breaking news Νέο

«Η Σήψη σήμερα»: Ημερίδα ενημέρωσης από την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Βέροιας

«Η Σήψη σήμερα»: Ημερίδα ενημέρωσης από την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Βέροιας

«Η Σήψη σήμερα» ήταν το θέμα της επιστημονικής ημερίδας λοιμωξιολογίας, που διοργάνωσαν η Παθολογική Κλινική – Επιστημονικό Συμβούλιο Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας – Υγειονομική Μονάδα Βέροιας και ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, υπό την αιγίδα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΝΗ – Υγειονομική Μονάδα Βέροιας, χθες το απόγευμα (στις 17:00) στην Αίθουσα «Ανδρόνικος» του ξενοδοχείου «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ».

 

Χαιρετίζοντας την επιστημονική ημερίδα Λοιμωξιολογίας, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Χρήστος Κούτρας, διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, σημείωσε ότι «η ημερίδα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, έχει ως στόχο την ενημέρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για όλα τα νεότερα δεδομένα του σηπτικού συνδρόμου, που αποτελεί μία σύγχρονη απειλή για την ανθρωπότητα με εξαιρετικά υψηλή θνησιμότητα». Ο ίδιος δε ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην Παθολογική Κλινική, τον προϊστάμενο κ. Κ. Φωτιάδη και την κ. Φλώρα Δουλίκα, τους γιατρούς λοιμωξιολόγους του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, όπως επίσης και τους κ.κ. Καραπιπέρη Δημήτριο και Καρόζη Κωνσταντίνο, τον πρόεδρο του ΓΝΗ κ. Τάκη Μαυρογιώργο, τον ΙΣΗ που χρηματοδότησε την εκδήλωση, καθώς και τις εκδόσεις «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ», που συνέδραμαν στην εκδήλωση με την παροχή δωρεάν προγραμμάτων και αφισών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο οποίος τόνισε ότι «με τέτοιες εκδηλώσεις μπορούμε να προχωράμε μπροστά και στον τομέα της επιστήμης, αλλά και την κοινωνία να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα», ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, που χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, η οποία μας κάνει υπερήφανους» και ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΓΝΗ κ. Γιάννης Βογιατζής, που ευχαρίστησε τον κ. Κούτρα για την πρωτοβουλία του αυτή, προτρέποντάς τον «να συνεχίσει με τον ίδιο φανατισμό σ' αυτό το έργο». Χαιρετισμό ακόμα απηύθυναν ο πρόεδρος του ΙΣΗ κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο πρόεδρος του ΓΝΗ κ. Τάκης Μαυρογιώργος, ο οποίος και κήρυξε τις εργασίες της επιστημονικής ημερίδας λοιμωξιολογίας, στην οποία και αναπτύχθηκαν  - σύμφωνα με το πρόγραμμα – τα παρακάτω θέματα:

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

- Από το Grade System στα νεότερα συστήματα διαβάθμισης της τεκμηρίωσης και της ισχύος των Guidelines. Νέοι Ορισμοί – Επιδημιολογία Κοντοτάσιος Κωνσταντίνος

- Παθοφυσιολογία

Κηρυττόπουλος Πέτρος

- Κλινικές εκδηλώσεις – Διαγνωστική προσέγγιση

Δεληγιάννη Δέσποινα

- Μείζονες επιπλοκές

Καραπιπέρης Δημήτριος

- Καρόζης Κωνσταντίνος

Υποστηρικτική αγωγή

Γεωργάκας Ιωάννης

Συζήτηση – Συμπεράσματα

Μετά το πέρας της ημερίδας δόθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το προεδρείο της εκδήλωσης απαρτίζονταν από τους κ.κ. Κούτρα Χρήστο και Λαγονίδη Δημήτριο, ενώ τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής συγκροτούσαν οι κ.κ. Δ. Δεληγιάννη, Π. Κηρυττόπουλος, Κ. Κοντοτάσιος, Κ. Φωτιάδης, Φ. Δουλίκα και Γ. Χρονίδης

 

Παρουσίες

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ακόμα οι Αντιδήμαρχοι Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης και Θεόφιλος Κορωνάς, ο επικεφαλής της παράταξης στο Δ.Σ. Βέροιας «Ενεργοί Πολίτες» Νίκος Μπέκης, η υπεύθυνη προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Νανά Καραγιαννίδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας και ιατρός – χειρουργός Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο πρώην πρόεδρος του ΙΣΗ Πρόδρομος Ισαακίδης, γιατροί, ειδικευόμενοι γιατροί, νοσηλεύτριες και μαθήτριες της νοσηλευτικής σχολής Βέροιας.

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής