breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Εξιτήριο για το «μικρότερο αγόρι στον κόσμο»!

Η πανεπιστημιακή κλινική Keio του Τόκιο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ένα βρέφος, το οποίο, όταν γεννήθηκε, ζύγιζε… 268 γραμμάρια, πήρε εξιτήριο από τη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών έπειτα από πέντε μήνες, αφού το βάρος του έφθασε τα 3,2 κιλά και είναι καλά στην υγεία του.

Το αγοράκι από το Τόκιο γεννήθηκε με καισαρική τομή τον Αύγουστο, στην 22η εβδομάδα της κύησης, καθώς δεν αναπτυσσόταν και οι γιατροί έκριναν ότι κινδύνευε η ζωή του.

Το βρέφος ήταν τόσο μικρό, όταν γεννήθηκε, ώστε χωρούσε στις παλάμες ενός ενήλικα. Αλλά στη συνέχεια εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου και οι γιατροί κατάφεραν να ρυθμίσουν τη σίτισή του και τα αναπνευστικά του προβλήματα. Έτσι άρχισε να αναπτύσσεται σταθερά και κατάφερε να θηλάσει.

Την περασμένη Τετάρτη αναχώρησε από το νοσοκομείο, δύο μήνες μετά την ημερομηνία που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πάρει εξιτήριο.

Μόνο 23 βρέφη που γεννήθηκαν κάτω από 300 γραμμάρια, επέζησαν…

Βρέφη που γεννιούνται με βάρος μικρότερο των 1.000 γραμμαρίων, συνήθως κινδυνεύουν από καρδιακή ανεπάρκεια, έχουν δυσκολία στην αναπνοή ή παθαίνουν σοβαρές λοιμώδεις ασθένειες, επειδή δεν έχουν αναπτυχθεί τα όργανά τους.

Το ποσοστό επιβίωσης τόσο πρόωρων βρεφών στην Ιαπωνία και σε άλλες αναπτυγμένες χώρες έχει ανέλθει σχεδόν στο 90% τα τελευταία χρόνια. Αλλά το ποσοστό αυτό μειώνεται ραγδαία για βρέφη -ειδικά αγόρια- που γεννιούνται μικρότερα από 300 γραμμάρια.

Το 2009, ένα αγοράκι στη Γερμανία γεννήθηκε 274 γραμμάρια, ανακοίνωσε η πανεπιστημιακή κλινική του Τόκιο, επικαλούμενη στατιστικά στοιχεία από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, που αφορούν τα μικρότερα νεογέννητα παγκοσμίως. Το μικρότερο νεογέννητο κορίτσι γεννήθηκε επίσης στη Γερμανία, το 2015, και ζύγιζε 252 γραμμάρια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 23 βρέφη έχουν επιζήσει, έχοντας γεννηθεί πρόωρα και ζυγίζοντας κάτω από 300 γραμμάρια -εκ των οποίων μόνο τα τέσσερα ήταν αγόρια -σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μητρώου των Μικρότερων Βρεφών.

*****

Επιχείρηση διάσωσης αρουραίου που σφήνωσε σε φρεάτιο…

Η πυροσβεστική υπηρεσία στην πόλη Μπένσχαϊμ στη Γερμανία δέχθηκε την Κυριακή το απόγευμα ένα ασυνήθιστο τηλεφώνημα -ένας παχουλός θηλυκός αρουραίος χρειαζόταν βοήθεια, γιατί είχε σφηνώσει σε φρεάτιο του αποχετευτικού δικτύου.

«Έκανε παχάκια το χειμώνα και σφήνωσε περίπου στη μέση -δεν μπορούσε να κάνει ούτε μπρος ούτε πίσω», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας ειδικός στη διάσωση ζώων, ο Μίχαελ Ζερ.

Μετά την κλήση για βοήθεια που έγινε στην πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης, έγινε μια σχετικά μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, η οποία έκανε ορισμένους να αναρωτηθούν προς τι όλος αυτός ο κόπος, για να σωθεί ένας αρουραίος των υπονόμων.

«Ακόμη και τα ζώα που πολλοί μισούν, αξίζουν το σεβασμό μας», απαντάει σε αυτούς ο Ζερ, ο οποίος εργάζεται στην τοπική επαγγελματική οργάνωση διάσωσης ζώων στο Ράιν Νέκαρ και είχε σπεύσει πρώτος, αλλά δεν μπορούσε να απεγκλωβίσει το ζώο.

Εν τέλει, οκτώ πυροσβέστες και ένας ειδικός χρειάστηκαν, για να μπορέσει να ελευθερωθεί ο αρουραίος των υπονόμων και να επιστρέψει – έπειτα από μερικά κοντινά φωτογραφικά στιγμιότυπα – στο φυσικό του περιβάλλον.

Η αποστολή αυτή έλαβε εκατοντάδες θετικά σχόλια στη σελίδα στο Facebook της οργάνωσης αυτής διάσωσης ζώων, καθώς πολλοί επιδοκίμασαν τη φροντίδα που δόθηκε σε ένα ζώο, το οποίο αποτελεί συνήθως στόχο «αποστολών» εξόντωσης.

Ο Ζερ σημείωσε ότι αυτός που βρήκε το εγκλωβισμένο ζώο, δεν έλαβε κάποια αποζημίωση, αλλά ανταμείφθηκε με μια ζωγραφιά του χοντρούλη αρουραίου, περιτριγυρισμένου με καρδούλες, την οποία έκανε το κοριτσάκι που εντόπισε πρώτο το ζώο, που βρισκόταν σε κίνδυνο.

*****

Το 1/3 των τραγουδιών στα ραδιόφωνα της Ιταλίας πρέπει να είναι ιταλικά, ζητά δια νόμου η Λέγκα

Πρόταση νόμου του κόμματος της Λέγκα ζητεί «το ένα τρίτο των τραγουδιών, που παίζουν τα ιταλικά ραδιόφωνα, να είναι Ιταλών καλλιτεχνών και να έχουν ηχογραφηθεί στην Ιταλία». Μια θέση, η οποία προκαλεί ευρεία συζήτηση στη χώρα, με τον πρόεδρο της Εταιρίας Στιχουργών, Συγγραφέων και Εκδοτών να έχει αποφασίσει να στηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση. Ο γνωστός στιχουργός Μογκόλ έστειλε επιστολή στα μέλη της Εταιρίας, στην οποία αναφέρει ότι «μόνον σε τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς η ιταλική μουσική ξεπερνά το ένα τρίτο του συνόλου» και προσθέτει πως αν εγκριθεί ο νόμος αυτός στην, Ιταλία «θα αυξηθούν, ασφαλώς, και τα κέρδη για τους Ιταλούς καλλιτέχνες και στιχουργούς».

Επισήμως, ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι υποστηρίζει ότι «η πολιτική δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν στο χώρο της τέχνης». Αλλά πολλοί σχολιαστές θεωρούν ότι στην πραγματικότητα ο Σαλβίνι βλέπει με καλό μάτι την όλη πρωτοβουλία. Υπενθυμίζεται ότι σε χώρες όπως η Γαλλία, η «εγχώρια παραγωγή τραγουδιών» εξασφαλίζει τουλάχιστον το 40% του μουσικού ραδιοφωνικού προγράμματος.

Η εφημερίδα La Repubblica γράφει βέβαια ότι στη σημερινή εποχή, με την τεράστια διάδοση των νέων τεχνολογιών, τέτοιου είδους περιορισμοί στην Ιταλία είναι αναχρονιστικοί, ενώ εκτιμά ότι «ο κύριος κανόνας δεν μπορεί παρά να είναι η ελεύθερη επιλογή των πολιτών».

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η πρόταση της Λέγκα συνδέεται και με τη μεγάλη επιτυχία του τελευταίου Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σανρέμο, το οποίο μεταδόθηκε, όπως πάντα, από τη δημόσια τηλεόραση της Rai. Πολλά από τα κομμάτια που επέλεξαν οι τραγουδιστές, τις τελευταίες ημέρες μεταδίδονται συνεχώς από τα ραδιόφωνα στην Ιταλία. Έστω και αν δεν υπάρχει (ακόμη) κάποια σχετική νομική υποχρέωση.

*****

Μαύρο χιόνι κάλυψε τα πάντα στη Σιβηρία!

Οι αρχές μιας περιφέρειας στην Σιβηρία διέταξαν το προσωρινό κλείσιμο ενός εργοστασίου κατεργασίας άνθρακα, καθώς υποψιάζονται ότι ευθύνεται για την πρόκληση ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε βαθμό τέτοιο, που έπεσε μαύρο χιόνι στην περιοχή.

Οι κάτοικοι τριών πόλεων της περιφέρειας Κεμέροβο, ενός βιομηχανικού κέντρου, που βρίσκεται σε απόσταση 3000 χλμ ανατολικά της Μόσχας, παρατήρησαν να πέφτουν νιφάδες από μαύρο χιόνι αυτόν το μήνα και ανήρτησαν φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το μαύρο χιόνι, το οποίο κάλυψε κτίρια και αυτοκίνητα, ήταν λιπαρό στη σύστασή του και δύσκολο να καθαριστεί

«Είναι στενάχωρο να βλέπουμε ότι όλα γύρω μας είναι μαύρα. Κατανοούμε ότι είναι εξαιρετικά επιβλαβές για την υγεία», δήλωσε η Ναταλία Ζούμπκοβα, αρχισυντάκτρια μιας τοπικής εφημερίδας.

«Τα παιδιά μας δεν βγαίνουν πλέον έξω, για να παίξουν», συμπλήρωσε.

Η ρωσική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για το φαινόμενο, με τις υποψίες να βαρύνουν ένα εργοστάσιο κατεργασίας άνθρακα, που βρίσκεται στο Κισελιόβσκ, ένα από τα τρία χωριά που έχουν πληγεί κι όπου οι αρχές έχουν ανακαλύψει «συστηματικές και μακροχρόνιες παραβιάσεις» των ορίων στις εκπομπές αερίων στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μονάδα δεν φιλτράρει την ανθρακόσκονη που εκλύεται στην ατμόσφαιρα.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Σεργκέι Τσιβίλιοφ κατηγόρησε τη διοίκηση του εργοστασίου ότι «σκοτώνει» τους κατοίκους, διατάσσοντας το προσωρινό κλείσιμό του.

«Σκοτώνετε τους ίδιους σας τους εαυτούς, σκοτώνετε τους ανθρώπους που εργάζονται για εσάς και σκοτώνετε ό,τι βρίσκεται γύρω από εσάς», είπε σε τηλεοπτική παρέμβασή του.


Εξιτήριο για το «μικρότερο αγόρι στον κόσμο»!
Επιχείρηση διάσωσης αρουραίου που σφήνωσε σε φρεάτιο…
Το 1/3 των τραγουδιών στα ραδιόφωνα της Ιταλίας πρέπει να είναι ιταλικά, ζητά δια νόμου η
Μαύρο χιόνι κάλυψε τα πάντα στη Σιβηρία!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής