία διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού και είχε πιθανότητες ίασης 98%. Το βιβλίο είναι καταγραφή καταστάσεων, σκέψεων και συναισθημάτων, που βίωσα ως σύζυγος, πατέρας και φίλος.  

Είναι μια μαρτυρία όχι από έναν ασθενή, αλλά από ένα σύντροφο, ο οποίος καταγράφει τη μάχη με τον καρκίνο από τη σκοπιά του άλλου, που επίσης πονά, αλλά συνήθως βουβά. Είναι μια ιστορία αγάπης, που δείχνει ότι μια μεγάλη αγκαλιά μπορεί να σε υψώσει, για να ατενίζεις με αισιοδοξία το μέλλον.

Θα πρόσθετα βέβαια, πως είναι και ένας φόρος τιμής σε όλες τις γυναίκες, που αντιστέκονται σθεναρά, διεκδικώντας τη ζωή».

 

Ο Πρόεδρος Παραρτήματος Βεροίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας,  Ευάγγελος Παπαχαραλάμπους, Γυναικολόγος, εξειδικευμένος στη Γυναικολογική Ογκολογία, εκ των ομιλητών της αυριανής εκδήλωσης, δήλωσε :

«Το συνταρακτικό αυτό βιβλίο του Κώστα Γαλανούδη βλέπει το θέμα του καρκίνου, όχι ως έναν αγώνα για την επιβίωση, αλλά ως αυτό που πραγματικά είναι: μια χρόνια μάχη με το άγνωστο, ένας αγώνας βίαιης προσαρμογής της ασθενούς και των αγαπημένων της στο δεδομένο της ιατρικής διάγνωσης. Σταδιακά, μας παραπέμπει στην ουσία  της κατανόησης του νοήματος της ζωής».

 

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας-Ημαθίας «Ο Άγιος Παρθένιος», Μαρίνα Ψωμιάδου, τόνισε : «Ο κ. Γαλανούδης επικοινώνησε με το σύλλογό μας, μας ενημέρωσε για το βιβλίο του με τίτλο «98%» και μας έκανε την πρόταση για την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου. Μιας παρουσίασης που θα μας δώσει την ευκαιρία να μεταφέρουμε κυρίως στους άνδρες, ένα μήνυμα.

Να μην τρομάζουν στο άκουσμα του καρκίνου της συζύγου τους. Να μένουν δίπλα τους και να τις δίνουν δύναμη στον αγώνα τους. Να μην αφήσουν τον καρκίνο να τους διαλύει τη σχέση και τη ζωή τους. Να θυμούνται πάντα ότι με θέληση και αγάπη όλα φαίνονται μικρότερα και μπορούν να ξεπεραστούν!

Το βιβλίο αναφέρεται στο πως βίωσε ο συγγραφέας  τον καρκίνο της συζύγου του. Η δύναμη ψυχής που χρειάζεται ο σύντροφος, για να σταθεί στο πλευρό του ασθενή.

Μέσα στις σελίδες του, περιγράφει ο συγγραφέας συναισθήματα που ένοιωσε στο άκουσμα της νόσου, αλλά και κατόπιν βιώνοντας από την απέναντι πλευρά, όλα τα στάδια έως τη θεραπεία.

Το φόβο, την αγωνία, τη λύπη, τον πόνο, τις ξαφνικές αλλαγές στην οικογένεια, στις σχέσεις, στην καθημερινότητα και πως τα βίωσε ο ίδιος».

 

Η παρουσίαση θα γίνει στις 19:30, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής