breaking news Νέο

Α.Τόλκας : «Κουλούρα» και κάθετος άξονας της Εγνατίας τα βασικά έργα υποδομής, για να ξαναβάλουμε την Ημαθία στο «παιχνίδι»

Α.Τόλκας : «Κουλούρα» και κάθετος άξονας της Εγνατίας τα βασικά έργα υποδομής, για να ξαναβάλουμε την Ημαθία στο «παιχνίδι»

Δεν μπόρεσε να βρεθεί στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου κεντρικής Μακεδονίας στη Βέροια, ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας, αφού ορκίστηκε την ίδια μέρα, ως νέος μέλος της κυβέρνησης. Ο κ. Τόλκας μας δήλωσε τα εξής : « Η αξιοποίηση της αγοράς της Κουλούρας υπήρξε ένα  ζήτημα, που ασχολήθηκα κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική μου θητεία, όταν και έγινε το 2012 αποδεκτή τροπολογία  για τη διεύρυνση των χρήσεών της, ώστε να μπορεί να μετακινηθούν και υπηρεσίες της Ημαθίας, όπως το Τελωνείο. Ακολούθησε νεότερη τροπολογία του 2018, που διευκολύνει νομικά την παραχώρηση χρήσης των ακινήτων για τους παραπάνω σκοπούς.  Τίποτα δεν θα γινόταν, εάν δεν υπήρχε η συνεργασία και το πραγματικό ενδιαφέρον φορέων, αυτοδιοίκησης και ιδιωτών. Σήμερα και καθώς έχουν περάσει ήδη 7 έτη, χρειάζεται να δούμε την αγορά της Κουλούρας με ακόμη πιο σύγχρονη ματιά, που θα στηρίξει την ανταγωνιστικότητα και καινοτομία της Ημαθίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση και σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες, θα ήταν πολύ χρήσιμο να συζητήσουμε όχι απλώς για τη μεταφορά του τελωνείου, αλλά ακόμη περαιτέρω τη δημιουργία ενός σύγχρονου διαμετακομιστικού κέντρου κι ενός cluster αγροδιατροφικού τομέα, με σύγχρονες, ποιοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Πρωτοβουλίες, για τις οποίες υπάρχει και σχετικός προγραμματισμός από την Περιφέρεια. Η τροπολογία του 2012 προβλέπει ήδη από τότε αυτές τις χρήσεις. Αυτό μαζί με την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού αποτελούν ίσως τα πιο βασικά έργα υποδομής, για να ξαναβάλουμε την Ημαθία στο παιχνίδι. Για όλα τα παραπάνω είμαι στο πλευρό όλων των φορέων να τα διεκδικήσουμε και να τα καταφέρουμε με ενότητα κι ομοψυχία».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής